espa pkm

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2026, 12:31:48 πμ

Ελλάδα

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού, από τα βορειοδυτικά, προβλέπει η ΕΜΥ από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Συγκεκριμένα, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας κατά 6-8 βαθμούς και η ενίσχυση των ανέμων, η ένταση των οποίων θα φτάσει τοπικά τα 7-8 μποφόρ.
Ματαιώσεις πλειστηριασμών σε ακίνητα μεγάλης αξίας σε ακριβές περιοχές, όπως το Παλαιό Ψυχικό, από «συλλογικότητες», καταγγέλλει σε ανακοίνωση του ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών - Πειραιά, ο οποίος δηλώνει ότι στο εξής θα ανακοινώνει για ποια ακίνητα - και σε βάρος ποίων- είναι οι πλειστηριασμοί που ματαιώνονται.
Την επιτάχυνση των πληρωμών ιατρών και εργαστηρίων του περασμένου Ιουνίου και εφεξής, ζήτησε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ Βλασταράκος κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ.
Την απόσυρση και των «Φακέλων Μαθήματος» που στάλθηκαν φέτος στα σχολεία για να αντικαταστήσουν τα παλιά βιβλία των Θρησκευτικών, ζητάει η Κοινότητα του Αγίου Όρους με επιστολή της προς τον υπουργό Παιδείας και στους βουλευτές του κοινοβουλίου.
«Θα διερευνηθεί κάθε πτυχή του συμβάντος και θα αποδοθούν ευθύνες, όπου αυτές αποδειχθούν. Προσωπικά, αναφορικά με την επιχειρησιακή διαχείριση του ναυαγίου και την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού, δεν θεωρώ ότι κάτι πήγε στραβά.
Στα νερά του Θερμαϊκού «βούτηξε» τα ξημερώματα ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 23χρονος, ο οποίος κατάφερε να βγει από το όχημα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για τις πρώτες βοήθειες.
Με εξώδικο απαντά στον πρώην υπουργό και υποψήφιο επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Γιάννη Ραγκούση η Εκκλησία της Ελλάδος, σχετικά με τις δηλώσεις του περί ομοφυλόφιλων εκπροσώπων της ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, τους οποίους γνωρίζει και το κρύβουν.
Το προφίλ των ατόμων που σχετίζονται με την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη και παραμένουν ασύλληπτα, επιχειρούν να συνθέσουν οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας που έχουν αναλάβει την υπόθεση και οι οποίοι κατάφεραν να απελευθερώσουν τον κρητικό επιχειρηματία.
Οι επιστολές που έγραψε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης όσο κρατούνταν στα χέρια των απαγωγέων του ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο την αγωνία που ζούσε καθημερινά ο επιχειρηματίας για τη ζωή του και το αν θα επέστρεφε ποτέ στην οικογένειά του.
Έντονη είναι η αντίδραση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

Οι Αγιορείτες έστειλαν επιστολή στον υπουργό Παιδείας Κ.