espa pkm

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2026, 6:19:56 πμ

Ελλάδα

Σε σιωπηλή διαμαρτυρία, έξω από το γραφείο του εκλιπόντος Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, επί της Ασκληπιού 154, καλεί τα μέλη του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, σήμερα Παρασκευή, στις 8.00 το βράδυ.

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου τηρήθηκε σήμερα, Παρασκευή, κατά την έναρξη της συνεδρίασης της μείζονος ολομέλειας το Συμβουλίου της Επικρατείας.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας ο πρόεδρος Νικόλαος Σακελλαρίου ανέφερε : «Το Στε συνεδριάζων εν ολομέλεια εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τη στυγερή δολοφονία του διακεκριμένου δικηγόρου Αθηνών, και συλλειτουργού της Δικαιοσύνης, Μιχαήλ Ζαφειρόπουλου, συγχρόνως δε τη συμπαράσταση του στο δικηγορικό σώμα για την πολύ σημαντική συμβολή του στην εμπέδωση του Κράτους - Δικαίου και τηρεί, τιμώντας τη μνήμη του εκλιπόντος, ενός λεπτού σιγή».
Η συνεργασία του πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το ΤΕΙ Θεσσαλίας και το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας φαίνεται ότι θα είναι το επόμενο βήμα του υπουργείου Παιδείας στο δρόμο προς την περίφημη ...πανεπιστημιοποίηση των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων της χώρας.
Πρόγραμμα επιμόρφωσης με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης της Γαλλίας (Ecole Nationale d' Administration - ENA) πραγματοποιεί το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2017-2019.
Με απόφαση όλων των δικαστικών ενώσεων αναβάλλεται η προγραμματισμένη για το Σάββατο πανδικαστική συγκέντρωση που είχε οριστεί να πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών, με αντικείμενο τις δραματικές περικοπές στις συντάξεις των δικαστικών λειτουργών.
Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 18:50

Το Σάββατο η κηδεία του Μ. Ζαφειρόπουλου

Συντάκτης:
Το Σάββατο το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί η κηδεία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, που δολοφονήθηκε την Πέμπτη στο γραφείο του. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στις 3 μετά το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος (Λεωφ.
Διυπουργική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να ενημερωθεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων της αξιολόγησης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την Κοινωνική Αλληλεγγύη, Θεανώ Φωτίου, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης, ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, Σπ.
Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 17:50

Συνάντηση Γιούνκερ – Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες

Συντάκτης:
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη θα έχει το μεσημέρι της Πέμπτης 19 Οκτωβρίου στις 13.00 μ.μ. ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Επιτροπής, Αλεξάντερ Βίντερστάιν, η συνάντηση των δύο ανδρών θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.
Ανακοίνωση στην οποία καταλογίζει στη Νέα Δημοκρατία «παραπληροφόρηση» και «αυτογελοιοποίηση», εξέδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής.

Με αφορμή δήλωση του κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στο Κανάλι της Βουλής, ως προς το νομοσχέδιο για την αναγνώριση ταυτότητας φύλου («Πας στο ΚΕΠ και αλλάζεις φύλο»), ο υπουργός συστήνει στη Ν.
Κλειστή λόγω προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης οδοστρώματος θα παραμείνει η έξοδος της Αττικής Οδού από Ελευσίνα προς Λαμία στον κόμβο Μεταμόρφωσης (κόμβος 8), από τις 11:00 το βράδυ του Σαββάτου μέχρι τις 8:00 το πρωί της Κυριακής.