espa pkm

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2026, 11:42:33 μμ

Ελλάδα

Σε πολυετείς ποινές κάθειρξης καταδικάστηκαν δύο υπήκοοι Αλγερίας που κάθισαν στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ύστερα από εμπλοκή σε υπόθεση βιασμού εις βάρος φοιτήτριας.

Εκτός από την κατηγορία του βιασμού κρίθηκαν ένοχοι για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, ληστείες, κλοπές κ.
Το απόγευμα της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής στη Βουλή για την υπόθεση της Novartis η οποία θα ασχοληθεί - μεταξύ άλλων - με την εκλογή προεδρείου.

Ενώπιον της τουρκικής Δικαιοσύνης οδηγούνται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από Τούρκους στρατιώτες την Πέμπτη στον Έβρο.

Οι συνήγοροι των δύο ελλήνων στρατιωτικών υπέβαλαν ένσταση επί της προφυλάκισής τους, η οποία αναμένεται να εξεταστεί εντός της ημέρας.

Ολοκληρώθηκαν, όπως ανακοινώθηκε από την «Ολυμπία Οδό», οι εργασίες κατασκευής του κόμβου Ρίου, στον αυτοκινητόδρομο Πατρών - Αθηνών, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου, και είναι πλέον σε πλήρη λειτουργία και οι οκτώ κατευθύνσεις του.
Στον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προσέφυγε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ζητώντας την αποκάλυψη των ονομάτων των προστατευόμενων μαρτύρων στο σκάνδαλο Novartis.

Επί του θέματος, ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Ενώπιον της τουρκικής Δικαιοσύνης οδηγούνται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από Τούρκους στρατιώτες την Πέμπτη στον Έβρο.

Οι συνήγοροι των δύο ελλήνων στρατιωτικών υπέβαλαν ένσταση επί της προφυλάκισής τους, η οποία αναμένεται να εξεταστεί εντός της ημέρας.

Αμερικανική μελέτη έρχεται να ενισχύσει τη θεωρία ότι ο πόνος ξεκινά από διαφορετικό σημείο στους άνδρες και τις γυναίκες, τουλάχιστον σε κυτταρικό επίπεδο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Journal of Neuroscience.

Πυκνή σκόνη αιωρείται στην ατμόσφαιρα και «πνίγει» την Κύπρο επηρεάζοντας κυρίως τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (παιδιά, ηλικιωμένους και ασθενείς). Το φαινόμενο οφείλεται σε ασθενή χαµηλή πίεση, που επηρεάζει την περιοχή και για τον λόγο αυτόν οι ευάλωτες ομάδες συνιστάται να αποφεύγουν να κυκλοφορούν σε ανοικτούς χώρους έως ότου παρέλθει το φαινόμενο.
Τετραμελής σπείρα αλλοδαπών που έκλεβε ποροφόλια και διάφορα προσωπικά αντικείμενα από επιβάτες του μετρό εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν στον σταθμό του μετρό «Αττική», από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, τέσσερις αλλοδαποί, εκ των οποίων δύο Αλβανοί και δύο Ρουμάνοι, γιατί νωρίτερα, εκμεταλλευόμενοι τον συνωστισμό που επικρατούσε σε βαγόνι συρμού, αφαίρεσαν από επιβάτη το κινητό τηλέφωνό του και προσωπικά του αντικείμενα.
Κύκλωμα ναρκωτικών, που δρούσε σε διάφορες περιοχές της Αττικής αλλά και της υπόλοιπης ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, σε Περιστέρι, Πετρούπολη, Ταύρο, Κυψέλη και Ιλιον, συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της σπείρας, εκ των οποίων τρεις Αλβανοί, 24, 33 και 36 ετών, καθώς και ένας 61χρονος Έλληνας.