espa pkm

Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2026, 7:57:13 μμ

Ελλάδα

Ενας ακήρυκτος πόλεμος μαίνεται στις οδικές συγκοινωνίες της Αθήνας, τη στιγμή που τα συρρικνωμένα δρομολόγια και τα απαρχαιωμένα οχήματα έχουν απαξιώσει την εικόνα των αστικών συγκοινωνιών στα μάτια των πολιτών. Και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια ανάταξης του συγκοινωνιακού έργου, δεδομέν.
Brexit, Ντόναλντ Τραμπ, η «κρίση της μεσαίας τάξης», αλλά και εκπαίδευση! Προτάσεις για τη βελτίωση των εκπαιδευτικών μας συστημάτων, αναζήτηση λύσεων, προσπάθεια σύγκλισης. Στο Νταβός της Ελβετίας, τις προηγούμενες ημέρες, είχε θέση για όλα.
Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018 07:50

Ποιος φουσκώνει τον Ρουβίκωνα

Συντάκτης:
«Οταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση είναι καθήκον». Η φράση-μότο σε κείμενο καταγγελτικό για τη Δικαιοσύνη έγινε φέιγ βολάν και πέταξε στον αέρα από τα χέρια μελών του Ρουβίκωνα κατά την «επίσκεψή» τους στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.
Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018 07:50

Τα νοσοκομεία γερνούν και αδειάζουν

Συντάκτης:
Στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας του βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας 35 χρόνια μετά την ίδρυσή του. Τα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία επιβαρύνονται σοβαρά από την απουσία οργανωμένου δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, δεν εξελίσσονται, δεν ανανεώνονται.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέχεια της χθεσινής ανάρτησής του στον προσωπικό λογαριασμό στο facebook για τη δεσμευτικότητα που επιβάλει η Ενδιάμεση Συμφωνία με τη ΠΓΔΜ, ως ισχύον Διεθνές Δίκαιο , στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας για την απάλειψη των αλυτρωτικών προβλέψεων, με νέα ανάρτηση αναφέρει ότι έχει ήδη συμμορφωθεί.
«Και μόνον το περιεχόμενο και το ύφος των δηλώσεων του κ. Τσίπρα επιβεβαιώνουν ξανά ότι ουδέποτε αντιμετώπισε με την αναγκαία σοβαρότητα και ευθύνη το εθνικό πρόβλημα με την FYROM, προτάσσοντας διαρκώς τις μικροπολιτικές και διχαστικές του επιδιώξεις» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, απαντώντας στη δήλωση του πρωθυπουργού μετά τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα .
«Δεσμεύομαι ότι το επόμενο διάστημα θα επιδιώξω με πατριωτική ευθύνη μια αμοιβαία αποδεκτή λύση. Γιατί, αν ότι είναι αληθινό είναι και εθνικό, τότε αυτή είναι σήμερα η μοναδική εθνική επιλογή», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πριν από λίγο, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα εθνικά θέματα, με έμφαση στο ονοματολογικό.
Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018 22:50

πΓΔΜ: Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών το βράδυ του Σαββάτου

Συντάκτης:
Τη σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για την ονομασία, το αμέσως επόμενο διάστημα, ανακοίνωσε την Τετάρτη η κυβέρνηση Ζάεφ στη σκιά της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με το Σκοπιανό ομόλογό του στο Νταβός, αλλά και της επίσκεψης Νίμιτς σε Αθήνα και πΓΔΜ.
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση το πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Β.Λεβέντη.

Εξερχόμενος ο κ. Λεβέντης μετά από 2 ώρες περίπου δήλωσε πως «είχα ζητήσει συναίνεση και μια μεγάλη κυβέρνηση γιατί θα την χρειαζόμασταν.
«Δεσμεύομαι ότι το επόμενο διάστημα θα επιδιώξω με πατριωτική ευθύνη μια αμοιβαία αποδεκτή λύση. Γιατί, αν ότι είναι αληθινό είναι και εθνικό, τότε αυτή είναι σήμερα η μοναδική εθνική επιλογή», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πριν από λίγο, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα εθνικά θέματα, με έμφαση στο ονοματολογικό.