espa pkm

Τρίτη, 21 Απριλίου 2026, 11:40:49 μμ

Ελλάδα

Άγνωστοι επιχείρησαν, στις 3.30 τα ξημερώματα, να “ξηλώσουν” μηχάνημα αυτόματης ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ) σε υπεραγορά, όπου κατάφεραν προηγουμένως να εισέλθουν, στη Νέα Ευκαρπία Θεσσαλονίκης.

Αναζητείται οδηγός αυτοκινήτου ο οποίος πυροβόλησε μετά από φραστικό επεισόδιο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, γύρω στις 10.30 μ.μ., στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, στη συμβολή των οδών Κυρίλλου και Μεθόδιου με Φιλίππου, μετά από φραστικό επεισόδιο μεταξύ οδηγών, ο ένας από τους δύο πυροβόλησε στο έδαφος.

Διασωληνωμένος μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο Λάρισας, ο άτυχος Γερμανός ορειβάτης ο οποίος βρέθηκε τραυματισμένος σε φαράγγι κοντά στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» στον Όλυμπο σε υψόμετρο 2.100 μέτρων.

Τις δικές τους προσεγγίσεις για τη στρατηγική της Ελλάδας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την αντιμετώπιση της προκλητικότητας της Άγκυρας ανέπτυξαν ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, και ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Βαληνάκης, στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του κ.

    Μέσα στο 2026 εκτιμάται ότι θα αρχίσουν οι εργασίες για το Μητροπολιτικό Πάρκο Πρασίνου στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς, απαντώντας, νωρίτερα σήμερα, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Αριστεράς Νάσου Ηλιόπουλου.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, συνοδευόμενος από τον διοικητή της 1ης Στρατιάς «Αχιλλέας» αντιστράτηγο Σταύρο Παπασταθόπουλο και τον διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού «Μέγας Αλέξανδρος» αντιστράτηγο Αθανάσιο Γαρίνη, πραγματοποίησε στις 2 Μαΐου 2025, επίσκεψη στην περιοχή ευθύνης του Γ’ Σώματος Στρατού.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Act Now προτρέπει τους πολίτες να σεβαστούν τα άτομα με αναπηρία και να μην σταθμεύουν σε ράμπες, σε οδηγούς όδευσης τυφλών και σε στενά πεζοδρόμια.

Το ντέρμπι της Κυριακής (11/5, 20:00 – Γήπεδο Τούμπας) ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ δεν θα καθορίσει απλώς ποια από τις δυο ομάδες θα κατακτήσει την τρίτη θέση, αλλά θα σηματοδοτήσει και το τέλος μιας εποχής, καθώς ο Αντελίνο Βιεϊρίνια θα αγωνιστεί για τελευταία φορά.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Ε΄Δημοτική Κοινότητα και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν ημερίδα με τίτλο «Μεταβάσεις των παιδιών: στηρίζοντας τα παιδιά στις μεγάλες αλλαγές», το Σάββατο 10 Μαΐου και ώρα 17:00 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης (Πλατεία Αγίου Ελευθερίου 1).

Δυναμική θα είναι και φέτος η παρουσία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) στην 21η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ), που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELEXPO από τις 8 έως τις 11 Μαΐου, με τιμώμενη χώρα της φετινής διοργάνωσης την Ιταλία.