espa pkm

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2026, 10:30:51 πμ

Ελλάδα

Με την κατάθεση του δεύτερου προστατευόμενου μάρτυρα από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ΓΑΔΑ, η οποία μεταδόθηκε μέσω ηχητικού συστήματος τηλεδιάσκεψης και με τη φωνή αλλοιωμένη στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, συνεχίστηκε και την Τετάρτη η δίκη για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.
Την αντίθεση των ΗΠΑ στην απόφαση να χορηγηθεί 48ωρη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, εκφράζει με μήνυμά του ο αμερικανός πρέσβης, Τζόφρει Πάιατ.

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter, τονίζει ότι σέβεται την ανεξαρτησία των δικαστικών θεσμών, ωστόσο θεωρεί ότι η σημερινή απόφαση ατιμάζει τη μνήμη των θυμάτων και τις οικογένειες τους.
Στη Θεσσαλονίκη, στο Βελίδειο, επέλεξε ο Γιώργος Καμίνης για την κεντρική προεκλογική του ομιλία.
«Την Κυριακή δεν διαλέγουμε μόνο επικεφαλής τόνισε. Εκλογές από τη βάση έχουν γίνει αρκετές φορές και σε άλλα κόμματα.
Εδώλιο για τον Ανδρέα Μαρτίνη, ως προς την υπόθεση των δωρεάν νοσηλίων στο "Ερρίκος Ντυνάν" κατά το διάστημα 2007-2010, δείχνει ο εισαγγελεας Εφετωώ Γρηγόρης Πεπόνης. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Μαρτίνης εναι το μοναδικό πρόσωπο που παραπέμπεται σε δικη, καθως κρίνεται οτι ενεργούσε μονος του, διατηρούσε με άλλα λόγια για τον εαυτό του πρωταγωνιστικό αλλά και συγκεντρωτικό ρόλο ως προς το ποιος θα νοσηλευόταν και με ποιο, ενίοτε μηδαμινό, κόστος.
Στάση εργασίας για αύριο Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00, αλλά και 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, εξήγγειλε το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό.
Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 19:50

Συνάντηση Μώραλη με τον πρέσβη της Ινδονησίας

Συντάκτης:
Με τον Πρέσβη της Ινδονησίας στην Ελλάδα, κ Ferry Adamhar, συναντήθηκε την Πέμπτη ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης. Θέματα ναυτιλίας και ενίσχυσης των σχέσεων ανάμεσα στους δύο λαούς αλλά και σε πόλεις, όπως ο Πειραιάς και η Τζακάρτα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης.
Στη δημοσιότητα έδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης η ΕΛ.ΑΣ., κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 58χρονου ο οποίος συνελήφθη από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για ανθρωποκτονία 32χρονης εφοριακού.
Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 19:50

Αγώνες σκυταλοδρομίας «Βίκος Street Relays Πειραιάς»

Συντάκτης:
Ο Πειραιάς υποδέχεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τους αγώνες σκυταλοδρομίας «Βίκος Street Relays Πειραιάς», οι οποίοι θα διεξαχθούν την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στο Πασαλιμάνι, με τη συμμετοχή σημαντικών αθλητών και πολιτών.
Στη δημιουργία ενός «νέου, βελτιωμένου συστήματος προγραμματισμού προσλήψεων, ενός συστήματος πλαισιωμένου από ουσιαστικές διαδικασίες ιεράρχησης αναγκών και ανάλυσης κόστους-οφέλους» προχωρά το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Όπως επεσήμανε στην ομιλία της στο 1ο Διεθνές Συνέδριο του ΑΣΕΠ με θέμα: «Επιλογή Ανθρώπινου Δυναμικού στον Δημόσιο Τομέα: Νέες τάσεις & προκλήσεις», η υπουργός, Όλγα Γεροβασίλη το νέο αυτό σύστημα θα οδηγεί σε ένα πιο «ευέλικτο» και λιγότερο δαπανηρό δημόσιο τομέα, στηριζόμενο στην εισροή νέας γνώσης, τη δημιουργία ευκαιριών σταδιοδρομίας σε νέους ανθρώπους αλλά και την ανάσχεση της τάσης αύξησης του μέσου όρου ηλικίας των δημοσίων υπαλλήλων, «αξιοποιώντας, βεβαίως, ταυτόχρονα την εμπειρία, τη γνώση και τις δυνατότητες του υπάρχοντος δυναμικού», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 19:50

Λάρισα: Αμαξοστοιχία παρέσυρε και σκότωσε 12χρονο

Συντάκτης:
Τραγικό τέλος βρήκε ένα 12χρονο τσιγγανόπουλο όταν παρασύρθηκε από τρένο, το απόγευμα της Πέμπτης, στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, η αστυνομία και όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας.