espa pkm

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2026, 6:05:55 πμ

Ελλάδα

Στη σύλληψη ενός 72χρονου στον Πειραιά, που από το μπαλκόνι του σπιτιού του ασκείτο στην σκοποβολή, με ένα πιστόλι διαμετρήματος 0,22 mm, προχώρησαν αστυνομικοί της Ομάδα ΔΙΑΣ.

Ο συλληφθείς, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο, είχε τοποθετήσει στα κάγκελα του μπαλκονιού του, μια ξύλινη επιφάνεια, προκειμένου με το πιστόλι να ασκείται στη σκοποβολή.
Αντισυνταγματικές έκρινε τις συνεχείς παρατάσεις παραγραφής των φορολογικών αξιώσεων, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Με μια απόφαση που έρχεται για να ταράξει τα νερά, το ανώτατο δικαστήριο ανατρέπει τους φορολογικούς ελέγχους που έγιναν σε βάθος χρόνου μεγαλύτερου της πενταετίας, κρίνει με άλλα λόγια ότι η παραγραφή των φορολογικών αξιώσεων του Δημοσίου είναι πενταετής, ακυρώνοντας παράλληλα τις προσδοκίες της κυβέρνησης για εισροή εισόδων στα δημόσια ταμεία από τις περίφημες λίστες φοροδιαφυγής.
Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017 23:50

Ο Σαλβαντόρ Νταλί στην Βουλή των Ελλήνων

Συντάκτης:
Ένα σχέδιο με κάρβουνο και πενάκι σε χαρτί του μεγάλου σουρεαλιστή Ισπανού εικαστικού καλλιτέχνη Σαλβαντόρ Νταλί (1904-1989) προστέθηκε στην πλούσια συλλογή έργων τέχνης της Βουλής των Ελλήνων.

Πρόκειται για το «Αφιέρωμα στους Έλληνες φοιτητές» του 1963, το οποίο αφιέρωσε ο ίδιος σε πνεύμα συμπαράστασης προς τους Έλληνες φοιτητές και τους αγώνες τους που είχαν κορυφωθεί στο Δ’ Πανσπουδαστικό Συνέδριο (22-28 Απριλίου 1963).
Στα χέρια της τακτικής δικαιοσύνης παραπέμπεται από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο Γιάννος Παπαντωνίου σχετικά με το υπό διερεύνηση αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα («ξέπλυμα βρώμικου χρήματος»).

Διαψεύδει η διοίκηση του Νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης» τα δημοσιεύματα που θέλουν την Ορθοπεδική Κλινική να αναβάλλει επεμβάσεις λόγω κόστους υλικών. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η Ορθοπεδική Κλινική του Γ.

Δύο μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή επιβλήθηκε, την Τρίτη, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης σε 34 εργαζόμενους της ΔΕΗ για το αδίκημα της χρήσης πλαστού εγγράφου. Το δικαστήριο σε δεύτερο βαθμό έκρινε ενόχους αλλά με μικρότερη ποινή τους 34 εργαζόμενους της ΔΕΗ, γιατί με τη χρήση πλαστών εγγράφων αιμοδοσίας λάμβαναν αιμοδοτικές άδειες από την υπηρεσία τους.
Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017 22:50

Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις της η ΠΟΕ - ΟΤΑ

Συντάκτης:
Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων στην καθαριότητα των δήμων αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς δεν την ικανοποίησε η νέα βελτιωμένη πρόταση του πρωθυπουργού κατά τη συνάντησή τους, το πρωί της Τρίτης, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σε διαδικασία κατασκευής βρίσκονται 106 έργα σε όλη την Ελλάδα, ενώ μελετώνται ακόμη 146, σύμφωνα με την απάντηση της Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (ΚΤ.ΥΠ.) σε δημοσίευμα του κυριακάτικου Τύπου.

Να συνεχιστεί ο διάλογος για το μάθημα των Θρησκευτικών και να ελεγχθούν τα βιβλία πριν από την έκδοσή τους αποφάσισε σήμερα, Τρίτη, κατά την έκτακτη συνεδρίασή της η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως ανακοινώθηκε επισήμως μετά το πέρας της.
Ενα δραματικό συμβάν απασχολεί τις τελευταίες ώρες την ΕΛΑΣ. Νεκρή φέρεται να βρέθηκε το πρωί της Τρίτης, από συγγενή της, σε διαμέρισμα της οδού Θήρας στο κέντρο της Αθήνας η τηλεπαρουσιάστρια Νανά Καραγιάννη που έδινε πολύχρονη μάχη με την ανορεξία.