espa pkm

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2026, 11:56:30 μμ

Ελλάδα

Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 08:00

Η καθαρή έξοδος και η απειλή εκτροχιασμού

Συντάκτης:
Στην κυβέρνηση, εκτός απροόπτου πάντα, προεξοφλούν την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και μάλιστα αισιοδοξούν ότι όσο εμπεδώνεται το αίσθημα σταθεροποίησης των δημοσίων οικονομικών τόσο θετικότερες θα γίνονται οι συνθήκες, οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές.
Ζει σε κοπάδια. Πάντα ελεύθερος. Γι' αυτό το κρέας του είναι εγγυημένα ελευθέρας βοσκής. Τον ανέσυραν από το... χρονοντούλαπο της ελληνικής διατροφικής ιστορίας έλληνες κτηνοτρόφοι από τη Βόρεια Ελλάδα πριν από περίπου μια εικοσαετία και έκτοτε σιγά-σιγά επανακτά τον χώρο του στην εγχώρια κτηνοτροφ.
Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 07:50

Τα Βαλτόνερα στο Αμύνταιο πρέπει να... αδειάσουν

Συντάκτης:
Εξι μήνες μετά την εφιαλτική κατολίσθηση του Ιουνίου στο ορυχείο λιγνίτη της ΔΕΗ στο Αμύνταιο που άλλαξε τον χάρτη της περιοχής, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος πραγματοποιεί ελέγχους κάθε 15νθήμερο στην πληγείσα περιοχή, ζητεί από τους κατοίκους ενός ακόμα χωριού να εκκενώ.
Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 07:50

Το σκάνδαλο «Energa», οι «Πυρήνες» και οι φόβοι της ΕΛ.ΑΣ.

Συντάκτης:
Σημεία «επαφής» του σκανδάλου της ιδιωτικής ηλεκτρικής εταιρείας Energa με τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» έχει ανακαλύψει τις τελευταίες ημέρες η ΕΛ.ΑΣ. Λίγες εβδομάδες μετά τη διαπίστωση ότι η δολοφονία του 54χρονου δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου όπως και ένας βαρύς τραυματισμός άλλου δικηγόρου.
Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 07:50

Οι «τρύπες» στο ηλεκτρονικό εισιτήριο δύο μήνες μετά

Συντάκτης:
Αν το τέλος του 2017 ήταν καθοριστικό για την επικράτηση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, η χρονιά που έρχεται κρύβει ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις. Η εξοικείωση του επιβατικού κοινού, που σχεδόν επιβλήθηκε το τελευταίο τρίμηνο του έτους, είναι μόνο η μία όψη του νομίσματος.
Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 01:50

Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη - αλ Σίσι

Συντάκτης:
Οι πρόεδροι της Κύπρου και της Αιγύπτου Νίκος Αναστασιάδης και Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι είχαν το βράδυ της Παρασκευής μακρά τηλεφωνική συνομιλία.

Σύμφωνα με τον κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη, η επικοινωνία έγινε ενόψει της επίσκεψης του κ.
Τη χορήγηση νέας οικονομικής βοήθειας ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η Κομισιό, για την άμεση αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών για υπηρεσίες στέγασης, τροφοδοσίας, υγιεινής και καθαρισμού των χωρών υποδοχής των προσφύγων, όχι μόνο στα νησιά του Αιγαίου, αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Ν΄ ανακαλέσει τις απολύσεις 15 εργαζομένων της καλεί την εταιρεία «Skyserv» το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), καταγγέλοντας ότι η εταιρεία «έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα σε ένα πρωτοφανές εργασιακό πογκρόμ κατά των εργαζομένων της στο αεροδρόμιο Μακεδονία», με στόχο «να καταφέρει να επιβάλει τεράστιες μειώσεις στις αποδοχές των υπόλοιπων».
Προβλήματα από την κακοκαιρία που πλήττει από την Πέμπτη όλη τη χώρα έχουν παρατηρηθεί σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου. Σύμφωνα με τους δημάρχους όλοι οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί ενώ μάχη δίνουν τα μηχανήματα για να απομακρύνουν το χιόνι και τον παγετό.
Προβλήματα παρουσιάζονται τις τελευταίες ώρες στα λιμάνια της χώρας λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν.

Ειδικότερα, δεμένο στο λιμάνι του Πειραιά θα μείνει το πλοίο Blue Star 2, το οποίο θα αναχωρούσε στις 19.00 για Σύρο - Πάτμο - Λέρο - Κάλυμνο - Κω - Ρόδο.