espa pkm

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2026, 2:29:44 πμ

Ελλάδα

«Η Γέννηση του Ιησού Χριστού αναδεικνύει το θεμελιώδες μήνυμα Αγάπης και Ελπίδας. Οι άγιες αυτές ημέρες αποτελούν ευκαιρία να θυμηθούμε ότι η Αλληλεγγύη και η Προσφορά είναι ουσιαστική στάση ζωής και όχι επιφανειακή, ευκαιριακή προσέγγιση».
Για τη Σερβία αναχώρησε σήμερα Κυριακή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όπου και θα περάσει οικογενειακώς τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Ο πρωθυπουργός πραγματοποιεί ιδιωτική επίσκεψη στο Βελιγράδι, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του προέδρου της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούτσιτς, να τον φιλοξενήσει με την οικογένειά του για ολιγοήμερες διακοπές.
Το μήνυμα της ασφαλούς οδήγησης χωρίς τη χρήση αλκοόλ έστειλε σήμερα Κυριακή το προσωπικό της Τροχαίας στα Χανιά μοιράζοντας σε μια συμβολική κίνηση, τεστ αλκοόλ μιας χρήσης σε οδηγούς.

Συνολικά μοιράστηκαν 400 αλκοολόμετρα που προσέφερε στην τροχαία, για το σκοπό αυτό, ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Κρήτης Δωδεκανήσου.
«Χρόνια πολλά. Καλές γιορτές με υγεία και δύναμη σε όλους και σε όλες», εύχεται στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και συμπληρώνει: «Έχουμε εμπιστοσύνη στην τελική δύναμη του λαού μας, στο κίνημα που ανασυντάσσεται, στη συμμαχία όλων των αδικημένων.

Παράνομα τυχερά παιχνίδια διεξάγονταν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος το οποίο εντόπισε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας στις 21 Δεκεμβρίου, στο κέντρο της Αθήνας.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα και συγκεκριμένα 43χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος, 44χρονος ημεδαπός υπάλληλος καθώς και επτά πελάτες-παίκτες, ηλικίας από 31 έως 52 ετών.

Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2017 13:50

Εβαλε φωτιά στο κελί του ο Ξηρός

Συντάκτης:
Συνεπλάκη με αρχιφύλακα και έβαλε φωτιά στο κελί του για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ το περιστατικό έλαβε χώρα σήμερα στις φυλακές Διαβατών όπου κρατείται το μέλος της 17 Νοέμβρη την ώρα που επισκέπτονταν τις φυλακές ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως, Βαρνάβας.
Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2017 13:50

Εκρηξη σε ΑΤΜ στην Αγία Παρασκευή

Συντάκτης:
Η σπείρα που ανατινάζει ΑΤΜ τραπεζών ξαναχτύπησε τα ξημερώματα της Κυριακής στην Αγία Παρασκευή, χωρίς όμως να καταφέρει να πάρει το παραμικρό.

Οι δράστες, στις 05.15 το πρωί, προκάλεσαν έκρηξη με άγνωστο τρόπο στο ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας, που είναι τοποθετημένο στην πρόσοψη σούπερ μάρκετ στη λεωφόρο Μεσογείων 516, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές, χωρίς όμως να παραβιαστεί ο χώρος των χρημάτων, γι' αυτό έφυγαν άπρακτοι.
Με ανάρτησή του στο Twitter απάντησε στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

«Η ευθύνη της διαπραγμάτευσης που ξεκίνησε δική σας.

Εντός της ημέρας αναμένεται να εμφανισθούν στους προσωπικούς λογαριασμούς των φορολογούμενων στο TAXISnet οι λαχνοί που τους αντιστοιχούν και με βάση τους οποίους θα πραγματοποιηθεί αύριο η λοταρία του Δεκεμβρίου. 

Πρόκειται για τους λαχνούς που αναλογούν στις δαπάνες τους με πιστωτικές κάρτες και άλλες μορφές ηλεκτρονικών συναλλαγών για δέκα μήνες στη διάρκεια του 2017 (από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο και το μήνα Νοέμβριο). Οι συναλλαγές του Οκτωβρίου είχαν αποτελέσει τη βάση για την πρώτη λοταρία που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Στην Πελοπόννησο, όπως σε όλη την Ελλάδα, οι μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς εορτάζονται με έθιμα και παραδόσεις που φέρουν τη σφραγίδα του τόπου που γεννήθηκαν.

Αρκετά από τα παραδοσιακά έθιμα της Αρκαδίας για την περίοδο των Χριστουγέννων εξακολουθούν να τηρούνται, κυρίως στα ορεινά χωριά.