Ελλάδα
Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017 18:50
Εισβολή της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» στην Βουλή
Συντάκτης: Eidisis.grΕισβολή της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» σημειώθηκε στην Βουλή. Αιφνιδιάζοντας την εξωτερική φρουρά της εισόδου επί της Βασιλίσσης Σοφίας, 17 άτομα εισέβαλαν τρέχοντας στον προαύλιο χώρο του κοινοβουλίου πετώντας προκηρύξεις που έγραφαν «Λευτεριά στην Ηριάνα Β.
Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017 18:50
Μέρος των πρακτικών στο Κραν Μοντανά αποκαλύπτει ο Ν.Αναστασιάδης
Συντάκτης: Eidisis.grΑποσπάσματα του κρίσιμου δείπνου της 6ης Ιουλίου στο Κραν Μοντανά, θα δώσει, όπως ανακοινώθηκε, στη δημοσιότητα ο Νίκος Αναστασιάδης.
Τη δημοσιοποίηση των πρακτικών προανήγγειλε ο ίδιος ο πρόεδρος, δηλώνοντας ότι θα δοθούν στη δημοσιότητα «τόσο τα δικά μας όσο και τα δικά τους (Ηνωμένων Εθνών) πρακτικά, με πάσα λεπτομέρεια, για να αποκαλυφθεί επιτέλους ποιος λέει την αλήθεια».
Τη δημοσιοποίηση των πρακτικών προανήγγειλε ο ίδιος ο πρόεδρος, δηλώνοντας ότι θα δοθούν στη δημοσιότητα «τόσο τα δικά μας όσο και τα δικά τους (Ηνωμένων Εθνών) πρακτικά, με πάσα λεπτομέρεια, για να αποκαλυφθεί επιτέλους ποιος λέει την αλήθεια».
Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017 18:00
Αναστάτωση στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία από απειλές σε βάρος του Προέδρου του ΣτΕ
Συντάκτης: Eidisis.grΑναστάτωση στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία από ύποπτο φάκελο που στάλθηκε προ μερικών ημερών στην κατοικία του Προέδρου του Συμβουλίου Επικρατείας κ Νίκου Σακελλαρίου κι ο οποίος διαπιστώθηκε αργότερα ότι περιείχε απειλητικό μήνυμα με σειρά στοιχείων για τις καθημερινές κινήσεις του! Ήδη έχει ζητηθεί η ενίσχυση των μέτρων φρούρησης του Προέδρου του Συμβουλίου Επικρατείας.
Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017 17:00
Θάνου: Με επιχειρήματα και ευπρέπεια η κριτική στις δικαστικές αποφάσεις
Συντάκτης: Eidisis.gr«Οι δικαστικές αποφάσεις μπορούν να είναι αντικείμενο σχολιασμού και κριτικής, με επιχειρήματα όμως επιστημονικά και όχι με απαξιωτικό τρόπο για τους δικαστές. Με τρόπο ευπρεπή» δήλωσε στον Alpha 989 η Βασιλική Θάνου προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού.
Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017 16:50
Σε απεργία την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στην Εγνατία Οδό
Συντάκτης: Eidisis.grΣε νέα 24ωρη απεργία κατέρχονται οι εργαζόµενοι στην "Εγνατία Οδό Α.Ε" την Πέμπτη, ηµέρα διεξαγωγής των διαγωνισµών για την κατασκευή σταθµών διοδίων σε Καβάλα και Στρυµονικό. Όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση τους, οι εργαζόμενοι στηρίζουν τις αντιδράσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, των φορέων και των κοινωνιών της Βόρειας Ελλάδας «ενάντια στην κατασκευή και λειτουργία πολλών νέων µετωπικών και πλευρικών σταθµών διοδίων στην Εγνατία Οδό και τους κάθετους άξονές της».
Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017 16:50
Πάτρα: Την Πέμπτη απολογούνται οι γονείς που έκαψαν το 7 μηνών παιδί τους
Συντάκτης: Eidisis.grΠροθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη το πρωί στον ανακριτή Πατρών, πήραν σήμερα ο 19χρονος πατέρας και η 27χρονη μητέρα, οι οποίοι κατηγορούνται για την κακοποίηση του επτά μηνών παιδιού τους.
Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017 16:50
Παρατείνονται άλλα δύο χρόνια οι πενταετείς συμβάσεις πυροσβεστών
Συντάκτης: Eidisis.grΠαρατείνεται για άλλα δύο έτη (συνολικά 7 έτη), η ισχύς των πινάκων επιτυχόντων πυροσβεστών που προσλαμβάνονται, με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου για πενταετή θητεία, για την κάλυψη των προβλεπόμενων θέσεων.
Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ, από τους συναρμόδιους υπουργούς.
Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ, από τους συναρμόδιους υπουργούς.
Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017 15:50
Επίθεση εναντίον τεχνικού του ΔΕΔΔΗΕ στη Σύρο καταγγέλλει η ΓΕΝΟΠ
Συντάκτης: Eidisis.grΕπίθεση σε τεχνικό του ΔΕΔΔΗΕ στη Σύρο που εκτελούσε εντολή αποκοπής, λόγω οφειλών, καταγγέλλει η ΓΕΝΟΠ, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του θύτη και τη λήψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων, ώστε να εκτελούν τα καθήκοντά τους με ασφάλεια και χωρίς κίνδυνο.
Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017 15:50
Σε εκκρεμότητα η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των ναυτικών της ακτοπλοΐας
Συντάκτης: Eidisis.grΣε εκκρεμότητα παραμένει η υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ). Η προηγούμενη σύμβαση που είχε υπογραφεί το 2016 μεταξύ των δύο πλευρών, ήταν για ένα έτος και προέβλεπε μηδενικές αυξήσεις.
Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017 15:50
Κουμπαρά ασφαλείας δημιουργεί ο Τσακαλώτος στο υπουργείο Οικονομικών
Συντάκτης: Eidisis.grΤο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είναι δηλώνει σχετικά ικανοποιημένο από την πρώτη απόπειρα εξόδου στις αγορές.
Αναγνωρίζει τις δυσκολίες, αντιλαμβάνεται ότι μερίδα των διεθνών επενδυτών ανήκει στον καθαρά κερδοσκοπικό κύκλο, αλλά εκτιμά το αποτέλεσμα και το αντιμετωπίζει ως βάση για τη συνέχεια, για τις επόμενες δηλαδή εξόδους, από τις οποίες και θα κριθεί αν όντως η Ελληνική Δημοκρατία είναι αξιόπιστη και θα καταστεί αυτόνομα χρηματοδοτήσιμη.