espa pkm

Σάββατο, 11 Ιουλίου 2026, 7:01:50 πμ

Ελλάδα

H Eυρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι λαμβάνει υπόψη της την απόφαση του δικαστηρίου όσον αφορά τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η σημερινή απόφαση δεν είναι σύμφωνη με την προηγούμενη απόφαση του δικαστηρίου.
Σε αναίρεση κατά του απαλλακτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας για την πρώην Γενική Γραμματέα Εσόδων, Αικατερίνη Σαββαΐδου προχώρησε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός εντόπισε - σύμφωνα με πληροφορίες - νομικά σφάλματα στο βούλευμα, γι αυτό και έκρινε ότι πρέπει να αναιρεθεί.
Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017 17:50

Σε επιφυλακή στην Κρήτη για το πλοίο C-Star

Συντάκτης:
Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται οι λιμενικές Αρχές στην Κρήτη καθώς στα νοτιοανατολικά του νησιού αλλά σε διεθνή ύδατα βρίσκεται το πλοίο «C-Star» που, σύμφωνα με καταγγελίες, έχουν ναυλώσει ακροδεξιοί με στόχο να εμποδίσει σκάφη με πρόσφυγες.
Μια ξεχωριστή συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα και συγκεκριμένα στο νέο υπερπολυτελές σκάφος "OKTO" του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου.

Το ζεύγος, μαζί με το γιό του Παναγιώτη, υποδέχτηκε τον Πρίγκιπα Κάρολο της Ουαλίας, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του, Καμίλα Πάρκερ, Δούκισσα της Κορνουάλης.
Η Ικαρία (ή Νικαριά), το μικρό νησί των 8.423 κατοίκων στο βορειοανατολικό Αιγαίο, αποτελεί μία από τις πέντε περιοχές του πλανήτη με τους μακροβιότερους κατοίκους, σύμφωνα με διεθνής επιστημονικές έρευνες, μεταξύ των οποίων και η μελέτη ΙΚΑΡΙΑ.
Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017 16:50

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στις Σπέτσες

Συντάκτης:
Σε εξέλιξη βρίσκεται το μεσημέρι της Τρίτης πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Αγιοι Ανάργυροι, στις Σπέτσες.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 15 πυροσβέστες με έξι οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.
Σε οξείς τόνους, όπως αναμενόταν, ξεκίνησε την Δευτέρα στη Βουλή η συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ασκούν σκληρή κριτική στις προτεινόμενες αλλαγές.
Δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου ο οποίος κρίθηκε ένοχος για μια από τις τρεις πράξεις παράβασης καθήκοντος για τις οποίες κρίθηκε από μηδενική βάση καθώς σε πρώτο βαθμό ομόφωνα είχε αθωωθεί για το σύνολο των αδικημάτων.
Σε οξείς τόνους, όπως αναμενόταν, ξεκίνησε την Δευτέρα στη Βουλή η συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ασκούν σκληρή κριτική στις προτεινόμενες αλλαγές.
Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017 13:50

Τα εναέρια μέσα περιόρισαν τη φωτιά στα Καλύβια

Συντάκτης:
Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να περιορίσουν τη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη από το απόγευμα της Δευτέρας στα Καλύβια Θορικού Αττικής.

Η κυκλοφορία στην παραλιακή λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, που είχε διακοπεί λόγω της πυρκαγιάς, έχει πλέον αποκατασταθεί.