espa pkm

Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2026, 2:58:44 μμ

Ελλάδα

Συρόμενος οδηγείται στον ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καθώς οι αργοπορίες στην αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος τον έφεραν εν τέλει προ τετελεσμένων.

Ήδη τρεις θέσεις υφυπουργών, αναπληρωτών και υπουργών είναι κενές, έπειτα από τις αναγκαστικές παραιτήσεις των προσώπων που τις κατείχαν (Παπαδημητρίου, Αντωνοπούλου, Ζουράρις), λόγω ηθικών παραπτωμάτων.
Στην αντεπίθεση περνά η ΝΔ για την υπόθεση της Novartis, καταθέτοντας σήμερα πρόταση για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επτιροπής για τους υπουργούς Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη.
Συγκεκριμένα, η ΝΔ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, καταθέτει πρόταση για τη συγκρότηση «Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της απιστίας των διατελεσάντων υπουργών Υγείας κ.
Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018 16:00

Επιδότηση ρεύματος σε 3.551 νοικοκυριά στην Αθήνα

Συντάκτης:
Σε 3.551 ανέρχονται τα νοικοκυριά στην Αθήνα που ενισχύονται από την Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ρεύμα για όλους», με την επιδότηση των 100 ή των 150 ευρώ για το 2017 να έχει καταβληθεί ήδη στους δικαιούχους, όπως αποτυπώνεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Oι Μινωικές Γραμμές απέσπασαν το Χρυσό Βραβείο και αναδείχτηκαν «Καλύτερη Εταιρεία στον κλάδο της Ελληνικής Επιβατηγού Ναυτιλίας - Best Greek Coastal Shipping Company» κατά την παρουσίαση των βραβείων Greek Hospitality Awards 2018, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε για 4 η συνεχή χρονιά από την Ethos Awards και το περιοδικό Χρήμα, στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace &Thalasso, στο Καβούρι, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου.
Τρία ακόμα μέλη των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ έχουν αιτηθεί επίδομα ενοικίου πέρα από τη Ράνια Αντωνοπούλου, η οποία υποχρεώθηκε σε παραίτηση χθες μετά την αποκάλυψη ότι είχε επιδοτηθεί με 23.000 ευρώ για την ενοικίαση διαμερίσματος στο Κολωνάκι.
Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018 15:50

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη για την επίθεση στη «Φαβέλα»

Συντάκτης:
Εγκαλεί την ΝΔ και τον Κυρ. Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ, για τη σιωπή τους, δύο μέρες μετά την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Φαβέλα», επισημαίνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποιος, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, δεν έχει βρει ούτε μια λέξη αποδοκιμασίας.
Την αντίθεση τους στην κατάργηση της Εφορίας Κορωπίου εκφράζουν με κοινή επιστολή τους πέντε δήμαρχοι της Ανατολικής Αττικής. Επίσης, ζητούν την επιστροφή των τμημάτων της που έχουν ήδη φύγει, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν, να αυξηθεί «υπέρμετρα η ταλαιπωρία των εξυπηρετούμενων»,
«Ατυχώς ψηφίστηκε και εφαρμόστηκε η διάταξη για την επιδότηση ενοικίου σε πολιτικούς» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αφορμή την υπόθεση της Ράνιας Αντωντοπούλου προσθέτοντας πως η απόφαση για την πρώην αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας δεν ελήφθη εν θερμώ καθώς έπρεπε να δοθούν πρώτα εξηγήσεις.
Επιμένει η ΝΔ να υποστηρίζει ότι ο αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δήλωσε πως «στις έρευνες που έχει πραγματοποιήσει το FBI για την υπόθεση Novartis, δεν εμπλέκεται κανένας Έλληνας πολιτικός».
Ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης, επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Novartis, έθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ζήτημα δικονομικής ακυρότητας των καταθέσεων των προστατευομένων μαρτύρων.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ.