espa pkm

Σάββατο, 18 Ιουλίου 2026, 11:26:11 πμ

Ελλάδα

«Θα γελάσουμε την Τετάρτη στη Βουλή» δήλωσε, αναφερόμενος στη συνεδρίαση για τη συγκρότηση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση Novartis, ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μιλώντας για τις αιτιάσεις εναντίον του από τη Νέα Δημοκρατίας, ο υπουργός τόνισε πως «αυτά είναι αστειότητες, ένας αντιπερισπασμός ο οποίος είναι και άδικος, γιατί μιλάμε για μια από τις πιο κρυστάλλινες περιόδους διαχείρισης αυτών των ζητημάτων.
Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2018 18:50

Νεκρή 50χρονη από πυρκαγιά στη Χαλκιδική

Συντάκτης:
Νεκρή εντοπίστηκε σήμερα, 50χρονη γυναίκα, υπήκοος Γερμανίας κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε μονοκατοικία, το πρωί, στα Γλυκά Νερά Νέας Ποτίδαιας, στη Χαλκιδική.

Στο συμβάν - σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας - επιχείρησαν οκτώ πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τρία οχήματα, οι οποίοι απεγκλώβισαν από την οικία και μία 76χρονη γυναίκα με αναπνευστικά προβλήματα.
Στάσιμη παραμένει για δέκατη ημέρα η κατάσταση στην κυπριακή ΑΟΖ, με τα τουρκικά πολεμικά πλοία να διατηρούν τον αποκλεισμό του πλωτού γεωτρύπανου της ΕΝΙ, «Saipem 12000», μη επιτρέποντάς του να προχωρήσει σε γεώτρηση, στον στόχο «Σουπιά».
Ελαφρά τραυματίστηκε ένας αστυνομικός κατά τη διάρκεια επιθέσεων που πραγματοποίησαν νεαρά άτομα, με βόμβες μολότοφ, εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ, από αργά το βράδυ του Σαββάτου έως τη 1:00 τα ξημερώματα, στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.
Δύο αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς τοποθέτησαν άγνωστοι δράστες σήμερα τα ξημερώματα στο γραφείο του πρώην βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» Μιχάλη Αρβανίτη, που στεγάζεται στον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας, στο κέντρο της Πάτρας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες τοποθέτησαν έξω από την πόρτα του γραφείου δύο μηχανισμούς που αποτελούνταν από μία φιάλη υγραερίου, ένα δυναμιτάκι και εύφλεκτο υλικό.
Την 135 Σμηναρχία Μάχης στη Σκύρο επισκέφθηκαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, οι οποίοι συνομίλησαν με τους πιλότους των μαχητικών αεροσκαφών, τους τεχνικούς της Πολεμικής Αεροπορίας και το προσωπικό της Σμηναρχίας, τους συνεχάρησαν και τους ευχήθηκαν για τη Σαρακοστή.
Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 8.30 το πρωί στην εθνική οδό Ηρακλείου – Ρεθύμνου στο ύψος του Μπαλί, όταν ο οδηγός ενός αυτοκινήτου, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες , έχασε τον έλεγχο του οχήματος και έπεσε σε χαράδρα.
«Ο στόχος της κυβέρνησης είναι έκδηλος: η δημιουργία σκιών, που θα βαραίνουν τους πολιτικούς αντιπάλους. Οι ύποπτοι, που θα μένουν ύποπτοι μέχρι τις επόμενες εκλογές…» δηλώνει το μέλος ης εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Χατζησωκράτης.
Κορυφώνονται την Κυριακή οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στις γειτονιές, κεντρικές πλατείες και δρόμους της Αθήνας, και των άλλων δήμων του λεκανοπεδίου, ενώ οι γιορτές του τριημέρου ολοκληρώνονται την Καθαρά Δευτέρα, με τα παραδοσιακά Κούλουμα και το πέταγμα του χαρταετού -αρκεί να το επιτρέψει ο καιρός.
Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2018 13:50

Πέθανε ο δημοσιογράφος Μιχάλης Κατσίγερας

Συντάκτης:

Πέθανε ο δημοσιογράφος της Καθημερινής, ο οποίος επί χρόνια υπέγραφε την γνωστή στήλη «Φιλίστωρ» Μιχάλης Κατσίγερας.

Με καταγωγή από την Κεφαλονιά, από τον πατέρα του, και από την Αθήνα, από τη μητέρα του, γεννήθηκε το 1946 στην Αθήνα και σπούδασε θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Paris III.