espa pkm

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2026, 7:31:09 πμ

Ελλάδα

Συνάντηση με την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ελλάδα, θα έχει την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εξωτερικών στις 13:00 και μετά την ολοκλήρωσή της, στις 13:30 περίπου, θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.
Ολοκληρώθηκε, στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ, το οποίο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία.

Υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.
Ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων κλήθηκε από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, κ. Παναγιώτη Μπρακουμάτσο, ο κ. Παναγιώτης Χριστοφορίδης, προανακριτικός υπάλληλος του Λιμενικού Σώματος, ο οποίος φέρεται - σύμφωνα με τις καταγγελίες του ισοβίτη, σε πρώτο βαθμό, Ευθύμιου (Μάκη) Γιαννουσάκη - να λειτούργησε ως μοχλός πίεσης για να εμπλακεί το όνομα του εφοπλιστή, κ.
Περίπου 100 πρόσφυγες και μετανάστες πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα, ζητώντας άσυλο και διαμαρτυρόμενοι για τους περιορισμούς που έχει θέσει η Γερμανία στον αριθμό των ατόμων που μεταφέρονται στη χώρα για οικογενειακή επανένωση.
Κανονικά ξεκίνησε την Τετάρτη τα δρομολόγιά του το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διονύσιος Σολωμός» της εταιρείας Zante Ferries, τα οποία παρέμεναν ανεκτέλεστα από την περασμένη Παρασκευή 14 Ιουλίου, λόγω μη ολοκλήρωσης των εργασιών μετασκευής του πλοίου και προσκόμισης των απαραίτητων πιστοποιητικών.
Τρία χρόνια παράταση σε όσους πολίτες έχουν προσωρινά παραχωρητήρια για δασικές εκτάσεις που είχαν νομίμως εκχερσωθεί προκειμένου να καλλιεργηθούν, δίνει τροπολογίατων υπουργείων Περιβάλλοντος και Εσωτερικών, η οποία κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή.
Την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν τα καταστήματα της οδού Ερμού και την καταβολή των προβλεπόμενων αποζημιώσεων στις επιχειρήσεις (ενεργοποίηση του Ν. 3775/21.7.2009), ζητά με επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας.
Αναίρεση στο απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, που βαρύνεται με την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης, άσκησε σήμερα Τετάρτη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.
Ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων κλήθηκε από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, κ. Παναγιώτη Μπρακουμάτσο, ο κ. Παναγιώτης Χριστοφορίδης, προανακριτικός υπάλληλος του Λιμενικού Σώματος, ο οποίος φέρεται - σύμφωνα με τις καταγγελίες του ισοβίτη, σε πρώτο βαθμό, Ευθύμιου (Μάκη) Γιαννουσάκη - να λειτούργησε ως μοχλός πίεσης για να εμπλακεί το όνομα του εφοπλιστή, κ.
«Στο νέο περιβάλλον που έχει πλέον διαμορφωθεί στην ελληνική Οικονομία έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και δυνητικές επενδυτικές ευκαιρίες όπως είναι αυτή της ιδιωτικοποίησης σειράς μικρότερων λιμένων που αποτελούν τη συνέχεια των ιδιωτικοποιήσεων των ΟΛΠ και ΟΛΘ.