Ελλάδα
Σάββατο, 09 Σεπτεμβρίου 2017 09:50
Αρχίζει η μάχη για το πολιτικό στίγμα του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς
Συντάκτης: Eidisis.grΜε ανοιχτά διαδικαστικά ζητήματα και εκκρεμή ερωτήματα για την πολιτική φυσιογνωμία του αρχίζει, συνοδευόμενη από προσδοκίες αλλά και επιφυλάξεις, η διαδικασία εκλογής αρχηγού στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς. Δέκα υποψήφιοι, τέσσερις από το ίδιο κόμμα, έλαβαν θέση στην αφετηρία της κούρσας.
Το ζήτημα της οικογενειοκρατίας και της συμμετοχής στις εκλογικές λίστες υιών και θυγατέρων νυν και πρώην βουλευτών, αλλά και το φαινόμενο του νεποτισμού (παραχώρηση θέσεων και αξιωμάτων σε συγγενείς), τόσο από τα δεξιά όσο και από τα αριστερά, έφερε και πάλι στο προσκήνιο η προ ημερών απόφαση του .
Σάββατο, 09 Σεπτεμβρίου 2017 09:50
Πρώτα εμπιστοσύνη, μετά συζήτηση για το χρέος
Συντάκτης: Eidisis.grΑν ο Εμανουέλ Μακρόν επέλεξε στην ομιλία του στην Πνύκα να χρησιμοποιήσει στίχους του Γιώργου Σεφέρη για να πει ότι «το θαύμα δεν είναι πουθενά, παρά κυκλοφορεί μέσα στις φλέβες των ανθρώπων», στη συνομιλία που είχε με μικρή ομάδα ελλήνων δημοσιογράφων το απόγευμα της Παρασκευής στη Γαλλική Σχολή Α.
Σάββατο, 09 Σεπτεμβρίου 2017 09:50
Νίκος Φίλης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε θέλει, ούτε μπορεί, ούτε πρέπει να γίνει ΠαΣοΚ»
Συντάκτης: Eidisis.grΑν ευσταθεί η εκτίμηση του Αλ. Τσίπρα στο αμφιλεγόμενο άρθρο του για τον Ανδρέα Παπανδρέου, ότι «η αντιπαράθεση και οι διαμάχες για το χθες του ΠαΣοΚ μοιάζουν πολύ με τις διαμάχες για το σήμερα», τότε υπάρχει όντως θέμα - όχι όμως για το παρελθόν του ΠαΣοΚ, αλλά για το παρόν του ΣΥΡΙΖΑ.
Μπροστά σε αποφάσεις που μπορεί να επιταχύνουν τις εξελίξεις στην οικονομία και την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου, να οδηγήσουν σύντομα σε «βελούδινο διαζύγιο» του ΔΝΤ με την Ελλάδα και σίγουρα θα δημιουργήσουν από την ερχόμενη άνοιξη «ελεύθερο πολιτικό χώρο» βρίσκεται η κυβέρνηση σε συνεννόηση μ.
Μετά τις εξαγγελίες και την ωραιοποιημένη εικόνα της πραγματικότητας που, όπως αναμενόταν, θα παρουσίαζε ο Αλέξης Τσίπρας στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, από την ερχόμενη εβδομάδα αρχίζει κατ' ουσίαν μια (μακρά ή και συντομότερη) προεκλογική περίοδος.
Σάββατο, 09 Σεπτεμβρίου 2017 02:50
ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας είναι αστείος στο ρόλο του σοβαρού πρωθυπουργού
Συντάκτης: Eidisis.grΑνακοίνωση σχετικά με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Η ανακοίνωση αναφέρεται στην ομιλία του κ. Τσίπρα ως μια «κακόγουστη θεατρική παράσταση», χαρακτηρίζοντας τον ίδιο ως «αστείο πρωθυπουργό».
Σάββατο, 09 Σεπτεμβρίου 2017 01:50
Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ: Το μεγάλο στοίχημα του αύριο και της Ελλάδας της νέας γενιάς
Συντάκτης: Eidisis.grΞεκινώντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Κίνα, που είναι φέτος η τιμώμενη χώρα. Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι η αποψινή ομιλία του θα επικεντρωθεί στο "αύριο" που θέλουμε και στο μεγάλο στοίχημα της επόμενης μέρας
Σάββατο, 09 Σεπτεμβρίου 2017 00:50
Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ: Το μεγάλο στοίχημα του αύριο (live)
Συντάκτης: Eidisis.grΞεκινώντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Κίνα, που είναι φέτος η τιμώμενη χώρα. Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι η αποψινή ομιλία του θα επικεντρωθεί στο "αύριο" που θέλουμε και στο μεγάλο στοίχημα της επόμενης μέρας
Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2017 23:50
Π.Κουρουμπλής: Προχωρά ομαλά η διαδικασία για τον ΟΛΘ
Συντάκτης: Eidisis.grΠροχωρεί ομαλά η διαδικασία για την μεταβίβαση του πακέτου των μετοχών του ΟΛΘ, στο νέο ιδιοκτήτη και θα ολοκληρωθεί στο αναμενόμενο χρονικό διάστημα, επεσήμανε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά τις συναντήσεις που έχει με αφορμή την επίσκεψή του στην 82η ΔΕΘ.