espa pkm

Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2026, 7:01:41 μμ

Ελλάδα

«Τα τελευταία σαράντα χρόνια η Εκκλησία, με τη βοήθεια του Καταστατικού Χάρτη, πορεύτηκε προς το καλύτερο, αλλά χρέος όλων μας είναι να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για βελτίωση σε συνεργασία με την Πολιτεία, ώστε χωρίς εκρήξεις και συγκρούσεις να επιτύχουμε ειλικρινή διάλογο προς επίτευξιν των στόχων μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος κατά την πρώτη συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) για τον μήνα Οκτώβριο.
Εμμένει ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής στην μείωση του ηλικιακού ορίου για την φυλομετάβαση στα 15 έτη, παρά τις αντιδράσεις που προκαλεί και τις πολιτικές παρενέργειες που πυροδοτεί λόγω της άρνησης των κομμάτων της αντιπολίτευσης –πλην Ποταμιού- να συναινέσουν στην υπερψήφισή της.
«Είμαστε με τις ζέβρες και όχι με τα λιοντάρια, με τους ανθρώπους που δεν ακούγονται» δήλωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου, που έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων.
Το κώδωνα του κινδύνου κρούουν για μια ακόμη φορά οι επιστήμονες αναφορικά με τα ποσοστά της παχυσαρκίας στην Ελλάδα και παγκοσμίως. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, μέχρι το 2025 στη χώρα μας 480.000 παιδιά σχολικής ηλικίας θα είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα.
Σε αντιδιαστολή με την υπεραισιοδοξία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η οποία υποστηρίζει ότι το ενδιαφέρον για τους ελληνικούς λιγνίτες είναι μεγάλο, τόσο από ευρωπαϊκές εταιρείες όσο και από ασιατικούς ενεργειακούς κολοσσούς, ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ.
Κυριακή, 08 Οκτωβρίου 2017 22:50

Συνάντηση Ν. Κοτζιά με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Συντάκτης:
Επίσκεψη στο Συνοδικό Μέγαρο πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, προκειμένου να συνομιλήσει με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο σχετικά με τη Διεθνή Διάσκεψη για τον θρησκευτικό και πολιτιστικό πλουραλισμό, η οποία θα επαναληφθεί και φέτος στην Αθήνα .
Την αλλαγή του εκλογικού νόμου, με τη θεσμοθέτηση ενός αναλογικότερου και δικαιότερου συστήματος με «σκαλοπάτια», όπως είπε, και το μπόνους των εδρών να μοιράζεται με βάση το ποσοστό που παίρνουν τα κόμματα, πρότεινε ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Στο όριο κινδυνεύει να βρεθεί η απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να ψηφιστεί η ρύθμιση για την διόρθωση φύλου των 15χρονων. Η διαφοροποίηση των ΑΝΕΛ στο θέμα της ηλικίας διαμορφώνει νέα δεδομένα καθώς ενεργοποίησε την αντίδραση της ΔΗΣΥ, η οποία αν και τάχθηκε υπέρ του νομοσχεδίου, ωστόσο προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να μην το υπερψηφίσει.
Διμερής συνάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, με το Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO) κ. Kitack Lim πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του Ναυτιλιακού Συνεδρίου στην Κύπρο.
Με τον αριθμό των συμμετεχόντων να είναι μεγαλύτερος από αυτόν της περσινής έκθεσης, σύμφωνα με τους διοργανωτές, ξεκινά την Παρασκευή στην πόλη της Ναυπάκτου η εκδήλωση για τον εναλλακτικό τουρισμό NOSTOS 2017.