espa pkm

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2026, 4:04:11 πμ

Ελλάδα

«Η εξεύρεση λύσης - που θα απαλλάσσει την Κύπρο από τις κατοχικές δυνάμεις και θα δημιουργεί προϋποθέσεις για οριστικό τερματισμό των εγγυητικών και επεμβατικών δικαιωμάτων του 1960 - παραμένει αμετάθετος στόχος», τόνισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2017 18:50

Κουτσούμπας: Τα μνημόνια είναι εδώ και παραμένουν

Συντάκτης:

«Τα μνημόνια είναι εδώ και παραμένουν», ανέφερε σήμερα κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του κόμματος του στο Ηράκλειο ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Εμείς οι Έλληνες κάνουμε το παν ώστε το παρελθόν των αγώνων και των θυσιών να μην μας διχάζει, αλλά να μας διδάσκει και να μας ενώνει», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, απευθύνοντας μήνυμα εκτός συνόρων, προς τις γειτονικές βαλκανικές χώρες και ιδιαίτερα προς την Τουρκία και την ΠΓΔΜ.

«Νίκη για τον ελληνικό λαό» χαρακτηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας την επικείμενη έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2018, σε συνέντευξή του στην πορτογαλική εφημερίδα Diario de Noticias και σημειώνει ότι «πρόθεση μας δεν είναι να ελαχιστοποιήσουμε μόνο τις συνέπειες της κρίσης και να επιτύχουμε μια καλή έξοδο από το μνημόνιο, αλλά ταυτόχρονα να επιτύχουμε την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και όχι μόνο τη βελτίωση των οικονομικών αριθμών».

Η πλήρης έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και του Δήμου Λέσβου, η κινητοποίηση της περασμένης εβδομάδας και αυτή που πρόκειται να ακολουθήσει την ερχόμενη Τρίτη στην Αθήνα, φαίνεται ότι δημιουργούν κλίμα έντασης.
«Η ένταξη και συμμετοχή των Ατόμων με Αναπηρία στην οικονομική και κοινωνική ζωή, αποτελεί βασική παράμετρο της πολιτικής μας. Η παράταξή μας διαχρονικά από όποια θέση κι αν βρέθηκε δημιούργησε πολιτικές, θεσμούς και δομές ουσιαστικής και έμπρακτης στήριξης των Ατόμων με Αναπηρία και των οικογενειών τους.

Μήνυμα πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα αφήσει στο σκοτάδι καμία υπόθεση σκανδάλων, διαφθοράς και διαπλοκής, στέλνει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη. Κατηγορεί την αντιπολίτευση πως την ώρα που η χώρα μπαίνει στην τελική ευθεία εξόδου από τα μνημόνια και την επιτροπεία δείχνει να πρωτοστατεί σε προσπάθειες που στόχο έχουν την πολιτική αποσταθεροποίηση της χώρας.

Προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας προκάλεσαν τις τελευταίες ώρες οι βροχές και οι καταιγίδες, αφήνοντας πίσω εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις, καλλιέργειες αλλά και στο οδικό δίκτυο

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Αγρίνιο και Μεσολόγγι

Την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας των δήμων Αγρινίου και Μεσολογγίου αποφάσισε το συντονιστικό όργανο που συνεδρίασε στο Μεσολόγγι, παρουσία του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, Απόστολου Κατσιφάρα.

Επιθέσεις με βόμες μολότοφ σημειώθηκαν και πάλι σήμερα τα ξημερώματα έξω απο το Πολυτεχνείο, στην συμβολή των οδών Τοσίτσα και Πατησίων.

Ομάδα κουκουλοφόρων πραγματοποίησε κατά διαστήματα επιθέσεις εναντίον της αστυνομικής δύναμης που βρίσκεται στο σημείο, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί ή φθορές, απο τις 05.15 έως τις 06.00 το πρωί, που ηρέμισε η κατάσταση.

Σε επανακατάληψη του κτιρίου της οδού Καλλιδρομίου 74 στα Εξάρχεια προχώρησε το Σάββατο η ομάδα των αντιεξουσιαστών που αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τη σύλληψή τους την προηγούμενη Κυριακή.
Χρησιμοποιώντας ως κάλυψη τον πολύ κόσμο που κυκλοφορούσε στο συγκεκριμένο δρόμο λόγω της λαϊκής αγοράς, η ομάδα των αντιεξουσιαστών μπήκε στο κτίριο και το επανεκατέλαβε.