espa pkm

Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2026, 11:55:49 μμ

Ελλάδα

Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017 08:50

Συμφωνία ή παράδοση άνευ όρων

Συντάκτης:
Πιο κοντά σε μια συμφωνία-πακέτο που θα εγγυάται ελάφρυνση του χρέους έστω και αν αυτή ανακοινωθεί μετά τις γερμανικές εκλογές το φθινόπωρο και θα εγκρίνει τη χρηματοδότηση της χώρας με ποσό κοντά στα 10 δισ.
Με έντονη ανησυχία για τις πολιτικές εξελίξεις και οδηγό μια πολιτική εισήγηση με εμφανή τη διάθεση συμβιβασμού των διαφορετικών απόψεων στα ακανθώδη θέματα των πολιτικών συνεργασιών και της συγκρότησης του νέου φορέα του χώρου, η Δημοκρατική Συμπαράταξη εισέρχεται στην τελική ευθεία για το προγραμ.
Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017 08:50

Μετωπική σύγκρουση με αιχμή την Παιδεία

Συντάκτης:
Στις 24 Αυγούστου 2011 η Βουλή συζητούσε το νομοσχέδιο για την Παιδεία που είχε καταθέσει η Αννα Διαμαντοπούλου. Η υπουργός Παιδείας προσπαθούσε να βρει μια φόρμουλα συμβιβασμού με τη Νέα Δημοκρατία, η οποία έθετε όρους για να δώσει την ψήφο της μέσω του αρμόδιου εισηγητή Αρη Σπηλιωτόπουλου.
Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017 08:50

Ο πειρασμός της «Οκτωβριανής Επανάστασης»

Συντάκτης:
Ο πειρασμός των πειραματισμών, της ρήξης και της κάλπης φαίνεται ότι επανέρχεται κάθε καλοκαίρι καθώς αυξάνεται η θερμοκρασία και εντείνεται ο εγκλωβισμός της κυβέρνησης μέσα στα αδιέξοδα που διαμορφώνει η συσσώρευση των εκκρεμοτήτων του χειμώνα και της άνοιξης.
Πιο κοντά σε μια συμφωνία-πακέτο που θα εγγυάται ελάφρυνση του χρέους έστω και αν αυτή ανακοινωθεί μετά τις γερμανικές εκλογές το φθινόπωρο και θα εγκρίνει τη χρηματοδότηση της χώρας με ποσό κοντά στα 10 δισ.
Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017 08:50

Συμβιβασμός, διαφορετικά συνθηκολόγηση

Συντάκτης:
Είναι παρεξηγημένος πολιτικός. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει ισχυρή μεν βούληση, αλλά όχι κακή πρόθεση. «Τη νύχτα της 22ας Μαΐου έκανε υπεράνθρωπη προσπάθεια στο Eurogroup για να βρεθεί κοινή λύση για την Ελλάδα» λέει συνεργάτης του.
Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017 08:50

Δοκιμάζονται οι αντοχές του ΣΥΡΙΖΑ

Συντάκτης:
Σχεδόν δύο χρόνια μετά την κατάρρευση της αποτυχημένης διαπραγμάτευσης του 2015, η κυβέρνηση επαφίεται και πάλι στη «δημιουργική ασάφεια» - αυτήν τη φορά από την πλευρά των δανειστών - προκειμένου να διαχειριστεί τη νέα άτακτη υποχώρησή της.
Συνεχίζεται από το πρωί, με αμείωτη ένταση, η έρευνα της Ασφάλειας στο Μενίδι και ιδιαίτερα στον οικισμό Αυλίζα, με στόχο την ανεύρεση του όπλου από το οποίο έφυγε η αδέσποτη σφαίρα που τραυμάτισε θανάσιμα τον 11χρονο μαθητή στην εκδήλωση του 6ου δημοτικού σχολείου Αχαρνών το βράδυ της Πέμπτης.
Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2017 23:50

Τόσκας: Χρόνια εγκαταλελειμμένη η Δυτική Αττική

Συντάκτης:
«Η Δυτική Αττική είναι μια εγκαταλειμμένη για χρόνια περιοχή με τεράστια προβλήματα» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, με αφορμή τον θάνατο 11χρονου μαθητή από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι.
Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2017 23:50

Ματαιώσεις δρομολογίων στον Προαστιακό τη Δευτέρα

Συντάκτης:
Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ) από τις 18:00 το απόγευμα μέχρι τη λήξη της βάρδιας των μηχανοδηγών, λόγω της σύγκλησης γενικής συνέλευσης του κλάδου.