espa pkm

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2026, 9:52:16 μμ

Ελλάδα

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας Οδού, στο τμήμα από Βέροια προς Κοζάνη και αντίστροφα, μετά το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το απόγευμα της Μ.

Οι ανισότητες στις υπηρεσίες υγείας και η πρόσβαση στο φάρμακο και στη θεραπευτική καινοτομία αποτέλεσαν κεντρικά θέματα της ετήσιας εκδήλωσης με τίτλο: Δικαίωμα στην Υγεία για Όλους, που διοργάνωσε η Ένωση Ασθενών Ελλάδας (ΕΝ.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία οδό με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη μετά τις 8.30 το βράδυ. Η κυκλοφορία είχε διακοπεί λόγω του τραγικού δυστυχήματος στα διόδια του Πολύμυλου όπου έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα.

Ο ΟΛΘ ολοκλήρωσε το 2024 με κέρδη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΛΘ Α.Ε., ο φορέας εκμετάλλευσης του λιμένα Θεσσαλονίκης και κύριος πάροχος δικτύου συνδυασμένων μεταφορών πολλαπλών πυλών και λύσεων εφοδιαστικής για τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής, Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, δημοσιοποίησε τα οικονομικά αποτελέσματα για το οικονομικό έτος 2024.

Διαρρήκτες εισέβαλαν σε ναό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και πήραν τα τάματα από εικόνα της Παναγίας.

Όπως έγινε σήμερα γνωστό, τα ξημερώματα της Πέμπτης, 10 Απριλίου, τρία άτομα έσπασαν την πίσω πόρτα του ναού Παναγούδας – Γοργοϋπήκοος, στην οδό Εγνατία και πήραν τα τάματα από την εικόνα.

Δύο άνθρωποι απανθρακώθηκαν μετά από τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 4 το απόγευμα στην Εγνατία Οδό, στα διόδια Πολυμύλου.

Φορτηγό όχημα που οδηγούσε Ουκρανός υπήκοος συγκρούστηκε με δύο ΙΧ αυτοκίνητα στη λωρίδα των διοδίων για e-pass, με όλα τα οχήματα να πέφτουν πάνω στο κουβούκλιο των διοδίων, τραυματίζοντας ελαφρά την υπάλληλο .

   Περισσότερες από 6 εκατομμύρια μετακινήσεις έγιναν κατά τους τέσσερις πρώτους μήνες λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης, ενώ 12.000-15.000 λιγότερα αυτοκίνητα εισέρχονται ημερησίως στο κέντρο της πόλης, χάρη στη χρήση του νέου μέσου σταθερής τροχιάς από το επιβατικό κοινό.

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 4 το απόγευμα στα διόδια Πολυμύλου επί του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας Οδού, στο ρεύμα προς Κοζάνη. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τροχαίο ενεπλάκη φορτηγό, ενώ προκλήθηκε και φωτιά.

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη άνδρας 31 ετών, ο οποίος κατηγορείται ότι κατείχε πάνω από 13,5 κιλά κοκαΐνης. Ο δράστης παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 6η τακτική ανακρίτρια, αντιμετωπίζοντας κακουργηματική δίωξη για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Η δωρεά περισσευόμενων γευμάτων σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, καθώς και η σωστή αποθήκευση τροφής και η κομποστοποίηση των υπολειμμάτων τροφής είναι μερικές από τις καλές πρακτικές που παρουσιάστηκαν στην εκπαίδευση της εκπροσώπου του Δήμου Πολυγύρου, Τάνιας Γιαννιού, αναπληρώτριας προϊσταμένης του Τμήματος Περιβάλλοντος και Ενέργειας.