espa pkm

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2026, 5:05:47 μμ

Ελλάδα

Τo ελληνικό si-Cluster επισκέφτηκε σήμερα ο γερμανός γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), Γιόχαν-Ντίτριχ Βέρνερ, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ελλάδα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Corallia στο Μαρούσι, παρουσία εκπροσώπων του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και φορέων του ελληνικού οικοσυστήματος διαστημικής.
Το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο για την ασφάλεια στις υπεράκτιες εγκαταστάσεις εξόρυξης υδρογονανθράκων (offshore safety) αναπτύσσει η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ).

Η εταιρεία, ως ο αρμόδιος φορέας στην Ελλάδα, καταρτίζει το ετήσιο σχέδιο για το 2018, που αφορά στην εποπτεία μεγάλων κινδύνων στις υπεράκτιες εγκαταστάσεις εξόρυξης υδρογονανθράκων.
Να μην περιοριστεί το Μέγαρο Μαξίμου στην συμφωνία κυρίων που έγινε με τις τράπεζες όσον αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας, ζήτησε ο Ν. Φίλης στην Βουλή, προτρέποντας την κυβέρνηση να προχωρήσει σε οριζόντια προστασία της πρώτης κατοικίας με βάση την αξία της.
Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017 19:50

Μια αγκαλιά από την Etihad σε πάνω από 1.000 προσφυγόπουλα

Συντάκτης:
Σχολικά και οικιακά είδη δώρισε σε περισσότερα από 1.000 παιδιά Σύρων προσφύγων στη δομή φιλοξενίας της Ριτσώνας η Etihad Aviation Group (EAG), αντιπροσωπεία της οποίας βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα κοντά στους φιλοξενούμενους της δομής, όπου και παρέδωσαν τη δωρεά στην οργάνωση Emirates Red Crescent, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Year of Giving 2017.
Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσουν οι δικαιούχοι ώστε να λάβουν το Έκτακτο Επίδομα Νεανικής Αλληλεγγύης εξηγεί σε ανακοίνωση του ο ΟΑΕΔ. Προσοχή η προθεσμία είναι μέχρι την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα 23:59 και καλό είναι οι δικαιούχοι να σπεύσουν, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα εμφανιστεί.
Σε «κόντρα» ανάμεσα στον πρώην υπουργό και στενό συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά, Δ. Σταμάτη και τον Πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση, εξελίχθηκε η συζήτηση περί το ποιος έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά.
Ένα κοριτσάκι, μόλις 3 χρονών, έπαθε ηλεκτροπληξία στο Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας, λίγο πριν από το μεσημέρι και νοσηλεύεται στο «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο του Βόλου.

Το κοριτσάκι έπαιζε στο σπίτι του και βρισκόταν υπό την επιτήρηση της γιαγιάς του, όταν η παιδική περιέργεια το οδήγησε σε μία πρίζα του σπιτιού.
Σπείρα που διέπραττε κλοπές οχημάτων από διάφορες περιοχές της Αττικής και τα διέθετε προς πώληση, είτε αυτούσια, είτε ως ανταλλακτικά, σε περιοχές εκτός του νομού Αττικής, όπως Κρήτη και Μεσσηνία εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής.
Στην εισαγωγή - μεταφορά - αποθήκευση - εμπορία και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης και κάνναβης, κυρίως στις περιοχές της Σαλαμίνας, Νίκαιας, Κορυδαλλού, Αγίας Βαρβάρας, Κέρκυρας και Καρπάθου δραστηριοποιούνταν τέσσερις εγκληματικές οργανώσεις που εξαρθρώθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά.
Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017 18:50

Εξώδικο από τη BEAT στο Θύμιο Λυμπερόπουλο

Συντάκτης:
Με εξώδικο που απέστειλε σήμερα στον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί και πρόεδρο του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) κ. Θύμιο Λυμπερόπουλο, η ΒΕΑΤ απαιτεί, σύμφωνα με πληροφορίες, να σταματήσει τη διασπορά ψευδών, ανυπόστατων και υβριστικών ισχυρισμών για την εταιρεία.