espa pkm

Τρίτη, 21 Απριλίου 2026, 7:44:25 πμ

Ελλάδα

Στη σύλληψη μιας 53χρονης γυναίκας προχώρησε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, μετά τον εντοπισμό 116 σκύλων και 37 γατών να ζουν σε ακατάλληλες και ρυπαρές συνθήκες.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε σε μονοκατοικία στον Τρίλοφο, καθώς και σε πέντε επιπλέον χώρους που διαχειριζόταν η ίδια γυναίκα.

Ένας 39χρονος συνελήφθη επειδή αποπειράθηκε να ληστέψει με την απειλή όπλου έναν άντρα που πραγματοποιούσε συναλλαγή σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης τραπεζών (ΑΤΜ), στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης.

Εγκαινιάζεται σήμερα το νέο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου στη ΔΕΘ – Παρών ο Χρυσοχοΐδης

Σε νέα στέγη περνά από σήμερα το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου και το Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, με τα επίσημα εγκαίνια του νέου τους κτιρίου εντός των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ να πραγματοποιούνται το μεσημέρι, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και της ηγεσίας της ΕΛ.

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων προχώρησαν αστυνομικοί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας έξωσης 83χρονου από το σπίτι όπου διαμένει, στον δήμο Νέας Προποντίδας, στη Χαλκιδική.

Την τελευταία του πνοή άφησε αναβάτης μοτοσικλέτας στην πίστα του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών.

Η μηχανή που οδηγούσε ο 39χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος έκανε προπόνηση στο Αυτοκινητοδρόμιο, εξετράπη για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, προσέκρουσε σε εξωτερικό τοιχίο και ανατράπηκε.

Σαράντα εννέα βόμβες μολότοφ εντόπισε το πρωί υπάλληλος του ΑΠΘ σε υπόγειο της Πολυτεχνικής Σχολής του Ιδρύματος. Αστυνομικοί που κλήθηκαν στο σημείο, διαπίστωσαν ότι κάποιες εξ αυτών έφεραν προσαρμοσμένες πυροτεχνικές κατασκευές και φιαλίδια βουτανίου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.

Τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφεται αυξημένος αριθμός περιστατικών στρεπτοκοκκικής φαρυγγίτιδας, κυρίως σε σχολικές μονάδες της Βόρειας Ελλάδας και αλλού στην χώρα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων θεωρεί απαραίτητο να αποσαφηνιστούν, με επιστημονική ακρίβεια και ψύχραιμο λόγο, τα δεδομένα που αφορούν τη μετάδοση, την πρόληψη και τη διαχείριση των περιστατικών σε σχολικό περιβάλλον.

Με σλόγκαν το «see you at home», η ΠΑΕ Άρης παρουσίασε τα εισιτήρια διαρκείας για την αγωνιστική περίοδο 2025-2026. Η περίοδος αυτή φέρει τον Άρη, πέραν του πρωταθλήματος της Super League και του Κυπέλλου Ελλάδας, και στον 2ο προκριματικό του UEFA Conference League.

Στους Δήμους Νεάπολης-Συκεών και Αμπελοκήπων-Μενεμένης διοργανώνει η ΔΕΕΠ Α’ Θεσσαλονίκης τις πρώτες ενημερωτικές εκδηλώσεις για τα έργα που υλοποιούνται και σχεδιάζονται σε κάθε Δήμο ξεχωριστά, στο πλαίσιο της δράσης «Έλα να δεις πως αλλάζει η Θεσσαλονίκη».