Ελλάδα
Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017 13:50
Άνδρας έπεσε στις γραμμές του μετρό στην Ομόνοια
Συντάκτης: Eidisis.grΕνας άνδρας, που έπεσε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα στις γραμμές του μετρό, στο σταθμό της Ομόνοιας, απεγκλωβίστηκε τραυματισμένος, στις 2:00 τα ξημερώματα, από πυροσβέστες.
Ο άνδρας διακομίστηκε με ασθενοφόρο που ΕΚΑΒ στο ΚΑΤ, ενώ είναι υπό διερεύνηση οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσε στις γραμμές.
Ο άνδρας διακομίστηκε με ασθενοφόρο που ΕΚΑΒ στο ΚΑΤ, ενώ είναι υπό διερεύνηση οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσε στις γραμμές.
Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017 09:50
Η δικαιοσύνη για τη δολοφονία του Φύσσα μπορεί να περιμένει
Συντάκτης: Eidisis.grΗ συμπλήρωση τεσσάρων ετών από τη νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στις 18 Σεπτεμβρίου 2013, στο Κερατσίνι συναντά τη δίκη της Χρυσής Αυγής σε μια διαδρομή που μοιάζει ατέρμονη και την κοινωνία αμήχανη, σχεδόν απαθή απέναντι στο μέγεθος της βίας που έχει ασκηθεί.
Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017 09:50
Το ΚΚΕ, ο Οκτώβρης και η «αντεπανάσταση» μετά τον Στάλιν
Συντάκτης: Eidisis.grΕκατό χρόνια μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση των μπολσεβίκων του Λένιν (25 Οκτωβρίου - 7 Νοεμβρίου με το νέο ημερολόγιο, του 1917) και την εγκαθίδρυση του πρώτου σοσιαλιστικού κράτους στον κόσμο και 26 χρόνια από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης - νίκη της αντεπανάστασης, για το ΚΚΕ - .
Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017 09:50
Η πολιτική ναυάγησε στην επικοινωνιακή τρικυμία
Συντάκτης: Eidisis.gr«Η δημόσια υπόθεση γίνεται το βαριετέ των βαριετέ και οι πολιτικοί κύκλοι μια αποικία σόουμαν» είχε γράψει πριν από χρόνια ο διανοούμενος Ρεζί Ντεμπρέ στο βιβλίο του «Η επιστήμη της επικοινωνίας». Τα όσα εξελίσσονται πολλές φορές και αποτυπώνονται με ένταση το τελευταίο διάστημα και στην ελληνική π.
Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017 09:50
Κεντροαριστερά: Στους αρχηγούς η μάχη της κάλπης
Συντάκτης: Eidisis.grΜε περιοδείες, επισκέψεις και τοποθετήσεις επί των θεμάτων επικαιρότητας, οι υποψήφιοι για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς κλιμακώνουν τον προεκλογικό αγώνα τους. Ωστόσο, η μεγάλη μάχη εξακολουθεί να δίνεται στην επιτροπή Αλιβιζάτου και αφορά τα διαδικαστικά θέματα και ειδικά το κρίσιμο θέμα τής εξ .
Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017 09:50
Φώφη Γεννηματά: «Η Κεντροαριστερά είναι ο κοιμώμενος γίγαντας της πολιτικής σκηνής»
Συντάκτης: Eidisis.gr«Μπορώ να εγγυηθώ ότι η παράταξη ενωμένη θα κάνει το άλμα». Η Φώφη Γεννηματά ζητεί, με τη συνέντευξη της στο «Βήμα», ψήφο εμπιστοσύνης για να ηγηθεί «της αναγέννησης της Κεντροαριστεράς», που «θα κλείσει τον κύκλο του ΣΥΡΙΖΑ και θα αποτρέψει την επιστροφή της Νέας Δημοκρατίας».
Μία μόλις εβδομάδα μετά τη ΔΕΘ και τη φιλόδοξη παρουσία εκεί του Πρωθυπουργού, η κυβέρνηση, και κυρίως η ηγετική της ομάδα, δείχνει απλώς να έχει κάνει μία περιστροφή γύρω από τον εαυτό της.
Η εφετινή παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ εκτιμάται ότι θα είναι καθοριστικής σημασίας για την πορεία της ΝΔ. Με το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών να απομακρύνεται και τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει επιλογές οι οποίες πιστεύει ότι θα οδηγήσουν την κυβέρνησή του μέχρι το 2019, τα γαλάζια στελέχη .
Οσοι τούτο τον καιρό έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τον Πρωθυπουργό αισθάνονται τη διαφορά. Ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει πιο σταθερός, πιο ήρεμος και σίγουρα πιο έμπειρος απ' ό,τι στο παρελθόν. Η ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας άλλωστε δεν έχει καμία σχέση με τον ρόλο του ηγήτορα της αντιπολίτευσης κ.
Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017 09:50
Τράπεζες και πλεόνασμα κρίνουν την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο
Συντάκτης: Eidisis.grΤο καυτό ζήτημα της εξυγίανσης των ελληνικών τραπεζών από τα «κόκκινα» δάνεια και οι αμφιβολίες για την πορεία των εσόδων και την επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ θα κρίνουν την έξοδο ή όχι της χώρας από το Μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018.