Ελλάδα
Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017 08:50
Κεντροαριστερά: Σε θέση μάχης για το ντιμπέιτ
Συντάκτης: Eidisis.grΣτις τηλεμαχίες των υποψηφίων στρέφεται το ενδιαφέρον στην Κεντροαριστερά. Τα εκλογικά επιτελεία θεωρούν ότι τα ντιμπέιτ θα αποτελέσουν κομβικό σημείο, καθώς είναι ευκαιρία για να αντιπαραθέσουν τις πολιτικές τους απόψεις, ενώ εκτιμούν ότι μπορούν να συμβάλουν και στην αύξηση του ενδιαφέροντος του .
Τι πραγματικά συνέβη στην Αβάνα την Κυριακή 22 Οκτωβρίου; Αν επρόκειτο για την Αβάνα της Κούβας, τα γεγονότα ενδεχομένως να ήταν πιο καθαρά. Στην Αβάνα του Χαλανδρίου η απουσία δημοσιογράφων προκάλεσε τέτοια παραπληροφόρηση ώστε ακόμα και ο ατρόμητος αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος .
Η διαγραφή της Κατερίνας Παπακώστα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ δεν ήταν μια κίνηση πυγμής από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν τιμωρήθηκε η διαφωνία, τιμωρήθηκε η ανειλικρίνεια, σχολίαζαν επιτελικά στελέχη του κόμματος.
Σκέψεις για να επανέλθει το θέμα της απλής αναλογικής για τις βουλευτικές εκλογές, με στόχο να εφαρμοστεί όμως από τις επόμενες και όχι τις μεθεπόμενες εκλογές, υπάρχουν στο Μέγαρο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις να κάνει μια ακόμα κίνηση στην πολιτική σκακιέρα με το βλ.
Με την ηχώ των επαινετικών σχολίων του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να ακούγεται ακόμη, ο Αλέξης Τσίπρας περιέρχεται σε μια πολιτικά ιδιόμορφη θέση: Είναι πλέον ο αγαπημένος συνεργάτης και συνομιλητής των δανειστών, όμως μοιάζει να μην έχει πολύ φανατικό ακροατήριο στο κόμμα του.
Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017 08:50
Μιχάλης Ψαλιδόπουλος: «Προχωρεί η εξεύρεση οριστικής λύσης για το χρέος»
Συντάκτης: Eidisis.grΗ εξεύρεση οριστικής λύσης για το ελληνικό χρέος προχωρεί, σύμφωνα με τον καθηγητή Μιχάλη Ψαλιδόπουλο, αναπληρωτή εκτελεστικό διευθυντή του ΔΝΤ. Εν μέσω της συζήτησης για τα διάφορα σενάρια, ο κ. Ψαλιδόπουλος, που παράλληλα τα τελευταία δυόμισι χρόνια είναι και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, υπογρ.
Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017 08:50
«Σκωτσέζικο ντους» σε εργασιακά, ασφαλιστικά
Συντάκτης: Eidisis.grΔιττή εικόνα παρουσίασε τις πρώτες ημέρες η διαπραγμάτευση κυβέρνησης - θεσμών για την τρίτη αξιολόγηση στα θέματα του υπουργείου Εργασίας. Καταρχήν συμφωνία στις βελτιώσεις στο Ασφαλιστικό - θέσπιση κατώτατου ορίου στις συντάξεις χηρείας, έγκριση της ρύθμισης των οφειλών προς τ.
Δύο χρόνια μετά τις κάλπες του 2015, η κυβέρνηση τρέχει για να κλείσει την αξιολόγηση και τα ρήγματα που έχει δημιουργήσει στον κοινωνικό ιστό και στην εκλογική της βάση η πιστή εφαρμογή του πιο σκληρού (τρίτου) Μνημονίου.
Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017 08:50
Μαχαίρι 1,16 δισ. ευρώ σε κοινωνικά επιδόματα
Συντάκτης: Eidisis.grΣε δραστικές περικοπές των κοινωνικών επιδομάτων, που στην πλήρη εφαρμογή τους το 2019 θα ανέλθουν συνολικά σε 1,16 εκατομμύρια ευρώ, θα προχωρήσει η κυβέρνηση από τον ερχόμενο Ιανουάριο, υλοποιώντας έτσι τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές.
Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017 01:50
Θεοδωράκης: Ναι σε συμμετοχή υπό όρους σε επόμενη κυβέρνηση
Συντάκτης: Eidisis.grΑισιόδοξος για την ενότητα και τη συνοχή του νέου φορέα μετά την εκλογή αρχηγού δηλώνει ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος εμφανίζεται έτοιμος για συμμετοχή υπό όρους στην επόμενη κυβέρνηση, ενώ τονίζει ότι η ελπίδα δεν βρίσκεται ούτε στη συντηρητική ΝΔ ούτε στον Αλέξη Τσίπρα.