espa pkm

Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2026, 9:09:27 μμ

Ελλάδα

Θεσμικά αδιανόητη χαρακτηρίζει το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας την παραδοχή του υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη ότι γνωρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis.

Όπως σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, το γεγονός αυτό «επιβεβαιώνει πλήρως ότι η κυβέρνηση έχει εδώ και καιρό δημιουργήσει έναν αθέμιτο δίαυλο επικοινωνίας με δομές της Δικαιοσύνης, επιχειρώντας να στήσει μια πρωτοφανή σκευωρία».
Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018 20:50

Εφαρμογή για φόρτιση «έξυπνων» καρτών από τον ΟΑΣΑ

Συντάκτης:
Τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα μετατρέπονται σε αυτόματα σημεία επαναφόρτισης των «έξυπνων» προσωποποιημένων καρτών για τις μετακινήσεις με τα μέσα μεταφοράς της πρωτεύουσας.

Στη διάθεση του επιβατικού κοινού, που διαθέτει συσκευή με λειτουργικό Android και τεχνολογία NFC, είναι το νέο application του ΟΑΣΑ για ο ηλεκτρονικό εισιτήριο ATH.ENA Card.
Πραγματογνώμονας οικονομολόγος διορίστηκε από τις ανακριτικές αρχές, προκειμένου να ερευνήσει το ακριβές ύψος του ελλείμματος, αλλά και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στην ιεραρχία των τεκτονικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται εισαγγελική έρευνα για υπεξαίρεση κατ΄ εξακολούθηση, η οποία υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ στη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος και σε άλλα τεκτονικά ιδρύματα.
Στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, στον δεύτερο όροφο της οδού Αριστοτέλους 22, εισήλθαν το μεσημέρι της Τετάρτης μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Οι συγκεντρωμένοι, παρέκαμψαν τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην είσοδο της πολυκατοικίας, εισήλθαν κρατώντας πανό, φώναξαν συνθήματα, ενώ κόλλησαν αφίσες, που έγραφαν «Όχι στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας», στην πόρτα των γραφείων του Συλλόγου.
Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018 19:50

Πόροι 916 εκατ. ευρώ για έργα διαχείρισης λυμάτων

Συντάκτης:
Πόροι 916 εκατ. ευρώ έχουν εξασφαλιστεί για τη μελέτη, την κατασκευή και τη λειτουργία των έργων διαχείρισης λυμάτων σε 385 οικισμούς Γ΄ Προτεραιότητας (2.000 με 15.000 κατοίκους). Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν σήμερα Τετάρτη, ο υπουργός Εσωτερικών, κ.
Ο προστατευόμενος μάρτυρας με το κωδικό όνομα Μάξιμος Σαράφης στον εισαγγελέα κατέθεσε όλη τη διαδικασία προμηθειών από την εταιρεία Novartis η οπία είχε κύκλο εργασιών στην Ελλάδα 500 εκατ. δολάρια. Ο μάρτυρας ονόμασε τον τότε υπουργό Υγείας Δ.
Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018 19:50

ΠαΣοΚ για Novartis: Πολιτική σκευωρία της κυβέρνηνης

Συντάκτης:
Από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, για το θέμα της Novartis, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«(1) Το σκάνδαλο Novartis διερευνάται διεθνώς, και στην χώρα μας.

Συνδέεται άρρηκτα με την προσπάθεια πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών να κερδοσκοπήσουν, μέσα από την υπέρμετρη αύξηση των φαρμακευτικών δαπανών.
Σκληρή προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, με φόντο τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Novartis.

«Ο κ. Τσίπρας και οι συνεργοί του οδηγούν τη χώρα σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια.

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν την Τετάρτη έξω από τα γραφεία της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη όταν δεκάδες κάτοικοι της Μάνης συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Μάνης – Γυθείου.

Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018 18:50

Εντός των ημερών η αλλαγή πινακίδων στα Σκόπια

Συντάκτης:
Η τοποθέτηση των πινακίδων με τα νέα ονόματα του αεροδρομίου και του αυτοκινητόδρομου θα γίνει εντός των επόμενων ημερών, μετά τη δημοσίευση της απόφασης της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.