Ελλάδα
Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017 19:50
Μπακογιάννη για Σκοπιανό: Αν διαφωνεί ο Καμμένος θα καταψηφίσουμε
Συντάκτης: Eidisis.grΝέος γύρος αντιπαράθεσης ξέσπασε σήμερα, Πέμπτη, μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη και της κυβέρνησης με αφορμή την ονομασία της ΠΓΔΜ. Η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία δεν θα καλύψει με την ψήφο της τον τυχοδιωκτισμό και την ανευθυνότητα της κυβέρνησης, για να πάρει απάντηση από κυβερνητικές πηγές ότι «στη μανία της να αποσταθεροποιήσει τη χώρα πριν βγούμε οριστικά από τα μνημόνια, δεν λογαριάζει ούτε εθνικά θέματα ούτε τίποτα».
Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017 19:50
Ο Ερντογάν σηκώνει «λευκή σημαία» σε Γερμανία και ΕΕ
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την ελπίδα για βελτίωση των σχέσεων με τη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση έπειτα από μια τεταμένη χρονιά, σε δηλώσεις του που δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη.
Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017 17:50
Die Zeit: Σε επίπεδα-ρεκόρ ο αριθμός των αγνοούμενων προσφύγων
Συντάκτης: Eidisis.gr«Κατά τη διάρκεια του 2017 δηλώθηκαν ως αγνοούμενοι περισσότεροι από 2.700 συγγενείς προσφύγων. Μεταξύ όσων αναζητούνται είναι και πολλοί ανήλικοι» αναφερει σε πρόσφατο δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Die Zeit
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Die Zeit, ο αριθμός των προσφύγων που έχουν δηλωθεί από συγγενείς τους στον Γερμανικό Ερυθρό Σταυρό ως αγνοούμενοι παραμένει σε επίπεδα - ρεκόρ.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Die Zeit, ο αριθμός των προσφύγων που έχουν δηλωθεί από συγγενείς τους στον Γερμανικό Ερυθρό Σταυρό ως αγνοούμενοι παραμένει σε επίπεδα - ρεκόρ.
Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017 17:50
Διέσωσαν αρκούδα που εγκλωβίστηκε σε δεξαμενή
Συντάκτης: Eidisis.grΣε μια άδεια δεξαμενή νερού εγκλωβίστηκε ανήμερα των Χριστουγέννων μια αρκούδα, στο Νευροκόπι Δράμας, ενώ για τον επιτυχή απεγκλωβισμό της, ένα δέντρο κόπηκε και μετατρέπηκε σε σκάλα για να σκαρφαλώσει!
Η «Χριστίνα», όπως ονομάστηκε η αρκούδα που απεγκλωβίστηκε τα Χριστούγεννα, εντοπίστηκε αρχικά από κυνηγό-μέλος του Κυνηγετικού Συλλόγου Προσοτσάνης σε άδεια υδατοδεξαμενή, σε δασική περιοχή κοντά στο Οχυρό Νευροκοπίου Δράμας.
Η «Χριστίνα», όπως ονομάστηκε η αρκούδα που απεγκλωβίστηκε τα Χριστούγεννα, εντοπίστηκε αρχικά από κυνηγό-μέλος του Κυνηγετικού Συλλόγου Προσοτσάνης σε άδεια υδατοδεξαμενή, σε δασική περιοχή κοντά στο Οχυρό Νευροκοπίου Δράμας.
Κόντρα για τις εξελίξεις γύρω από το όνομα της ΠΓΔΜ ξέσπασε σήμερα μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημ. Τζανακόπουλος τόνισε πως εντός του 2018 ανοίγει ένα παράθυρο για λύση του προβλήματος «που μας κληροδότησε η ΝΔ» για να λάβει την απάντηση της εκπροσώπου της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη, η οποία σημείωσε πως «προϋπόθεση για να συνεχιστεί ο δημόσιος διάλογος για το θέμα είναι η ύπαρξη επίσημης, ενιαίας, θέσης από την πλευρά της κυβέρνησης».
Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017 17:50
Κύπρος: Προς τριμερή Τσίπρα - Αναστασιάδη - Χαρίρη
Συντάκτης: Eidisis.grΟι περιφερειακές εξελίξεις και η πιθανότητα πραγματοποίησης τριμερούς συνόδου Κύπρου-Ελλάδας-Λιβάνου ήταν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας, που είχε σήμερα Πέμπτη ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, Σαάντ Χαρίρι, όπως ανακοίνωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017 16:50
Αλκοτέστ: Στα πόσα ποτά υπερβαίνουμε το νόμιμο όριο
Συντάκτης: Eidisis.grΤην περίοδο των γιορτών καταγράφεται αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ. Ωστόσο η Τροχαία καραδοκεί, υποβάλλοντας σε ελέγχους τους τολμηρούς που συνδυάζουν αλκοόλ και οδήγηση. Ποιο είναι το νόμιμο όριο κατανάλωσης και με πόσα ποτά το υπερβαίνουμε;
«Ο στόχος είναι να μην κλείσει η καπνοβιομηχανία» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος προσθέτοντας ότι «στο όριο όπου μπορούμε να κινηθούμε και στο πλαίσιο της έννομης τάξης θα πάρουμε οποίες πρωτοβουλίες μπορούμε για να μην χαθούν 170 θέσεις εργασίας».
Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017 16:00
Θεσσαλονίκη: Πως διαμορφώνονται τα δημοτικά τέλη τη νέα χρονιά
Συντάκτης: Eidisis.gr«Παγωμένα» εξαιτίας της οικονομικής κρίσης θα παραμείνουν το νέο έτος τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού σε αρκετούς δήμους της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, ορισμένες δημοτικές αρχές, όπως αυτή του Γιάννη Μπουτάρη, θα προχωρήσουν σε μειώσεις τελών, ενώ κάποιες άλλες διεύρυναν τις ομάδες των πολιτών που απολαμβάνουν ειδικές εκπτώσεις ή και πλήρη απαλλαγή για κοινωνικούς λόγους.
Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017 16:00
Το «Barbaros» στέλνει στην κυπριακή ΑΟΖ η Τουρκία
Συντάκτης: Eidisis.grΤο σκάφος σεισμικών ερευνών «Barbaros» στέλνει στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (AOZ) η Τουρκία, κλιμακώνοντας την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η αποστολή του «Barbaros» γίνεται, σύμφωνα με την τουρκική Aksam, ως απάντηση στην εγκατάσταση του γεωτρύπανου Saipem 12000 στη θέση «Καλυψώ» του τεμαχίου 6 της κυπριακής ΑΟΖ.
Η αποστολή του «Barbaros» γίνεται, σύμφωνα με την τουρκική Aksam, ως απάντηση στην εγκατάσταση του γεωτρύπανου Saipem 12000 στη θέση «Καλυψώ» του τεμαχίου 6 της κυπριακής ΑΟΖ.