espa pkm

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2026, 10:36:29 μμ

Ελλάδα

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017, ξεκινά από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ( ΤΕΕ ) η λειτουργία του γραφείου υποδοχής αιτημάτων προκειμένου να ξεκινήσουν οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης στα σπίτια που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία στη Μάνδρα και τις γύρω περιοχές.
Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017 17:50

Διαμαρτυρία κατά της πώλησης μονάδων της ΔΕΗ

Συντάκτης:
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ πραγματοποιήθηκε έξω από το ΥΠΕΝ από εργαζόμενους της ΔΕΗ, κατοίκους, εκπροσώπους της εκκλησίας και της τοπικής κοινωνίας.
Τη συντήρηση και αποκατάσταση των αρχιτεκτονικών έργων του σπουδαίου αρχιτέκτονα, ακαδημαϊκού και καλλιτέχνη Δημήτρη Πικιώνη (1887-1968), τα οποία βρίσκονται εντός των ορίων του, αποφάσισε να πραγματοποιήσει ο δήμος Αθηναίων.

Για το λόγο αυτό, σήμερα Τρίτη, υπεγράφη, μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και της προέδρου της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Δημήτρης Πικιώνης», Αγνής Πικιώνη, σύμφωνο συνεργασίας.
«Κάναμε μεγάλη πρόοδο σήμερα», επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης, μετά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τους θεσμούς. Όπως σημείωσε το βασικό πλαίσιο για τα ενεργειακά ζητήματα έκλεισε.

Την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στον χώρο της νόθευσης των τροφίμων και ειδικότερα του ελαιολάδου ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Συγκεκριμένα, οργανώθηκε στον Νομό Λάρισας ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση υπό τον συντονισμό της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας και τη συμμετοχή τόσο των αστυνομικών Αρχών Λάρισας, όσο και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας του ΕΦΕΤ.

Το ποσό των 24.217,48 ευρώ καλείται να πληρώσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017 το Χαμόγελο του Παιδιού ως τέλη κυκλοφορίας για τα ασθενοφόρα και τα οχήματα που δίνουν λύσεις καθημερινά σε χιλιάδες παιδιά που έχουν ανάγκη.
Έλληνες τουρίστες είναι μεταξύ των εγκλωβισμένων στο Μπαλί, οι οποίοι δεν μπορούν να φύγουν λόγω της διακοπής της λειτουργίας του διεθνούς αεροδρομίου στο Μπαλί,εξαιτίας των φόβων ότι θα σημειωθεί ισχυρή ηφαιστειακή έκρηξη στο όρος Αγκούνγκ.
Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017 16:50

Στο Ευρωκοινοβούλιο η τραγωδία στη Δ. Αττική

Συντάκτης:
Η τραγωδία στην Δυτική Αττική, που στοίχισε τη ζωή σε 23 ανθρώπους θα βρεθεί στα θέματα της ατζέντας της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου.

Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας στις Βρυξέλλες που έχει προγραμματιστεί στις 16:00 ώρα Ελλάδας, θα συζητηθεί μεταξύ άλλων το ζήτημα της άμεσης αντιμετώπισης της πολύνεκρης φυσικής καταστροφής που έπληξε την ευρύτερη περιοχή της δυτικής Αττικής.
Προς ανάκληση φαίνεται πως οδεύει η απόφαση για πώληση πυρομαχικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, καθώς η επιτροπή εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βουλής, δέχθηκε ομόφωνα πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη και του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη να συνεδριάσει για το θέμα.
Από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή ξεκίνησε την εισήγησή του στη συνεδρίαση των τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας τη διάλυση της μεσαίας τάξης από την κυβερνητική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και σημειώνοντας πως ο κ.