espa pkm

Σάββατο, 18 Ιουλίου 2026, 11:26:10 πμ

Ελλάδα

Την κάθετη διαφωνία του με την κυβερνητική ρύθμιση που προβλέπει την ένταξη των παιδιών από την ηλικία των τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση εκφράζει ο Δήμος Αθηναίων, μιλώντας για μία ακόμη «κίνηση υπερσυγκέντρωσης αρμοδιοτήτων από την κυβέρνηση» χωρίς μάλιστα να είναι βέβαιο αν μπορεί να τις υλοποιήσει.
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα παραμένει πάντοτε εδραίο και αμετακίνητο στην ιστορική έδρα του, απ' όπου θα συνεχίσει να διακονεί την ενότητα της ορθοδοξίας, τη χριστιανοσύνη και την ανθρωπότητα, επισήμανε ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος, στην ομιλία του, μετά τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία χοροστάτησε στον ιερό ναό Αγίου Χαραλάμπους Βεβεκίου.
Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018 21:50

Κουρουμπλής από Στρογγυλή: Εδώ ξεκινάει η Ελλάδα

Συντάκτης:
«Εδώ δεν τελειώνει η Ελλάδα αλλά εδώ ξεκινάει», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής ο οποίος επισκέφτηκε το στρατιωτικό φυλάκιο στη νήσο Στρογγυλή.

«Είναι τιμή για εσάς που είστε εδώ και πραγματικά νιώθω συγκίνηση που σας έχω επισκεφθεί» ανέφερε ο κ.
Σε παθολογικά αίτια, οφείλεται ο θάνατος 40χρονου ναυτικού στο πλοίο «Blue Tune» στα Αντίκυρα Βοιωτίας.

Συγκεκριμένα, ο ιδιώτης ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό του άτυχου άνδρα, απεφάνθη ότι ο θάνατός του οφείλεται σε καρδιακό πρόβλημα.
Η Ρωσία επιδίωκε ανέκαθεν "να αποφύγει την αντιπαράθεση" στα Βαλκάνια ενώ η συμπεριφορά της Δύσης είναι τέτοια που εντείνει την κατάσταση, υποστήριξε την Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.
Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018 17:50

Σοφιανός για Novartis: Το φάρμακο παραμένει φαρμάκι

Συντάκτης:
Το κρίσιμο ζήτημα είναι ότι το φάρμακο παραμένει φαρμάκι για την πλειοψηφία του λαού μας, από την πλευρά του κόστους, σημείωσε σχετικά με την υπόθεση Novartis, ο Νίκος Σοφιανός.

Το μέλος του πολιτικού γραφείου της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 υποστήριξε ότι πίσω από το σκάνδαλο βρίσκεται ο πόλεμος των πολυεθνικών του κλάδου για τα μερίδια της αγοράς και την προώθηση των προϊόντων τους.
Το στερνό αντίο στην Καλλιόπη (Πόπη) Καραγιαννίδου, σύζυγο του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου η οποία πέθανε σε ηλικία 51 χρόνων, είπαν το πρωί της Δευτέρας φίλοι, συγγενείς και συνεργάτες.

Στεφάνι απέστειλε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενώ τον επικήδειο εκ μέρους της κυβέρνησης, εκφώνησε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης.
Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από αργά το βραδυ της Καθαράς Δευτέρας με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινές και ημιορεινές περιοχές της χώρας προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Την Καθαρά Δευτέρα, και από τη νύχτα θα επηρεαστούν η Κέρκυρα και η Πελοπόννησος ενώ χιονιά θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και σε
Τον θάνατο του παλαίμαχου άσου του Ατρομήτου, Αναστάσιου Ιωσηφίδη, θρηνεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο διαμέρισμα που διέμενε στο Περιστέρι το πρωί, με τον ηλικιωμένο άνδρα να βγαίνει στη βεράντα και να ζητά βοήθεια.
Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας, βρέθηκε σήμερα το εντυπωσιακό Beluga Airbus, η αλλιώς η φάλαινα των αιθέρων, σε μια από τις ελάχιστες επισκέψεις που πραγματοποιεί στην χώρα μας.

Σήμερα προσγειώθηκε στη χώρα μας το Beluga Airbus Νο5, αφού αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν πέντε σε όλον τον κόσμο.