espa pkm

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2026, 1:28:56 μμ

Ελλάδα

Με τον νόμο Παρασκευόπουλου και με ευνοική απόφαση του συμβουλίου των φυλακών είχε αποκτήσει ελευθερία κινήσεων -όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα»- ο 32χρονος δολοφόνος του 52χρονου ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στην εγκληματική ενέργεια που εξιχνίασε προσφάτως η Ασφάλεια Αττικής.
Στη Βουλή είναι στραμμένο το πολιτικό ενδιαφέρον καθώς στην Ωρα του Πρωθυπουργού συζητείται η επίκαιρη ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με θέμα «Έξαρση της εγκληματικότητας και αύξηση των φαινομένων βίας». Η ατμόσφαιρα είναι ήδη ηλεκτρισμένη, με την υπόθεση Αυγενάκη και την επαναφορά των αποκαλύψεων για τις χρηματοδοτήσεις της Siemens.
Πέντε βασικές συστάσεις προς την Ελλάδα για την ελληνική αγορά ενέργειας έκανε ο διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας κ. Φετίχ Μπιρόλ την Τετάρτη κατά την παρουσίαση της σχετικής έκθεσης για την Ελλάδα.
Στη Βουλή είναι στραμμένο το πολιτικό ενδιαφέρον καθώς στην Ωρα του Πρωθυπουργού συζητείται η επίκαιρη ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με θέμα «Έξαρση της εγκληματικότητας και αύξηση των φαινομένων βίας». Η ατμόσφαιρα είναι ήδη ηλεκτρισμένη, με την υπόθεση Αυγενάκη και την επαναφορά των αποκαλύψεων για τις χρηματοδοτήσεις της Siemens.
Στη δημόσια περίθαλψη ως υπέρτατο κοινωνικό αγαθό αναφέρεται ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζει πως πρόκειται για αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών, ενώ σε σποτάκι που επίσης έχει αναρτηθεί παρουσιάζεται η πολιτική της κυβέρνησης για τη δημόσια υγεία και την πρόσβαση των πολιτών σ' αυτή.
Την άποψη ότι οι γιατροί της Αθήνας οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στον επαγγελματικό αφανισμό, μετέφεραν στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη τα μέλη του ΙΣΑ, τα οποία του ζήτησαν να υπάρξουν δίκαιες ρυθμίσεις, που να διασφαλίζουν την βιωσιμότητα του ιατρικού κόσμου.
Την ανάγκη η μέχρι τώρα ανάπτυξη του βόρειου τμήματος της οδού Πειραιώς να αναπτυχθεί αντιστοίχως και στο νότιο, που αγγίζει τρεις Δήμους, Μοσχάτου -Ταύρου, Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη και Πειραιά, επισημάνθηκε σε σημερινή ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας και προκάλεσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Γιώργος Σάρλης. Ο Πρωθυπουργός καθώς και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έκαναν δεκτή την παραίτηση, αποδοχή που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με σημερινή ημερομηνία 2 Νοεμβρίου.
Λίγα 24ωρα μετά την κριτική που δέχθηκε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ από τους «53+» για αδυναμίες στην διαχείριση του προσφυγικού, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ι. Μουζάλας βρέθηκε ενώπιον των δημάρχων των νησιών του Αν.
Η 2η Τριμερής Συνάντηση των Προέδρων των Κοινοβουλίων Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ πραγματοποιήθηκε στην Λευκωσία, υλοποιώντας ένα ακόμα βήμα στην διακοινοβουλευτική συνεργασία των τριών χωρών, αλλά και σε θέματα όπως οι υδάτινοι πόροι, η επιχειρηματικότητα, η έρευνα, η καινοτομία και η εκπαίδευση.