espa pkm

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2026, 5:26:33 μμ

Ελλάδα

Σε 24ωρη απεργία την Τρίτη 21 Νοεμβρίου προχωρούν οι εργαζόμενοι στη λειτουργία του Μετρό.

Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών σε σχετική ανακοίνωση τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι προχωρά άμεσα και δυναμικά «για να μην τους επιτρέψουμε να βάλουν τις αστικές συγκοινωνίες στον πάγκο του….
Στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας θα μετακομίσει η έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) μετά το Brexit.

Στην ψηφοφορία που έλαβε χώρα στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες, η ολλανδική πρωτεύουσα επικράτησε του Μιλάνο κια της Κοπεγχάγης, ενώ η Αθήνα ετέθη εκτός από τον πρώτο γύρο της διαδικαδίας καθώς κατετάγη 7η, με μόλις 10 ψήφους, σε σύνολο 16 υποψηφιοτήτων.
Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017 10:50

«Τσουχτερό» κρύο και πτώση θερμοκρασίας

Συντάκτης:
Ξεκίνησε η ψυχρή «εισβολή» του καιρού μαζί με συννεφιά και πτώση της θερμοκρασίας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017 10:50

Στους 21 έφτασαν οι νεκροί από την κακοκαιρία

Συντάκτης:
Μια ακόμα σορό εντόπισαν οι άνδρες της ΕΜΑΚ, οι πυροσβέστες και οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας που επιχειρούν στις περιοχές της Μάνδρας, προσπαθώντας να απομακρύνουν τις λάσπες και τα διάφορα φερτά υλικά που παρέσυραν οι ορμητικοί χείμαρροι την περασμένη Τετάρτη.
Ξεκινά σήμερα στη Λευκωσία με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου όπου θα τεθούν στο «τραπέζι» ενεργειακά, οικονομικά και γεωπολιτικά θέματα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι επικεφαλής της ελληνικής κυβερνητικής αντιπροσωπείας στην οποία μετέχουν επίσης οι υπουργοί Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ.
Με νωπή ακόμα την τραγωδία στην Μάνδρα, για την οποία ακόμα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, οι δυο βασικοί πολιτικοί παίκτες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, έδειξαν ότι η σύγκρουσή τους θα είναι σκληρή από εδώ και πέρα.
Η διατήρηση των δυνάμεων της στην περιφέρεια, οι χίλιοι επιπλέον ψήφοι στην Αττική, η σαφής υπεροχή στις λαϊκές συνοικίες της Αθήνας και η μη προσέλευση στις κάλπες ενός σημαντικού αριθμού αριθμό των ψηφοφόρων των χαμένων του πρώτου γύρου, ήταν τα βασικά στοιχεία που έδωσαν τη νίκη στη Φώφη Γεννηματά.
Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017 07:50

«Ο απαγωγέας μού χάραζε το δέρμα με έναν κόφτη...»

Συντάκτης:
«Ενας από τους δράστες της απαγωγής έσπασε το δεξί χέρι του ομήρου και με έναν μικρό κόφτη χάραζε το δέρμα των ποδιών του στο ύψος των αστραγάλων. Επιπλέον τον κτυπούσαν σε όλο του το σώμα με γροθιές ενώ του έσπασαν τα πλευρά και τα δόντια».
Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος απαγγέλθηκαν κατά των έξι προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ στη Χίο, που συνελήφθησαν την Κυριακή, την ώρα που έκλεβαν λαχανικά από θερμοκήπιο στο χωριό Χαλκειός, όπου βρίσκεται ο καταυλισμός.
Διεξάγετα το μεσημέρι της Δευτέρας στην ολομέλεια της Βουλής η αναβληθείσα συζήτηση του κυβερνητικού νομοσχεδίου για το Κοινωνικό Μέρισμα.


Θεοδωράκης: Δεν θα στερήσουμε το καρβέλι από τους πολίτες