espa pkm

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2026, 6:34:47 μμ

Ελλάδα

«Σύγχρονες μορφές απασχόλησης» είναι το θέμα ημερίδας που συνδιοργανώνουν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος Συμβούλων Επιχειρήσεων, το Βιοτεχνικό και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και η ΔΕΘ-HELEXPO, την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, στην Αίθουσα Ολυμπιάς του Συνεδριακού Κέντρου Ι.
Ολοκληρωμένη ιατρική παρέμβαση θα πραγματοποιήσει το εθελοντικό πρόγραμμα «Υγεία για Όλους», από τις 23 έως τις 28 Οκτωβρίου, σε έξι περιοχές της Ηλείας.

Στην ιατρική παρέμβαση, περιλαμβάνονται:
  • Γυναικολογικός έλεγχος: Λήψη κολπικού επιχρίσματος test pap - διακολπικός υπέρηχος
  • Εκτίμηση αναγκών υγείας, από γενικό γιατρό
  • Καρδιολογικός έλεγχος, με την χρήση φορητού υπερηχογράφου - καρδιογράφου
  • Ενδοκρινολογικός έλεγχος, screening, με τη χρήση φορητού υπερηχογράφου
Το επιστημονικό κλιμάκιο του προγράμματος «Υγεία για Όλους» θα επισκεφθεί τις περιοχές, Mανωλάδα (23 Οκτωβρίου), Αμαλιάδα (24 Οκτωβρίου), Γαστούνη (25 Οκτωβρίου), Πύργο 26, Οκτωβρίου), Κρέστενα (27 Οκτωβρίου) και Αρχαία Ολυμπία (28 Οκτωβρίου).
Ανεβαίνει το προεκλογικό θερμόμετρο στην Κεντροαριστερά. Οι εξορμήσεις των υποψηφίων το Σαββατοκύριακο συνοδεύτηκαν από αιχμές κατά των αντιπάλων τους, που αναμένεται να κλιμακωθούν το διάστημα, καθώς η κούρσα της εκλογής εισέρχεται στην τελική ευθεία.
«Δεν υπάρχουν νέα δημοσιονομικά μέτρα» ενόψει της διαπραγμάτευσης για την γ΄ αξιολόγηση που μπαίνει από σήμερα στην τελική ευθεία, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος. Αναφέρθηκε ακόμη στη συμφωνία με τα F-16, το κοινωνικό μέρισμα αλλά και τα αναδρομικά που ζητούν πρώην βουλευτές.
Συνάντηση και πρόγευμα εργασίας με τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί είχε το πρωί της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν οι αναγκαίες αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να γίνει η Ευρώπη πιο ισχυρή και συνεκτική.
Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017 14:00

Σαντορίνη: Στο προσκήνιο η ανέλκυση του «Sea Diamond»

Συντάκτης:
Δέκα χρόνια μετά την βύθιση του «Sea Diamond» στο βυθό της Σαντορίνης η ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα, μετά από σχετικές πρωτοβουλίες της Δημόσιας Αρχής Λιμένων και του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Άφαντοι παραμένουν οι νεαροί που επιτέθηκαν και τραυμάτισαν συνολικά επτά άτομα το απόγευμα της Κυριακής στο Μοναστηράκι, μεταξύ των οποίων και τρεις πρωτοετείς σπουδαστές της Σχολής Ευελπίδων.

Εκτός από τους τρεις Ευέλπιδες, οι δύο από τους οποίους μεταφέρθηκαν με θλαστικά τραύματα στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401, θύματα ξυλοδαρμού έπεσαν φαντάρος και τρεις ακόμα διερχόμενοι από το σημείο, ηλικίας 26, 47, και 35 ετών.
Μαραθώνια κατάθεση έδωσε στη ΓΑΔΑ την Κυριακή ο πατέρας της άτυχης εφοριακού, που δολοφονήθηκε στο Β' Νεκροταφείο.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να ξεδιαλύνουν τις δηλώσεις του πατέρα της 32χρονης ότι πέρασε με το ταξί του έξω από το νεκροταφείο περίπου την ώρα της δολοφονίας και επιβίβασε κάποιον που του φάνηκε ύποπτος -ίσως τον δολοφόνο της κόρης του.
Συγκέντρωση κατά της αξιολόγησης στο δημόσιο τομέα διοργανώνει σήμερα στις 2 το μεσημέρι η ΑΔΕΔΥ, έξω από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Σε ανακοίνωσή του το συνδικαλιστικό όργανο τονίζει πως η απάντηση των εργαζομένων στο Δημόσιο στην αντισυνταγματική - όπως τη χαρακτηρίζουν τροπολογία - είναι αποστομωτική, αφού η απεργία - αποχή από τη διαδικασία της αξιολόγησης, που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ από τον περασμένο Μάρτιο, συνεχίζεται με ποσοστά συμμετοχής της τάξης του 75%.
Δεν αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης η ικανοποίηση του αιτήματος βουλευτών για λήψη αναδρομικών, διαμηνύουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Σχετικά με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, πηγές του υπουργείου Οικονομιών ανέφεραν τα εξής: