Ελλάδα
Ο Γιάννης Μπουτάρης μπορεί να επισκέφθηκε για πρώτη φορά την πΓΔΜ το 1991, αλλά πλέον οι επισκέψεις του, ως δημάρχου Θεσσαλονίκης, είναι συχνές στη γειτονική χώρα στο πλαίσιο της «διπλωματίας των πόλεων».
Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018 08:50
Αμερικανοί και Ευρωπαίοι θέλουν εμπλοκή Τσίπρα - Ζάεφ
Συντάκτης: Eidisis.grΗ ταχεία επίλυση του ονοματολογικού με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (πΓΔΜ), αλλά και των εκκρεμοτήτων με την Αλβανία, θέτει πλέον ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα στην Αθήνα, η οποία αντιλαμβάνεται ότι τα περιθώρια ελιγμών της είναι περιορισμένα, στο πλαίσιο των επιθυμιών του ευρωατ.
Είκοσι πέντε χρόνια διαπραγματεύσεων για το Μακεδονικό δεν ήταν αρκετά για να κατευνάσουν τα πάθη γύρω από το ονοματολογικό. Το ζήτημα αυτό εξακολουθεί να ρηγματώνει το πολιτικό σύστημα και δεν αποκλείεται να γίνει καταλύτης εξελίξεων.
Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018 07:50
Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητούσε τον Παλαιοκώστα στη Ρουμανία
Συντάκτης: Eidisis.grΕως και στη ρουμανική πόλη Τιμισοάρα - κοντά στα σύνορα με την Ουγγαρία - έχει φθάσει η ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του 51χρονου περιβόητου καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα, που έχει εξαφανισθεί από προσώπου γης από τον Φεβρουάριο του 2009, μετά τη δεύτερη απόδραση με ελικόπτερο από τις Φυλ.
Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018 07:50
Πτυχία ΑΕΙ χωρίς αντίκρισμα στην αγορά εργασίας
Συντάκτης: Eidisis.grΤο 53% των αποφοίτων των ελληνικών πανεπιστημίων ολοκληρώνει ετησίως προγράμματα σπουδών που έχουν ελάχιστες προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης ή αφορούν τομείς που δεν συμβάλλουν με κανέναν τρόπο στην ανάγκη της χώρας για ανάπτυξη.
Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018 07:50
Νομιμοποίηση αυθαιρέτων: μεγάλες προσδοκίες, μικρή ανταπόκριση
Συντάκτης: Eidisis.grΤο δέλεαρ των πολλών δόσεων και των ιδιαίτερα χαμηλών προστίμων που έφερε ο νέος νόμος για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων δεν έπεισε τελικά τους πολίτες. Μέσα στους πρώτους δύο μήνες ισχύος του Ν.
Τον περασμένο Ιούλιο, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του χειρουργικού τομέα του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας, συνέβη μια αποτρόπαια πράξη: αστυνομικός επιτέθηκε σε ειδικευόμενη ιατρό με χειροδικίες και ύβρεις διότι δεν διέκοψε την παροχή πρώτων βοηθειών προς τον τραυματία τροχαίου, προκειμένου να.
Σημαντικές αλλαγές, ορισμένες εξ αυτών πολιτικά επιβεβλημένες, καλείται πλέον να «μεταβολίσει» ο κόσμος της Δικαιοσύνης, με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου αύριο Δευτέρα από την Ολομέλεια της Βουλής. Εν μέσω ισχυρών αναταράξεων στον νομικό και δικαστικό κόσμο (τη Δευτέρα 9.00 - 11.00 το πρωί δικαστέ.
Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 20:50
Παπαδημούλης: Βλέπει άλλη μια τετραετία με κυβέρνηση Τσίπρα
Συντάκτης: Eidisis.grΤην εκτίμηση ότι το 2018 θα είναι «χρονιά-σταθμός» για την ελληνική οικονομία και την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, εκφράζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, προσθέτοντας πως μια νέα τετραετία με κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα είναι απολύτως δυνατή.
Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 19:50
Μπακογιάννης για ΠΓΔΜ: Ο Καμμένος πετάει... χαρταετό
Συντάκτης: Eidisis.grΜε τη γραμμή που χάραξε η κυβέρνηση Καραμανλή για το Σκοπιανό συντάσσεται ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.
«Σήμερα την προσυπογράφουν όλοι, τουλάχιστον δημόσια, πλην του κ. Καμμένου, ο οποίος, αν και την ψήφισε τότε, τώρα πετάει.
«Σήμερα την προσυπογράφουν όλοι, τουλάχιστον δημόσια, πλην του κ. Καμμένου, ο οποίος, αν και την ψήφισε τότε, τώρα πετάει.