Ελλάδα
Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017 08:50
Οι αβλεψίες της ΔΕΗ που βάζουν φωτιά στα δάση
Συντάκτης: Eidisis.grΚενά στη συντήρηση περίπου 250.000 χιλιομέτρων του ηλεκτρικού δικτύου (ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ) φαίνεται να ευθύνονται αρκετά συχνά για τις πυρκαγιές που καίνε τα ελληνικά δάση.
Οι δύο καταστρεπτικές πυρκαγιές στο Καπανδρίτι και στην Aνατολική Μάνη που αποτέφρωσαν περίπου 60.000 στρέμματα δάσους φαίνεται να συνδέονται με προβληματικό έλεγχο των πυλώνων και των ηλεκτροφόρων καλωδίων.
Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017 03:50
Επίθεση στο παλιό κτίριο του ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου
Συντάκτης: Eidisis.grΕπίθεση αγνώστων πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ στην είσοδο του κτιρίου, στην οδό Μιχαλακοπούλου, όπου στεγάζονταν τα παλιά γραφεία του «Βήματος» και των «Νέων» (η έδρα των εφημερίδων μεταφέρθηκε προσφάτως).
Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017 02:50
Κυβέρνηση: Αποδίδει υψηλό συμβολισμό στην επίσκεψη Μακρόν
Συντάκτης: Eidisis.grΤο μέλλον της Ευρώπης όπως έχει σκιαγραφηθεί από τον νέο Πρόεδρο της Γαλλίας με τις επιβεβλημένες αλλαγές στη γηραιά ήπειρο, αλλά και η εμβάθυνση των ισχυρών και πολύπλευρων σχέσεων Ελλάδας -Γαλλίας θα απασχολήσουν τις συνομιλίες Τσίπρα-Μακρόν.
Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017 00:50
Οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν μέχρι τις 31/8 τις περιοχές προτίμησης για πρόσληψή τους
Συντάκτης: Eidisis.grΆρχισε από την Παρασκευή η δήλωση, από τους εκπαιδευτικούς, των περιοχών προτίμησης για πρόσληψή τους ως αναπληρωτές πλήρους ή και μειωμένου ωραρίου, ή και ως ωρομίσθιοι, σε σχολικές μονάδες γενικής εκπαίδευσης, σε δομές ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, στα καλλιτεχνικά σχολεία, στα σχολεία εκκλησιαστικής εκπαίδευσης, στη Σιβιτανίδειο Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων και στις δομές υποδοχής για την εκπαίδευση των προσφύγων (ΔΥΕΠ), για το σχολικό έτος 2017-2018.
Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017 00:50
Υψηλού συμβολισμού η επίσκεψη Μακρόν για την κυβέρνηση
Συντάκτης: Eidisis.grΤο μέλλον της Ευρώπης όπως έχει σκιαγραφηθεί από τον νέο Πρόεδρο της Γαλλίας με τις επιβεβλημένες αλλαγές στη γηραιά ήπειρο, αλλά και η εμβάθυνση των ισχυρών και πολύπλευρων σχέσεων Ελλάδας -Γαλλίας θα απασχολήσουν τις συνομιλίες Τσίπρα-Μακρόν.
Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017 00:00
Λουκέτα και φορολογία η θεματική της συνάντησης Τσίπρα-επιμελητηρίων
Συντάκτης: Eidisis.grΟι επιχειρήσεις που κλείνουν, η υψηλή φορολογία και οι υποδομές της πόλης, είναι οι θεματικοί άξονες γύρω από τους οποίους θα κινηθούν τα ζητήματα που θα θέσουν οι εκπρόσωποι των επιμελητηρίων στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της συνάντησής τους το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.
Επαφές με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας, ενόψει των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, θα έχει το Σάββατο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί στο Γραφείο του στη Θεσσαλονίκη (Διοικητήριο).
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί στο Γραφείο του στη Θεσσαλονίκη (Διοικητήριο).
Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017 22:50
Σε εξέλιξη η φωτιά στη Σαλαμίνα χωρίς να κινδυνεύουν οικισμοί
Συντάκτης: Eidisis.grΠυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Κακή Βίγλα Σαλαμίνας.
Η φωτιά ξεκίνησε από τις παρυφές ενός λόφου όπου βρίσκονται σπίτι ωστόσο στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς την κορυφή και δεν απειλούνται κατοικίες ενώ λόγω των ανέμων που πνέουν στη περιοχή εντάσεως 5-6 μποφόρ το μέτωπο έχει «ανοίξει».
Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017 20:50
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από ενστόλους στα Σώματα Ασφαλείας
Συντάκτης: Eidisis.grΠανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8 Σεπτεμβρίου στις 18:00 στο άγαλμα του Ελ.Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη προανήγγειλαν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών αποφάσισαν μαζί με τους συναδέλφους τους στο Πυροσβεστικό Σώμα και στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή για «να στείλουμε βροντερό μήνυμα από όλη την Ελλάδα στον Πρωθυπουργό της χώρας, ενόψει και των εξαγγελιών του στην 82η Διεθνή Έκθεση».
Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017 20:50
Στ.Παππάς: Καμία περίπτωση απόλυσης εργαζομένου στον ΟΑΣΘ
Συντάκτης: Eidisis.gr«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση απόλυσης εργαζομένου στον ΟΑΣΘ» διαβεβαίωσε ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού, Στέλιος Παππάς, ο οποίος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο, σημείωσε ότι η νέα διοίκηση του Οργανισμού θεωρεί τις αστικές συγκοινωνίες κοινωνικό αγαθό και τους εργαζομένους κοινωνικούς λειτουργούς.