espa pkm

Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2026, 9:59:19 μμ

Ελλάδα

Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 20:50

Η ΔΕΗ θα σωθεί διαμήνυσε ο Γ. Σταθάκης

Συντάκτης:
«Η ΔΕΗ θα σωθεί και πρέπει να σωθεί. Θα είναι ο βασικός πυλώνας του ενεργειακού συστήματός μας, θα στηρίζει τους εργαζόμενους και θα κάνει κινήσεις προς όφελος των καταναλωτών».

Αυτό διαβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, κατά τη συζήτηση επερώτησης βουλευτών της ΝΔ για τη ΔΕΗ, οι οποίοι κατηγόρησαν την κυβέρνηση για εγκληματική πολιτική που οδηγεί σε πλήρη κατάρρευση την εταιρία.
Την Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, στις 9.30 το πρωί, το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης θα ανακοινώσει τη γνωμοδότησή του για την έκδοση ή μη στις ΗΠΑ του 38χρονου Ρώσου, που κατηγορείται ότι «ξέπλενε» μέσω πλατφόρμας ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων (bitcoin), κέρδη εγκληματικών οργανώσεων, το ύψος των οποίων υπολογίζεται από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης σε 4 δισ.
Στην αντεπίθεση πέρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής, μετά την επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ευελπίδων, κατά την οποία τον καλούσε «να πάει μια βόλτα από κει, για να δει την κατάσταση στο μεγαλύτερο δικαστήριο της χώρας».
H λειτουργία του Γραφείου Ψυχοκοινωνικής Μέριμνας του Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο έχει στελεχωθεί με επαγγελματίες ψυχικής υγείας ειδικότητας ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών ξεκινά σήμερα Παρασκευή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «σκοπός του γραφείου είναι η παροχή υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής μέριμνας ήτοι ψυχολογική υποστήριξη, συμβουλευτική και ενημέρωση σε θέματα ψυχικής υγείας, κοινωνικού ενδιαφέροντος και καθημερινότητας προς τους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος, σε ατομικό εργασιακό και οικογενειακό επίπεδο που βιώνουν συναισθηματική κρίση ή οπουδήποτε είδους ψυχοκοινωνικά προβλήματα».
Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια του Λαυρίου και της Ραφήνας, μετά την έκδοση γενικού απαγορευτικού απόπλου, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που επικρατούν στο Αιγαίο και φτάνουν ακόμα και τα 8 μποφόρ.
Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 18:50

Το βίντεο από το βυθισμένο «Αγία Ζώνη ΙΙ»

Συντάκτης:
Ολοκληρώθηκε το πρωί της Παρασκευής η απάντληση των καυσίμων από το βυθισμένο «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Καθημερινά πάνω στην πλατφόρμα που είχε στηθεί στο σημείο του ναυαγίου εργάζονταν τουλάχιστον 60 άτομα ανάμεσα στους οποίους δύτες και εξειδικευμένοι εργάτες, ενώ στο χώρο παραβρίσκονταν εκπρόσωποι Τελωνείου και Λιμενικού Σώματος για την καταγραφή της ποσότητας που μεταφέρεται στο δεξαμενόπλοιο «Σύρος».
Μια σειρά δράσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης με θέμα την εναρμόνιση της νομολογίας και της δικαστικής πρακτικής ανάμεσα στα ευρωπαϊκά κράτη ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή, με αφετηρία την Αθήνα.

Στο συνέδριο που φιλοξενήθηκε στο αμφιθέατρο του υπουργείου Εξωτερικών και διοργάνωσε η γενική διεύθυνση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κράτους δικαίου του Συμβουλίου της Ευρώπης σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Επικρατείας, τονίστηκε απ' όλους τους ομιλητές η ανάγκη να αποκατασταθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας και διαλόγου ανάμεσα στα εθνικά δικαστήρια και στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ώστε να διασφαλιστεί κατά το δυνατόν η αποτελεσματικότητα και η ποιότητα της δικαιοσύνης επί τη βάσει κοινών παραδοχών του εσωτερικού δικαίου και των διεθνών προτύπων.
«Το «Αγία Ζώνη ΙΙ», ήταν συμμορφωμένο ως πλοίο διπλού κύτους και είχε τη δυνατότητα να μεταφέρει βαρέα κλάσματα πετρελαίου χωρίς καμία περαιτέρω υποχρέωση απόσυρσης λόγω ηλικίας. Ο βασικός λόγος που πλοία όπως το «Αγία Ζώνη ΙΙ» προβλέπεται να είναι διπλού κύτους είναι για να μειωθεί η πιθανότητα πρόκλησης ρύπανσης από διαρροή πετρελαίου στη θάλασσα μετά από σύγκρουση ή προσάραξη.
Αντίθετος με την άποψη Σπίρτζη και στις διατάξεις του υπουργείου Μεταφορών για το θέμα που προέκυψε με τις εταιρίες στον χώρο των ταξιτζήδων και την σφοδρή αντίδραση του ΣΑΤΑ εμφανίστηκε το πρωί της Παρασκευής ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας μιλώντας στο ΣΚΑΙ.
Η άμεση σχέση της κακοποίησης των ζώων με τη βαριά εγκληματικότητα και την κακοποίηση παιδιών και γυναικών ήταν το θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο εκδήλωσης που οργανώθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με πρωτοβουλία της Εισαγγελέως Ξένης Δημητρίου με στόχο την εκπαίδευση εισαγγελικών λειτουργών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ενημερωθούν από αμερικανούς υψηλόβαθμους εισαγγελικούς λειτουργούς για την επικινδυνότητα των εγκλημάτων που κρύβει η κακοποίηση των ζώων.