espa pkm

Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2026, 12:25:06 πμ

Ελλάδα

Λεκτικό επεισόδιο, την ώρα που στο βήμα βρισκόταν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, είχε στο εντευκτήριο της Βουλής η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η κυρία Βαγενά ήταν ξαπλωμένη σε έναν καναπέ και σχολίαζε μεγαλοφώνος την ομιλία του κ.
«Επιβεβαιώνω, διότι στη ζωή μας υπάρχει και η συνείδηση, ότι το 2014, ο άνθρωπος που μου έδωσε τις πληροφορίες και κάναμε όλη εκείνη την επίθεση κατά της Novartis, ήταν ο Μάριος Σαλμάς» ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, παίρνοντας τον λόγο στην Ολομέλεια.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης μόλις τελείωσε η ομιλία του πρωθυπουργού διαμαρτυρήθηκε στο Προεδρείο για τη διαδικασία κλωτσοσκούφι επειδή , όπως υποστήριξε, άλλαξε για τέταρτη φορά σειρά των ομιλητών γεγονός που αποτελεί προσβολή για το κοινοβούλιο σε μιά κρίσιμη διαδικασία.
Στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα πολλά προβλήματα «που ο ίδιος ο πρωθυπουργός δημιούργησε» έθεσε την συζήτηση στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Ολομέλεια για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.
"Όσοι κυβερνάγατε τόσο χρόνια, κάτω από τη μύτη των πολιτικών ηγεσιών γίνονταν όλα αυτά;", ρώτησε ο Αλ. Τσίπρας από το βήμa της Βουλής τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στη συζήτηση για την προανακριτική επιτροπή για το σκάνδαλο Novartis.
Στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα πολλά προβλήματα «που ο ίδιος ο πρωθυπουργός δημιούργησε» έθεσε την συζήτηση στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Ολομέλεια για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 01:50

Στον Πειραιά λόγω βλάβης επέστρεψε το «Νήσος Ρόδος»

Συντάκτης:
Στο λιμάνι του Πειραιά, επέστρεψε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Ρόδος», μετά από μηχανική βλάβη που παρουσίασε στην αριστερή κύρια μηχανή στη θαλάσσια περιοχή έξω από το αγκυροβόλιο.

Στο πλοίο που είχε αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά στις 9 το βράδυ με προορισμό τη Χίο και τη Μυτιλήνη, επέβαιναν 416 επιβάτες, 91 φορτηγά, 43 ΙΧ και 5 δίκυκλα.
Πυροβολισμοί σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης σε στάνη με ζώα λίγο έξω από τον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, στη Λέσβο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κτηνοτρόφος πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα εναντίον δυο μεταναστών που είχαν πάει στη στάνη του για να κλέψουν πρόβατα, προκειμένου να τα σφάξουν και να τα καταναλώσουν.
«Εμείς είπαμε εξ’ αρχής ναι στην Προκαταρκτική. Είναι σαφές ότι θέλουμε να τεθεί το ζήτημα στην ουσία του», τονίζει η εκπρόσωπος της ΝΔ, ευρωβουλευτής, Μαρία Σπυράκη, σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, επισημαίνοντας πως από την κυβέρνηση «υπάρχει μια σαφής και προφανής σκοπιμότητα, να σπιλωθούν πολιτικά στελέχη προερχόμενα από τη ΝΔ».
Το αν έγινε τελικά ή όχι μυστική συνάντηση στη Ρώμη ανάμεσα στον αποκαλούμενο «υπουργό» Εξωτερικών του ψευδοκράτους της «Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου» Κουτρέτ Όζερσαϊ, με τον εκτελεστικό διευθυντή της εταιρείας ΕΝΙ που κάνει τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, διερευνά η Κυπριακή Δημοκρατία.