espa pkm

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2026, 10:53:06 μμ

Ελλάδα

Φουντώνουν οι αντιδράσεις για την πώληση των τεσσάρων μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και τη Φλώρινα με τα αναπάντητα ερωτήματα για το μέλλον των εργαζόμενων σ' αυτές να πυροδοτούν διαθέσεις σύγκρουσης από τη ΓΕΝΟΠ και τις τοπικές κοινωνίες.

Με έξωση απειλούνται οικογένειες που έχουν βρει καταφύγιο τα τελευταία χρόνια στην Κοινωνική Πολυκατοικία του δήμου Αθηναίων, καθώς ο δήμος με εξώδικο που έχει στείλει ζητά να παραδώσουν τα κλειδιά των διαμερισμάτων που τους παραχωρήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνική Κατοικία».
Μπορεί η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα να θεωρείται πλέον δεδομένη, ωστόσο, ακόμα και σήμερα, η ελληνική προεδρεία της Δημοκρατίας δεν έχει στείλει την επίσημη πρόσκληση.
Ενας ιδιοκτήτης, την τελευταία τριετία, μικρού εστιατορίου στην Χώρα Μυκόνου με λειτουργία μεταμεσονύκτια αλλά και υπεύθυνος ναυτιλιακής εταιρείας στη λεωφόρο Ποσειδώνος, εμφανίζεται ως κάτοχος εξι ταχύπλοων σκαφών που χρησιμοποιούνταν για την μεταφορά πολλών τόνων χασίς από τα παράλια της Αλβανίας μέχρι και την Τουρκία μέσω Σαμοθράκης!
Συναγερμός έχει σημάνει από την Τρίτη στις αστυνομικές αρχές της Αλοννήσου καθώς δηλώθηκε η εξαφάνιση δύο ανδρών, ηλικίας 65 και 75 χρόνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους δύο που αγνοούνται είναι 75 ετών, έφυγε από το σπίτι και έκτοτε δεν έδωσε σημεία ζωής.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας κατά των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) έχει προκηρύξει για αύριο Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, τετράωρη παναττική στάση εργασίας για τα μέλη της, από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:00 μ.

Σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσει η ΑΔΕΔΥ στις 13 ή 14 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με άλλους κοινωνικούς εταίρους, ζητώντας την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό, την κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση, τη μείωση του αφορολογήτου κ.
«H τεράστια καταστροφή που συντελέστηκε με τόσους νεκρούς και εκατοντάδες περιουσίες μιας ζωής, δεν είναι ευθύνη ούτε δικιά μας που ζούμε εδώ μια ζωή ούτε του κακού καιρού που τρελάθηκε. Είναι ευθύνη των φορέων του κράτους που δεν έχουν πάρει χρόνια τώρα, τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της περιοχής».
Με μία προφανή πολιτική μεθόθευση και σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια απεγκλωβισμού, η κυβέρνηση κινείται πλέον προς ακύρωση της επίμαχης συμφωνίας πώλησης πολεμικού υλικού προς την Σαουδική Αραβία, υπό την πίεση των συνεχών αποκαλύψεων και υπό τον φόβο ενδεχόμενων νομικών εμπλοκών.
Και το όνομα αυτού «Κίνημα Αλλαγής». Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης στην πρώτη τους επίσημη συνάντηση, αποφάσισαν «βαφτίσουν», μόνοι τους, το νέο φορέα προκαλώντας ερωτήματα και αντιδράσεις που πάντως κινήθηκαν σε ήπιους τόνους.