espa pkm

Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2026, 2:19:08 μμ

Ελλάδα

Η μαρτυρία κρατουμένου σε φυλακή της Αττικής, μία έρευνα του Λιμενικού για λαθραία τσιγάρα στα Σφακιά, όπου εμπλέκεται ύποπτος για την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη, μία πρόσφατη άγνωστη δήλωση του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού στη δίκη για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου (ότι σε εκεί.
Σάββατο, 07 Οκτωβρίου 2017 09:50

Διαζύγιο Εκκλησίας με ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για το φύλο

Συντάκτης:
Σε πολεμική κατάσταση βρίσκεται η κυβέρνηση με την Εκκλησία της Ελλάδος με επίδικο θέμα το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Επειτα από μια μακρά περίοδο ηρεμίας στις σχέσεις Κυβέρνησης και Εκκλησίας, με εξαίρεση το θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών, έχουν χτυπήσει οι «καμ.
Σάββατο, 07 Οκτωβρίου 2017 09:50

Τι κρύβει η σύγκρουση Μητσοτάκη - Ντάισελμπλουμ

Συντάκτης:
Τις προηγούμενες ημέρες συνέβησαν γεγονότα τα οποία ενδεχομένως να περιέχουν κρυπτογραφημένα μηνύματα για τις μελλοντικές εξελίξεις. Το πρώτο ήταν η επίσκεψη στην Αθήνα του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και το μήνυμα που μετέφερε για αποφυγή πρόωρων εκλογών ως το 2019 ώστε να μην κι.
Προσπάθεια να υπερβούν την κόπωση των ψηφοφόρων της παράταξης από τη διαδικαστική εμπλοκή καταβάλλουν οι εμπλεκόμενοι στο εγχείρημα της ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς. Το ενδιαφέρον του κόσμου έχει παρουσιάσει σημάδια υποχώρησης τα οποία τα επιτελεία των υποψηφίων αποδίδουν στην άχαρη αντιπαράθ.
Σάββατο, 07 Οκτωβρίου 2017 09:50

Το «παιδί» του Φαράκου στη μάχη της προπαγάνδας

Συντάκτης:
Οι παλαιότεροι τον θυμούνται να κυκλοφορεί με ένα μπλε κομματικό «LADA», το αυτοκίνητο-σύμβολο της σοβιετικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Ηταν η εποχή που ο Θανάσης Καρτερός ήταν ο αφοσιωμένος κομμουνιστής και το ακούραστο στέλεχος του «Ριζοσπάστη».
Η απόφαση του Λευκού Οίκου να προσφέρει μια επίσημη πρόσκληση στον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο επισφραγίζει αναμφίβολα το τέλος μιας εποχής αθωότητας και την είσοδο σε μια περίοδο ρεαλισμού για την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς.
Σάββατο, 07 Οκτωβρίου 2017 09:50

Οχυρωματικά έργα στο Μέγαρο Μαξίμου

Συντάκτης:
Σε περιχαράκωση εντός του Μεγάρου Μαξίμου και σε μια απόπειρα ισχυροποίησης της στενής ομάδας συνεργατών που τον περιβάλλει καταφεύγει ο Αλ. Τσίπρας. Εν αναμονή της τρίτης αξιολόγησης και ενώ οι παρασκηνιακοί εσωκομματικοί προβληματισμοί είναι γνωστοί, ο Πρωθυπουργός σχηματίζει μια ομάδα προστασίας.
Σάββατο, 07 Οκτωβρίου 2017 09:50

Σε πόλεμο οι τράπεζες για τα «κόκκινα» δάνεια

Συντάκτης:
Μάχη επιβίωσης θα δώσουν ως και τον ερχόμενο Μάιο οι ελληνικές τράπεζες, με τις διοικήσεις τους να δηλώνουν έτοιμες για κήρυξη πραγματικού... πολέμου στους στρατηγικούς κακοπληρωτές και στους μη συνεργάσιμους δανειολήπτες, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, οι οποίοι θα δουν τις περιουσίες τους στο σ.
Την επόμενη μέρα για την Ελλάδα, με το τέλος του τρίτου μνημονίου, σχεδιάζουν από τώρα οι Ευρωπαίοι, το ΔΝΤ και η κυβέρνηση. Στις πυρετώδεις επαφές που γίνονται στο παρασκήνιο εν όψει και της Συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.
Σάββατο, 07 Οκτωβρίου 2017 09:00

Οταν ο ΕΛΑΣ γλίτωσε την Ηλεκτρική από τους ναζί

Συντάκτης:
12 Οκτωβρίου 1944. Εκκωφαντικές εκρήξεις συγκλονίζουν τον Πειραιά. Οι κατακτητές ναζί υποχωρούν αποχωρώντας και σπέρνουν φωτιά. Εχουν εντολή να καταστρέψουν τις υποδομές της πόλης και της χώρας. Από τις απανωτές εκρήξεις ανατινάζονται τα κτίρια του Τελωνείου, του ΟΛΠ, του Λιμεναρχείου και άλλα.