espa pkm

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2026, 7:55:55 μμ

Ελλάδα

Τεράστιο κύκλωμα εισαγωγής λαθραίου οινοπνεύματος από την Βουλγαρία και παρασκευής 12 τόνων αλκοολούχων ποτών, άγνωστης σύνθεσης εξάρθρωσε μετά από πολυήμερη έρευνα η Οικονομική Αστυνομία.

Τα στελέχη της εν λόγω υπηρεσίας εντόπισαν δύο παράνομα παρασκευαστήρια ποτών στην Αθήνα και στην Δυτική Αττική, ενώ αναδείχθηκε και η εμπλοκή δύο ποτοποιείων της πρωτεύουσας και στην βορειοανατολική Αττική.
Γύρω γύρω «χτενίζουν» την ευρύτερη περιοχή του Κιλκίς οι αστυνομικοί της Ασφάλειας και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης για να εντοπίσουν τους άγνωστους “βαρόνους” ναρκωτικών που εγκατέλειψαν δυο οχήματα με περισσότερα από 107 κιλά χασίς σε αγροτοδασική περιοχή του δήμου Παιονίας.
Με την ομιλία του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα θα άνοιγαν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Παρασκευή το απόγευμα, η οποία θα συνεχιζόταν και το Σάββατο.
Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών απέρριψε το πρωί της Παρασκευής την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής που είχαν υποβάλει, μέσω του συνηγόρου τους, ο Αρτέμης Σώρρας και η σύζυγός του.

Το ζεύγος Σώρρα καταζητείται από την αστυνομία, καθώς τον περασμένο Μάρτιο αμφότεροι είχαν κριθεί ένοχοι από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας για υπεξαίρεση κατ' εξακολούθηση με ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για τον καθένα.
Η εταιρεία European Seaways κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, αίτημα στη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την κάλυψη των δρομολογίων στη γραμμή Πειραιά - Κύθηρα - Αντικύθηρα - Καστέλι που είναι επιδοτούμενα.
Στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για παραμονή επίορκων δημόσιων υπαλλήλων στις θέσεις τους αναφέρεται η ΑΔΕΔΥ, διευκρινίζοντας ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων σημειώνει ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν ήδη εκλεγεί, είναι παρόντες στις συνεδριάσεις των Πειθαρχικών Συμβουλίων και παρεμβαίνουν.
Μήνυμα στους Έλληνες ότι η Γερμανία θα σταθεί αρωγός στην Ελλάδα απηύθυνε ο νέος πρεσβευτής στην Αθήνα Γενς Πλέτνερ, ο οποίος παρέδωσε χτες, Πέμπτη, τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
Κατατίθεται στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Το σχέδιο με τίτλο «Οργάνωση και λειτουργία της Ανώτατης Εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την Έρευνα και άλλες διατάξεις» θα εισαχθεί στην Ολομέλεια προς συζήτηση την 31η Ιουλίου.
«Η ζωή επιστρέφει σιγά σιγά στην κανονικότητα» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, επισημαίνοντας πως η κατάσταση δεν έχει καμία σχέση με εκείνη της Λέσβου.

Μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε την άμεση κινητοποίηση της κυβέρνησης, από τις 4 το πρωί, τρεις υπουργοί ήταν στο νησί της Κω.
Με τον δήμαρχο της Κω, Γ.Κυρίτση επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και του εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για τα θύματα του σεισμού, αλλά και ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.