espa pkm

Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2026, 10:58:47 μμ

Ελλάδα

Αποκαλυπτικά είναι τα όσα συνεχίζει να υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, για το τι έζησε η χώρα το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και το πόσο κοντά έφτασε στo Grexit.
Ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, Έσπεν Άιντε, του οποίου την στάση για διαφορετικούς λόγους έχουν επικρίνει τόσο η ελληνοκυπριακή, όσο και η τουρκοκυπριακή πλευρά, ετοιμάζει δύο εκθέσεις, τις οποίες θα υποβάλει στην Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών.
Tη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για να δοθούν απαντήσεις «στα δεκάδες ερωτήματα και τον πραγματικό σκοπό των μυστικών ταξιδιών των κ. Παππά και Αρτεμίου στη Βενεζουέλα» ζητά η ΝΔ από τον Πρωθυπουργό.
Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017 14:00

Σεισμική δόνηση 4.1 Ρίχτερ στην περιοχή της Κω

Συντάκτης:
Ασθενής σεισμική δόνηση μέγεθος 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 10:02, στην περιοχή της Κω.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 34 χλμ.
Στο σχέδιο της κυβέρνησης να αντικαταστήσει τα συσσίτια προς τους πρόσφυγες με μετρητά αναφέρθηκε εκ νέου σε συνέντευξή του ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ.
Η ολοκλήρωση των έργων ηλεκτροκίνησης στον Κεντρικό Σταθμό Αθηνών, γνωστότερο ως Σταθμό Λαρίσης, άνοιξε μια νέα σελίδα για τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο της Αθήνας. Μετά από μια δεκαετία, επανέρχεται η απευθείας σύνδεση του κέντρου της Αθήνας με το αεροδρόμιο.
«Τίτλους τέλους» ετοιμάζεται να βάλει η κυβέρνηση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί, ίσως και πριν από τη συγκομιδή του Σεπτεμβρίου. Οπως επισημαίνει μιλώντας στο «Βήμα» ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.
Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017 09:50

Ελληνικές μπίζνες στο Διάστημα

Συντάκτης:
Οι χρήστες «έξυπνων» τηλεφώνων από τη στιγμή που ξυπνούν το πρωί μέχρι να κοιμηθούν το βράδυ χρησιμοποιούν κατά μέσο όρο 30 δορυφόρους. Εφαρμογές για τις ειδήσεις, τις καιρικές προβλέψεις, την εύρεση φαρμακείου, τις online αγορές, όπως και οι τηλεπικοινωνίες στηρίζονται στις διαστημικές τεχνολογί.
Ενα καινούργιο φαινόμενο αναδύεται στο Δημόσιο, μέσω των αλλαγών που επίκεινται στην κορυφή της δημοσιοϋπαλληλικής ιεραρχίας. Διαπιστώνεται πρωτόγνωρος - για τα ειωθότα του δημόσιου τομέα - διαγκωνισμός μεταξύ προσοντούχων δημοσίων υπαλλήλων για διεκδίκηση ανώτατης θέσης σε κεντρικές υπηρ.
Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017 09:50

ΕΛ.ΑΣ.: Οι απάτες του φαντομά με τα χίλια πρόσωπα

Συντάκτης:
Ενας 38χρονος οργάνωνε μεγάλες απάτες - η τελευταία στη Μύκονο - ενώ εμφανιζόταν σαν αστυνομικός, προχωρούσε σε... συλλήψεις δραστών διαφόρων αδικημάτων, τους περνούσε χειροπέδες και στη συνέχεια πήγαινε ως μάρτυρας κατηγορίας στα δικαστήρια.