espa pkm

Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2026, 11:51:21 μμ

Ελλάδα

Οργανωμένο κύκλωμα που θησαύριζε νομιμοποιώντας αλλοδαπούς μέσω ψευδών αναγνωρίσεων πατρότητας εξώγαμων παιδιών και εικονικούς γάμους, στο οποίο είχαν καθοριστικό ρόλο ένας δικηγόρος και τέσσερις συμβολαιογράφοι, εξαρθρώθηκε από την Κρατική Ασφάλεια.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, αρχηγός του κυκλώματος ήταν μια 59χρονη λογίστρια, εις βάρος της οποίας εκκρεμούν και καταδικαστικές αποφάσεις για διάφορα αδικήματα, ενώ το «δεξί της χέρι» φέρεται ότι ήταν ένας 38χρονος δικηγόρος.
Το ρήγμα που προκάλεσε τον ισχυρό σεισμό στην Κω είναι συνέχεια γνωστού ρήγματος στα παράλια της Μικράς Ασίας το οποίο συνδέεται με καταστροφικό χτύπημα του Εγκέλαδου το 1493 αλλά και με άλλους ιστορικούς σεισμούς, ανακοίνωσαν ερευνητές του ΑΠΘ.
Τη συμπαράσταση της Εκκλησίας στην κοινωνία της σεισμόπληκτης Κω και στoν κλήρο του νησιού εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον Μητροπολίτη Κη και Νισύρου Ναθαναήλ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του το πρωί της Παρασκευής.
Τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δέχθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον κ. Γιούνκερ να εκφράζει τα συλλυπητήριά του, καθώς και τη συμπαράσταση της Επιτροπής προς την Ελλάδα για τον σεισμό που έπληξε την Κω.
Αν κυκλοφορείτε κοντά σε αρχαιολογικούς χώρους, ή αν επισκέπτεστε συχνά αξιοθέατα της πόλης, ίσως να έχετε δει τους αστυνομικούς που να κυκλοφορούν με περιπολικό ή μοτοσικλέτα κινούνται με ποδήλατα.

Με στόχο την αναβάθμιση της ασφάλειας των επισκεπτών της χώρας, η ΕΛ.
Τη διοίκηση της ΔΕΗ καταγγέλει η ΓΣΕΕ κατηγορώντας την ότι εφαρμόζει «απαράδεκτες πρακτικές», προχωρώντας σε διώξεις εργαζομένων και συνδικαλιστών αντί, όπως σημειώνεται, να προασπίζει τα συμφέροντα της επιχείρησης και των καταναλωτών.
Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ύστερα από φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα την Παρασκευή, από άγνωστη αιτία, σε ξερά χόρτα πάνω από την Περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στους κόμβους Νεαπόλεως και Επταπυργίου.
Συνελήφθη επ' αυτοφώρω το απόγευμα της Τετάρτης στη Νέα Σμύρνη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, 30χρονος υπήκοος Ιράκ, ο οποίος προξένησε φθορές σε δύο ακυρωτικά μηχανήματα στην αποβάθρα του τραμ.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε, από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Ασφάλειας Αττικής, ποινική δικογραφία για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και της αντίστασης.
Τις ευρωτουρκικές σχέσεις και την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας υπό το πρίσμα και του Κυπριακού -με φόντο το ναυάγιο στο Κραν Μοντανά- συζήτησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η ύπατη εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι.
Στο κεντρικό λιμάνι της Κω, που αποτελεί και πύλη Σένγκεν, εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα υποδομών από τον μεγάλο σεισμό 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε το νησί. Έκκληση από τα κυβερνητικά στελέχη αλλά και από τις τοπικές αρχές να μην υπάρξει πανικός.