espa pkm

Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2026, 5:26:19 μμ

Ελλάδα

«Η έξοδος από τα μνημόνια έχει το πρόσημο της Αριστεράς», δήλωσε την Παρασκευή το βράδυ ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Υπογράμμισε τη δύσκολη περίοδο που προηγήθηκε και έκανε εκτενή αναφορά στη σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, η οποία παρέμεινε σταθερά προσανατολισμένη στο στόχο και την ευθύνη που ανέλαβε.

Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018 15:50

Εργαζόμενοι... φτωχοί στην Ελλάδα

Συντάκτης:
Το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα, που κάποτε ήταν σε ρεκόρ 27%, μπορεί να έπεσε επτά ποσοστιαίες μονάδες από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, αλλά σχεδόν 6 στους 10 είναι εγκλωβισμένοι σε μία αγορά στην οποία κυριαρχούν οι εκ περιτροπής θέσεις εργασίας ή ημιαπασχόλησης, τονίζει η Deutsche Welle.
Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018 15:50

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στη Μαλακάσα

Συντάκτης:
Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε πριν από λίγο, και συγκεκριμένα γύρω στις 12:30 το μεσημέρι στην Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας. Στο ύψος της Μαλακάσας, μεγάλη νταλίκα, για άγνωστους λόγους έχασε τον έλεγχο και αναποδογύρισε.
Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018 13:50

Στη Σαλαμίνα ρυμουλκείται το «Παναγιά Αγιάσου»

Συντάκτης:

Ξεκίνησε η ρυμούλκηση του παροπλισμένου επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Παναγιά Αγιάσου», που είχε παρασυρθεί την περασμένη Πέμπτη από τους ισχυρούς ανέμους από το λιμάνι του Πειραιά και βρισκόταν ανοιχτά του φαληρικού όρμου.

Το πλοίο θα οδηγηθεί στα ναυπηγεία Σπανόπουλου στην Σαλαμίνα.

«Με το να μιλούμε αφηρημένα για άλλα σχέδια και λύσεις, δεν εξασφαλίζουμε ούτε συνθήκες ειρήνης, ούτε τον Ελληνισμό της Κύπρου», διαμηνύει ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, μια εβδομάδα πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, στις 28 Ιανουαρίου.

Το Facebook ανακοίνωσε ότι θα δίνει πλέον προτεραιότητα στο News Feed του σε ειδήσεις από αξιόπιστες πηγές ενημέρωσης. Το ποιες όμως είναι αυτές, θα το αποφασίζει η ίδια η κοινότητα των χρηστών μέσω ειδικών «γκάλοπ» και όχι οι εργαζόμενοι του Facebook ή κάποιοι ειδικοί εκτός του δικτύου.

Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018 11:50

Δημοψήφισμα για την ονομασία της πΓΔΜ θέλουν οι Έλληνες

Συντάκτης:
Δημοψήφισμα για την ονομασία της ΠΓΔΜ επιθυμεί το 61% των Ελλήνων πολιτών, αν βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση στις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Μέτρον Ανάλυσις για την εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».
Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018 09:50

Γεροβασίλη: Θα μπει τέλος στη διαπλοκή και τη διαφθορά

Συντάκτης:
«Θέλουμε να αλλάξουμε το κράτος και θέλουμε να απαλλαγούμε οριστικά από τα νοσηρά φαινόμενα της κακοδιοίκησης και της διαπλοκής, που το κατέστησαν παράγοντα αδικίας για τους πολλούς και μέσο ευκαιρίας για τους λίγους»,τόνισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, στον χαιρετισμό της στο συνέδριο που διοργανώνει, έως την Κυριακή στο Εφετείο Αθηνών, η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, με τη συνδρομή της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, με αντικείμενο την καταπολέμηση της διαφθοράς.
«Ολοι έχουμε την προσωπική μας ιστορία. Μοιράζομαι τη δική μου για να ευαισθητοποιήσω τους ανθρώπους που βρίσκονται σε θέση παρόμοια με τη δική μου, αλλά και γιατί μιλώντας αυτό το βάρος φεύγει από πάνω μου» λέει στο «Βήμα» η Πατρίτσια.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Ζοζέφ Ντολ καλεί την Τουρκία να διευκολύνει το κλίμα που ευνοεί τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού και να συμβάλει συγκεκριμένα στις συνεχιζόμενες προσπάθειες, αποσύροντας τα στρατεύματά της από το νησί.