espa pkm

Σάββατο, 18 Ιουλίου 2026, 12:30:59 πμ

Ελλάδα

Στο ΣτΕ θα εκδικαστεί τελικά, ως ζήτημα γενικότερου ενδιαφέροντος, η υπόθεση του ασύλου του τούρκου αξιωματικού, εκ των οκτώ, που έφθασαν στην Αλεξανδρούπολη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα. Η αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας -υπό τον Νικόλαο Σακελλαρίου και με τη συμμετοχή των αντιπροέδρων Αθανάσιου Ράντου και Χρήστου Ράμμου- έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα και απεφάνθη ότι πρέπει να δικαστεί στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο η υπόθεση του Σουλεϊμάν Οζκαινακτσί.
Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018 19:50

Λιάνα Κανέλλη: Η Χρυσή Αυγή ασκεί μαύρη προπαγάνδα

Συντάκτης:
«Η ελευθερία του λόγου κινδυνεύει μόνο από την “ελευθερία” του πολιτικώς παραλόγου», είπε μεταξύ άλλων η Λιάνα Κανέλλη, σχετικά με την απόφαση για την καταδίκη του βουλευτή Πέλλας της Χρυσής Αυγής, Ιωάννη Σαχινίδη, για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος της.
Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 356/Β/7-2-2018) η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Κέντρων Θαλασσοθεραπείας στη χώρα μας.

Με την ΥΑ, που συνυπογράφεται από τους υπουργούς, Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, καθορίζονται οι τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές ανέγερσης, μετατροπής και επέκτασης των Κέντρων Θαλασσοθεραπείας, καθώς και η χορήγηση Ειδικού Σήματος Λειτουργίας.
Ομόφωνα καταδικάστηκε σήμερα, από το Α τριμελές Εφετείο πλημμελημάτων ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γ.Σαχινίδης, με ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή, για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος της βουλευτίνας του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη.
Ερευνα διενεργεί το τμήμα προστασίας ανηλίκων της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εντοπίσει την 37χρονη μητέρα η οποία πήρε το 14 μηνών παιδί της από το νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία όπου νοσηλευόταν από τις 24 Ιανουαρίου και έφυγε χωρίς εξιτήριο.
Ένοχος κρίθηκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος για όσα έλεγε στη δημόσια ομιλία του στις 3.9.2011, την οποία έχει φέρει στο φως η «Εφ.Συν.» σε έρευνα του «Ιού».

Πρόκειται για το βίντεο, στο οποίο ο Αρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης ομολογούσε ότι «θα τους σπάγαμε τα κεφάλια», αναφερόμενος στους πολιτικούς του αντιπάλους, καθώς και το γνωστό «Ναι! Με φασίστες, ναζιστές, εγκληματίες, μαχαιροβγάλτες, ό,τι θέλουν.
Μήνυμα συνύπαρξης και συνεργασίας έστειλαν οι δήμαρχοι Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης και Σκοπίων Πέτρε Σιλέγκωφ, στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά την συνάντησή τους στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας. «Είναι κοινή μας διαπίστωση ότι η δυναμική των πόλεων είναι, σήμερα, μεγαλύτερη από ποτέ.
Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018 18:50

ΕΦΕΤ: Ανάκληση παρτίδας μίγματος για τηγανίτες

Συντάκτης:

Την ανάκληση μίγματος για τηγανίτες από την αγορά ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΕΦΕΤ, στo πλαίσιο υλοποίησης των προγραμμάτων παρακολούθησης παραγόντων ασφάλειας τροφίμων και ύστερα από εργαστηριακή δοκιμή στο Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσε την ύπαρξη του μη επιτρεπόμενου προσθέτου Ε541 σε μίγμα για τηγανίτες.

Η πορεία της ελληνικής οικονομίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, δόθηκε έμφαση στο ζήτημα της υπερφορολόγησης και σε αυτό το πλαίσιο, ο κ.
Τους διαπιστευμένους πολιτικούς συντάκτες ενημερώνει το μεσημέρι στις 13:30 της Παρασκευής ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Η ενημέρωση θα γίνει στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Πηγή: Το Βήμα