espa pkm

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2026, 2:15:05 μμ

Ελλάδα

Στο νομοσχέδιο που προβλέπει την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ αναφέρεται ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής:

«Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΕΛ εντάσσει τις αστικές συγκοινωνίες των Αθηνών στο Υπερταμείο, έρχεται ο κ.
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές στο Κρυονέρι Αττικής και στην περιοχή Άγιος Ιωάννης, στην Αρτέμιδα Αττικής.

Στο Κρυονέρι επιχειρούσαν μέχρι αργά το βράδυ 35 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 28 ατόμων, ενώ στην Αρτέμιδα 40 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 20 ατόμων.
Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2017 08:50

Κρατικοποίηση με…εξαγορά για τον ΟΑΣΘ

Συντάκτης:
Ένταξη σε καθεστώς εκκαθάρισης εν λειτουργία και εξαγορά του ΟΑΣΘ από το Ελληνικό Δημόσιο, βάσει της αποτίμησης που θα ανατεθεί σε ελεγκτική εταιρεία με διεθνή διαγωνισμό, προβλέπει το σχέδιο νόμου για το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης.
Σε μαζική αγορά συσκευών ανίχνευσης κινητών τηλεφώνων σε πανεπιστήμια και ιδιωτικά κολέγια προχωρούν, το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι υπεύθυνοι των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Και αυτό προκειμένου να περιορίσουν τις διαρκείς τηλεφωνικές επικοινωνίες σπουδαστών, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, τις υπαγορεύσεις των λύσεων και άλλων κειμένων και οι οποίες παίρνουν τη μορφή της «μάστιγας».
Κατατέθηκε χθες βράδυ στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, μετά την ψήφιση του οποίου ο ΟΑΣΘ περνάει στον έλεγχο του ελληνικού δημοσίου, όπως και η περιουσία του, η οποία ωστόσο παραμένει προσωρινά στην κατοχή του, για ένα μεταβατικό στάδιο, «το αργότερο μέχρι τέλους του 2019», για να μη διαταραχθεί το συγκοινωνιακό έργο.
Στο αυτόφωρο οδηγούνται εντός της ημέρας ο πλοίαρχος και ένα μέλος του πληρώματος του πλοίου-υδροφόρα «Αίγινα», που το πρωί της Τετάρτης συγκρούστηκε με το αλιευτικό σκάφος «Παναγιώτης» στη θαλάσσια περιοχή 2,5 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σουβάλας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο αδέλφια ψαράδες.
Μπαίνει εισαγγελέας στο Πεδίον του Άρεως για τη διερεύνηση καταγγελιών που αφορούν σε σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων και παιδική πορνεία. Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης με αφορμή καταγγελίες για παιδική πορνεία στο Πάρκο, κατά τη συνεδρίαση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, το μεσημέρι της Πέμπτης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ «τη στιγμή αυτή είναι το μόνο που μπορείς να υποστηρίξεις» δηλώνει ο Ακης Τσοχατζόπουλος, αποκαλύπτοντας τι θα ψήφιζε σήμερα, στην πρώτη του συνέντευξη μετά από πέντε χρόνια στη φυλακή.
Συνταγματικός κρίθηκε ο νόμος ο 4046/2012 (μνημονίου ΙΙ) και η 6/2012 Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) που καθιέρωσαν τον περιορισμό των εγγυήσεων των απολύσεων των εργαζομένων, από τη μεγάλη Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, με την υπ΄ αριθμ.
Ως «αόριστο» και «ανεπαρκές» απορρίφθηκε από την πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου το αίτημα που είχε υποβάλλει γραπτώς εδώ και ημέρες ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Ποταμιού Σπ.