espa pkm

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2026, 11:42:34 μμ

Ελλάδα

Δεν είναι λίγες οι φορές που η εικόνα του κοινοβουλίου προκαλεί την απέχθεια των πολιτών, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην περαιτέρω απαξίωση της θεσμικής του υπόστασης και λειτουργίας. Όταν όμως αυτό δηλώνεται δημοσίως από τον Πρόεδρο της Βουλής, τότε γίνεται ακόμα πιο σοβαρό.
«Πρέπει να βρεθούν εναλλακτικοί τρόποι για καλύτερη αξιοποίηση και ενδεχομένως να εξετάσουμε και την άρση της απόφασης που έχουμε πάρει για παραχώρηση για τα δικαστήρια του Πειραιά». Αυτό επεσήμανε ο Δήμαρχος Πειραιά κ.
Την ώρα που το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει και οι σχέσεις της χώρας με την Τουρκία βρίσκονται σε τεταμένη κατάσταση μετά το συμβάν με τους δύο έλληνες αξιωματικούς του Στρατού, ο Αλέξης Τσίπρας προχωρά σε έκτακτη σύγκλιση του άτυπου κυβερνητικού συμβουλίου.
Κυριακή, 04 Μαρτίου 2018 23:50

Τρίκαλα: Ανεβαίνει η στάθμη του Πηνειού

Συντάκτης:
Σε επιφυλακή βρίσκεται ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, μετά και τις σημερινές τελευταίες ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν τον νομό.

Οι εκτάσεις είναι ακόμα πλημμυρισμένες, σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ενώ η στάθμη τόσο του Πηνειού, όσο και των παραποτάμων ανεβαίνει αισθητά.
Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων της «Λαϊκής Ενότητας» ενάντια στους πλειστηριασμούς προανήγγειλε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες που αντιδρούν στις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να συμμετέχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο επί της οδού Καποδιστρίου.
Η Ελλάδα μπορεί να είναι τόπος ζωής, αρκεί να το αποφασίσουμε είναι το μήνυμα της διαδραστικής εκδήλωσης που πραγματοποίησε την Κυριακή, στη Θεσσαλονίκη η Δημοκρατική Ευθύνη.

Μπροστά σε πολυπληθές ακροατήριο, το οποίο συμμετείχε και έμεινε στην πλειοψηφία του μέχρι το τέλος της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Ευθύνης Βασίλης Παυλίδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Το παλιό κομματικό σύστημα πρέπει να φύγει γιατί ολοκλήρωσε τον κύκλο του οδηγώντας τη χώρα σε κρίση.
Ανοιχτός σε ένα άνευ προκαταλήψεων διάλογο με τους εφοπλιστές δήλωσε από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας για το αίτημα να έρθουν περισσότερα πλοία στην ελληνική σημαία και σημείωσε επίσης πρωτοβουλίες που έχει πάρει προς διευκόλυνση το Υπουργείο όπως η απόκτηση πλοίων με leasing, για να υψώνουν ελληνική σημαία.
Κλιμακώνει τις προκλήσεις της η Αγκυρα, «βαφτίζοντας» τούρκικο το Καστελόριζο με Navtex.

Συγκεκριμένα, η Τουρκία εξέδωσε μια πρωτοφανή Navtex για μια άσκηση έρευνας και διάσωσης σε τουρκικό χερσαίο έδαφος και μαζί δέσμευσε το Καστελόριζο, περιλαμβάνοντας το ελληνικό νησί στην περιοχή των τουρκικών επιχειρήσεων.
Το απόγευμα της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής στη Βουλή για την υπόθεση της Novartis η οποία θα ασχοληθεί - μεταξύ άλλων - με την εκλογή προεδρείου.
Κυριακή, 04 Μαρτίου 2018 22:00

Χωρίς ταξί η Αθήνα την Τρίτη από τις 8:00 έως 17:00

Συντάκτης:
Σε προειδοποιητική στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα προχωρούν την Τρίτη οι οδηγοί ταξί στην Αττική.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), οι οδηγοί ταξί δηλώνουν την αντίθεσή τους στην «παράνομη και αυθαίρετη εισβολή της Uber στις επιβατικές μεταφορές» κάνοντας λόγο «για υποκλοπή του έργου», «στην κάθε καινοτομία - πλατφόρμα που κλέβει τον ταξιτζή και τη χώρα μας» ενώ καταγγέλλουν όλους όσους μέχρι σήμερα φρέναραν το νομοσχέδιο που ήδη βρίσκεται στη Βουλή και αφορά τα ταξί.