espa pkm

Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2026, 4:32:17 μμ

Ελλάδα

Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2017 01:50

ΥΠΕΝ: Θα πληρωθούν οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα

Συντάκτης:
Σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, με το προσωπικό καθαριότητας του υπουργείου, συζητήθηκε η εμπλοκή που ανέκυψε με την καθυστέρηση της πληρωμής του για τους μήνες, Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, ύστερα από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αφορούσε στο προσωπικό των ΟΤΑ.
Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2017 01:50

Στα εγκαίνια της Ιόνιας Οδού την Τρίτη ο Τσίπρας

Συντάκτης:
Στην κεντρική εκδήλωση για τα εγκαίνια της Ιόνιας Οδού -στο 198,8 χλμ.- θα παραστεί την Τρίτη ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στα Ιωάννινα, όπου θα έχει συνάντηση με φορείς της πόλης και θα παραστεί σε δεξίωση στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.
Κατάληψη στα γραφεία της εφημερίδας «Αυγή» πραγματοποιεί ομάδα αναρχικών, με αίτημα την άρση της προφυλάκισης του αναρχικού Παναγιώτη Ζ.

Πηγή: Το Βήμα
Την Τετάρτη ολοκληρώνονται οι διαδικασίες πρόσληψης των αναπληρωτών στα σχολεία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, αναφέροντας πως τα σχολεία φέτος θα ανοίξουν «με λιγότερες από κάθε άλλη χρονιά ελλείψεις».

Οι πίνακες με τους προσληφθέντες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα αναρτώνται σταδιακά από αύριο, Τρίτη, στην ιστοσελίδα του υπουργείου.
Την παραπομπή στο εδώλιο των δημοσιογράφων Παναγιώτη Μουσσά και Χρήστου Φράγκου, που είχαν εμπλακει σε υπόθεση με κύκλωμα εκβιαστών - μαζι με τον εκλιπόντα εκδότη της εφημερίδας "Ακρόπολη", Παναγιώτη Μαυρίκο- προτείνει η εισαγγελέας Εφετών κυρία Βασιλική Κρίνα.
Προπαρασκευαστική συνάντηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων της Ειδικής Γραμματείας Ρομά πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα, παρουσία της αρμόδιας υπουργού Θ.Φωτίου, της Ειδικής Γραμματέως Κ.Γιάντσιου, στελεχών της Ειδικής Γραμματείας, εκπροσώπων από 10 συναρμόδια υπουργεία, της ΚΕΔΕ, του Συνηγόρου του Πολίτη, καθώς και των συνομοσπονδιών Ρομά.

Δια της δικαστικής οδού, οι εργαζόμενοι στους δήμους επιχειρούν να βάλουν φρένο στο επαναλαμβανόμενο δράμα -έγκλημα το λένε - των εργατικών ατυχημάτων και δυστυχημάτων, ιδιαίτερα στον τομέα καθαριότητας.
Γενικευμένη δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση διαπίστωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις συναντήσεις που είχε στη Θεσσαλονίκη ενόψει της παρουσίας του στην 82η Διεθνή Έκθεση στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου. Αυτό δεν θα αποτελούσε είδηση αν δεν συνοδευόταν από την αγωνία των εργαζομένων για τις θέσεις εργασίας τους, ιδίως των 2.200 εργαζομένων της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», οι οποίοι θεωρούν ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρεθούν στην ανεργία και την ίδια ώρα βλέπουν τον Αλέξη Τσίπρα σε ξαφνικό και σφικτό εναγκαλισμό με τον επιχειρηματικό κόσμο να μιλά για την ανάγκη επενδύσεων.
Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου 2017 23:50

Παρασκήνια και διεργασίες στην Κεντροαριστερά

Συντάκτης:
Στην εκτίμηση ότι το άρθρο Τσίπρα είναι η αρχή μιας σειράς προκλήσεων με την οποία το κυβερνών κόμμα θα προσπαθήσει να «συμμετάσχει» στην διαδικασία εκλογής του επικεφαλής του νέου φορέα, καταλήγουν στη Χαριλάου Τρικούπη.
Η Ειρήνη Ζαφείρη είναι μια από τους 10 νικητές του φετινού προγράμματος του «World of Difference» του Ιδρύματος Vodafone που έγινε για 7η χρονιά και το οποίο στηρίζει το έργο των κοινωφελών μη κερδοσκοπικών οργανισμών, ενώ ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να καλλιεργήσουν δεξιότητες και να αποκτήσουν εμπειρία, πολύτιμα εφόδια για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία