espa pkm

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2026, 6:03:46 πμ

Ελλάδα

Εντοπίστηκε σήμερα και συνελήφθη σε περιοχή της Αττικής ο 36χρονος που σχετίζεται με την έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, στη Θεσσαλονίκη.

Μόνο υποθέσεις μπορούν να γίνουν προς το παρόν για την επίπτωση που πιθανώς θα έχουν οι αμερικανικοί δασμοί στα λιμάνια της Ευρώπης, δεδομένου ιδίως ότι προς το παρόν δεν υπάρχει βεβαιότητα για το τι θα πράξει στο μέλλον ο Πρόεδρος Τραμπ.

Εγκαινιάζεται στις 16 Μαΐου στο ΑΧΕΠΑ η Μονάδα Αναφοράς Κρανιοπροσωπικών Διαφορών της Ειδικής Μονάδας Βιοϊατρικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΕΜΒΙΕΕ) του ΑΠΘ. Πρόκειται για την πρώτη εθνική Μονάδα Αναφοράς και Αντιμετώπισης Κρανιοπροσωπικών Διαφορών σε δημόσια δομή και πρότυπο μονάδας αυτού του τύπου στην Ελλάδα.

Η 18η Μαΐου είναι η Διεθνής Ημέρα Μουσείων και το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης προσκαλεί τους κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου σε δύο εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν το διήμερο 17-18 Μαΐου.

Στο πλαίσιο ενίσχυσης των μέτρων για έναν καθαρότερο και πιο βιώσιμο Δήμο, και ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, παρουσίασε σε ομάδα ιδιωτών κηπουρών-κηπουροτεχνιτών τη νέα πρωτοβουλία του Δήμου για τη διαχείριση φυτικών υπολειμμάτων.

Το σύνθημα «Μαζί τον κόσμο μας θ’ αλλάξουμε» αναζητά συμπαραστάτες που θα απολαύσουν μία ξεχωριστή συναυλία, προσφέροντας. Οι Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης θα παρασύρουν το κοινό σε ένα «μαγικό μουσικό ταξίδι με σκοπό».

Σε 170.000 ευρώ ανέρχεται η “λεία” εγκληματικής ομάδας που ανατίναζε με εκρηκτικά μηχανήματα αυτόματης ανάληψης τραπεζών στη Χαλκιδική, κατά την τελευταία 2ετία.

Ως “κεντρικό” πρόσωπο ταυτοποιήθηκε ένας 45χρονος, σεσημασμένος για ληστείες και ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας, ενώ υποστηρικτικό ρόλο φέρεται να παρείχε ένας 36χρονος.

«Είναι μια επιχείρηση που πραγματοποιεί η ΕΛ.ΑΣ. με πολύ στοχευμένες έρευνες που έκανε τους τελευταίους μήνες, μέσα από προσεκτική προσπάθεια της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης, και πραγματικά είναι πολύ σημαντικό διότι δεν έχει να κάνει με αμιγώς πολιτικά κίνητρα.

Αποκάλυψη του Μπάρι Ντίλερ για τη σεξουαλική του ταυτότητα μετά από 24 χρόνια γάμου με τη Νταϊάν Φον Φίρστενμπεργκ. Ο Μπάρι Ντίλερ, ο οποίος συνδέεται με τη σχεδιάστρια μόδας Νταϊάν Φον Φίρστενμπεργκ από το 2001, προχώρησε σε μια ειλικρινή εξομολόγηση για τις προηγούμενες σχέσεις του με άνδρες, μιλώντας δημόσια για πρώτη φορά.

Εθελοντική αιμοδοσία, σήμερα και αύριο, διοργανώνει το γενικό προξενείο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, με την υποστήριξη του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, στην πλατεία Αριστοτέλους, με αφορμή τα εβδομήντα χρόνια από την ίδρυση της ΕΟΚΑ και την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της Κύπρου.