espa pkm

Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2026, 7:54:00 μμ

Ελλάδα

Πρόβλημα έχει προκύψει με την καταβολή του φοιτητικού επιδόματος της περασμένης χρονιάς στα ΑΕΙ, καθώς το ποσό των 1000 ευρώ που προβλέπετε δεν έχει ως σήμερα καταβληθεί στους δικαιούχους.
Την επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στη Σάμο σημειώνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, τονίζοντας πως περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι παραμένουν συνωστισμένοι στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης χωρητικότητας μόλις 700 ατόμων, ενώ εκατοντάδες ακόμα αναγκάζονται να κατασκηνώνουν στη δασική περιοχή γύρω από αυτό χωρίς πρόσβαση σε υπηρεσίες υγιεινής.
Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017 22:00

Συνάντηση Καμίνη - Ολλανδών για τον Σαρωνικό

Συντάκτης:
Τα συμπεράσματά της για τον τρόπο αντιμετώπισης της πετρελαιοκηλίδας στον Σαρωνικό, παρουσίασε στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, η ομάδα εμπειρογνωμόνων από το λιμάνι του Ρότερνταμ, που τα τελευταία 24ωρα μετέβησαν στην Αθήνα μετά από συνεννόηση του κ.
Στην αγορά 10 κοντέινερ προχώρησε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, μετά από σχετικό αίτημα της Τοπικής Κοινότητας Βρίσας, οικισμός που ισοπεδώθηκε από το σεισμό του περασμένου Ιουνίου. Η Περιφερειάρχης, Χριστιάνα Καλογήρου παρέδωσε στον πρόεδρο της Κοινότητας τα κοντέινερ με 3 διαφορετικούς χώρους και 3 εισόδους στο καθένα, προκειμένου να χρησιμεύσουν ως χώροι φύλαξης οικοσκευής 30 σεισμόπληκτων οικογενειών.
Mε γνώμονα το Σύνταγμα και τους νόμους που απαγορεύουν την αδήλωτη εργασία το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε συνταγματική την υπουργική απόφαση του 2013 που προβλέπει την επιβολή των υψηλών προστίμων , που ανέρχονται σε περίπου 10.000 ευρώ, στους εργοδότες για κάθε ένα αδήλωτο εργαζόμενο που ανακαλύπτουν οι επιθεωρητές εργασίας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).
Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017 21:50

Θεοδωράκης: Δεν υπάρχουν αριστερές και δεξιές λύσεις

Συντάκτης:
Την ανάγκη αλλαγής της πολιτικής σκέψεις και της απεμπλοκής από τις διαχωριστικές γραμμές της αριστεράς και της δεξιάς σημειώσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Δεν υπάρχουν αριστερές και δεξιές λύσεις.
Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017 20:50

Πάνω από 50 παραβάσεις σχολικών λεωφορείων στην Αττική

Συντάκτης:
Πενήντα τρεις παραβάσεις διαπιστώθηκαν σε 1.179 ελέγχους σχολικών λεωφορείων, που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, κατά την πρώτη εβδομάδα της φετινής σχολικής περιόδου.

Αναλυτικά, οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν είναι οι εξής: 14 για παραβίαση της νομοθεσίας περί τοποθέτησης και λειτουργίας ταχογράφου, τρεις για φθαρμένα ελαστικά, 15 για μη χρήση ζωνών ασφαλείας, τρεις για έλλειψη πυροσβεστήρα, μία για στέρηση άδειας οδήγησης και 17 για λοιπές διατάξεις της τροχαίας νομοθεσίας.
Το αργότερο την Τετάρτη θα επιχειρήσει το νέο δεξαμενόπλοιο προκειμένου να συνεχιστεί η μεταφορά των καυσίμων που έχουν παραμείνει στο βυθισμένο ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ καθώς αυτό που βρισκόταν στο σημείο ως σήμερα Τρίτη έπρεπε να αποχωρήσει λόγω λήξης των πιστοποιητικών αξιοπλοΐα του.
Με επιστολή του στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, την οποία κοινοποιεί στον επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον Συντονιστή για το Προσφυγικό, Γιώργο Κυρίτση και το Γραφείο του Πρωθυπουργού, ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, με αφορμή και την αύξηση των προσφυγικών ροών, ζητά την άμεση λήψη μέτρων για την αποσυμφόρηση του νησιού.
Ορίζεται νέα προθεσμία, μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2017, για την υποβολή αιτήσεων σχετικά με τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια που επλήγησαν από σεισμούς το 2013 και το 2014.