Ελλάδα
Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2017 16:50
Τα νησιά του Β. Αιγαίου προτίμησαν οι Τούρκοι για το Κουρμπάν Μπαϊράμ
Συντάκτης: Eidisis.gr«Βούλιαξαν» από Τούρκους τουρίστες τα νησιά του βορείου Αιγαίου στη διάρκεια της 10ήμερης -με απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης- αργίας του Κουρμπάν Μπαϊράμ των μουσουλμάνων.
Από την 25 Αυγούστου μέχρι και χθες Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου που ολοκληρώθηκε ο εορτασμός, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου στις πύλες εισόδου των νησιών έφθασαν 24.820 Τούρκοι τουρίστες (7.627 στη Λέσβο, 9.835 στη Χίο και 7.360 στη Σάμο).
Από την 25 Αυγούστου μέχρι και χθες Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου που ολοκληρώθηκε ο εορτασμός, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου στις πύλες εισόδου των νησιών έφθασαν 24.820 Τούρκοι τουρίστες (7.627 στη Λέσβο, 9.835 στη Χίο και 7.360 στη Σάμο).
Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2017 16:50
Εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης
Συντάκτης: Eidisis.grΜέλη της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης και του «Ρουβίκωνα» εισέβαλαν στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης εν όψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού κ Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.
Τα μέλη των δύο πρωτοβουλιών πέταξαν φυλλάδια στον χώρο και κρέμασαν πανό, ενώ σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι:
Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2017 16:50
Μακρύς ο κατάλογος θανάτων στους ΟΤΑ εν ώρα εργασίας
Συντάκτης: Eidisis.grΣτα χέρια της δικαιοσύνης βρίσκεται ο θλιβερός κατάλογος θανάτων και τραυματισμών εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εν ώρα υπηρεσίας, κατά την τελευταία τριετία. Στο διάστημα από τον Ιούλιο 2014 μέχρι και 30 Αυγούστου 2017 έχουν λάβει χώρα 34 θανατηφόρα ατυχήματα και στο διάστημα από τις 4 Δεκεμβρίου 2015 μέχρι και τον Ιούνιο 2017 έχουν σημειωθεί 32 σοβαρά εργατικά ατυχήματα.
Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2017 16:50
Τσίπρας: Στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη η Ιόνια Οδός
Συντάκτης: Eidisis.grΣτην κεντρική εκδήλωση για τα εγκαίνια της Ιόνιας Οδού -στο 198,8 χλμ.- θα παραστεί την Τρίτη ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Στη συνέχεια θα μεταβεί στα Ιωάννινα, όπου θα έχει συνάντηση με φορείς της πόλης και θα παραστεί σε δεξίωση στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.
Στη συνέχεια θα μεταβεί στα Ιωάννινα, όπου θα έχει συνάντηση με φορείς της πόλης και θα παραστεί σε δεξίωση στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.
Δεν υπάρχει ακόμα η ώσμωση που θα επέτρεπε την άμεση σύμπτυξη των κομμάτων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού σε ενιαίο φορέα, αναφέρει το ΚΙΔΗΣΟ σε μακροσκελή ανακοίνωση του, μια μέρα πριν τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του, στην οποία θα καθοριστεί η στάση του στην διαδικασία εκλογής.
Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2017 16:50
Γερμανικά ΜΜΕ: «Το φιλόδοξο σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα»
Συντάκτης: Eidisis.grΣτις πρόσφατες δηλώσεις του επιτρόπου Π. Μοσκοβί περί σκανδάλου στον τρόπο λήψης αποφάσεων για το ελληνικό πρόγραμμα αλλά και στο φιλόδοξο σχέδιο του Αλ. Τσίπρα για την απεξάρτηση από τους δανειστές εστιάζει ο τύπος.
Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2017 15:50
Ξεκίνησε και πάλι μετά τις θερινές διακοπές η δίκη της Χρυσής Αυγής
Συντάκτης: Eidisis.grΣε τροχιά μπήκε και πάλι η δίκη της Χρυσής Αυγής, με σημαντικές καταθέσεις από μάρτυρες κατηγορίας στον ορίζοντα. Στο προσεχές μέλλον αναμένονται με ενδιαφέρον οι καταθέσεις τόσο του πρώην υψηλόβαθμου στελέχους της Χρυσής Αυγής Ηλία Σταύρου όσο και πέντε πρώην μελών της, που έδωσαν στην ανάκριση πλήθος στοιχείων για τη δομή και τους ρόλους συγκεκριμένων προσώπων μέσα στην οργάνωση.
Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2017 15:50
Μετρό Θεσσαλονίκης: Η δοκιμαστική λειτουργία ξεκινάει το 2019
Συντάκτης: Eidisis.grΤο φθινόπωρο του 2020 αναμένεται να μπει τέλος στο σήριαλ του μετρό Θεσσαλονίκης. Οι εννέα σταθμοί της βασικής γραμμής, από Συντριβάνι έως Νέα Ελβετία, θα είναι έτοιμοι για το επιβατικό κοινό, ενώ λίγους μήνες αργότερα θα δοθούν στην κυκλοφορία και οι σταθμοί της επέκτασης έως την Καλαμαριά.
Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2017 15:50
Συνελήφθη 60χρονος που ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριες
Συντάκτης: Eidisis.grΣυνελήφθη στην περιοχή της Αθήνας 60χρονος καθηγητής μουσικής με την κατηγορία ότι ασελγούσε σε βάρος μαθητριών του κάτω των 12 ετών.
Μέχρι στιγμής έχουν διερευνηθεί 3 υποθέσεις και έχουν ταυτοποιηθεί δύο εξ αυτών.
Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2017 15:50
Το άρθρο Τσίπρα για τον Ανδρέα συνεχίζει να προκαλεί...
Συντάκτης: Eidisis.grΑντιδράσεις σε κόμμα και κυβέρνηση εξακολουθεί να πυροδοτεί το άρθρο Τσίπρα για τον Ανδρέα Παπανδρέου, με ενδεικτικές τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κυρίτση (Σκάι): «Νομίζω ότι ήταν ένα άρθρο, το οποίο κάνει έναν παραλληλισμό, μέσα από τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ αδικείται».