espa pkm

Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2026, 10:13:56 μμ

Ελλάδα

Τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να φέρει σε τροπολογίες τα προαπαιτούμενα που εκκρεμούν προκειμένου να κλείσει η β’ αξιολόγηση στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου.
Προτάσεις βελτίωσης στον ευαίσθητο τομέα των προσλήψεων περιλαμβάνει η ετήσια έκθεση πεπραγμένων του ΑΣΕΠ που παραδόθηκε σήμερα, Πέμπτη, από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ιωάννη Καραβοκύρη στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Στην έκθεση σημειώνεται ότι το 2016 «με τους γνωστούς περιορισμούς που υπήρχαν στο μόνιμο προσωπικό έγιναν 5.000 προσλήψεις και περίπου 12.000 στο εποχικό και έκτακτο προσωπικό».
H συντονιστική επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος καταδικάζει τα νέα κρούσματα επιθέσεων κατά συμβολαιογράφων που βρίσκονταν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών προκειμένου να πραγματοποιήσουν πλειστηριασμούς, όπως ο νόμος τους επιβάλλει, όπως λένε.

Παράλληλα, εκφράζει τη λύπη της για «τη συμμετοχή και μάλιστα με ιδιαίτερα διακριτό τρόπο, στα χθεσινά επεισόδια, προσώπου που έχει καταλάβει, έστω και για πολύ μικρό χρονικό διάστημα, θέση με κορυφαίο θεσμικό ρόλο και έχει και την ιδιότητα του δικηγόρου».
Τη «βαθιά ανησυχία της για τις συνεχιζόμενες αναφορές σχετικά με επιστροφές και επαναπροωθήσεις» που φέρονται να λαμβάνουν χώρα στα χερσαία σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, εκφράζει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.
Τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να φέρει σε τροπολογίες τα προαπαιτούμενα που εκκρεμούν προκειμένου να κλείσει η β’ αξιολόγηση στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου.
Έκπτωση 30% σε εισιτήρια για Λέσβο, Χίο, Λέρο και Κω προσφέρει η Blue Star Ferries.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «η Blue Star Ferries, μέλος της Attica Group, στηρίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά την προσπάθεια αναστροφής του αρνητικού κλίματος που δημιουργήθηκε λόγω της προσφυγικής κρίσης στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και σε συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές και τις τοπικές ενώσεις ξενοδόχων, προσφέρει έκπτωση 30% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των επιβατών που θα επιλέξουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές τα νησιά Λέσβο, Χίο, Λέρο και Κω».

Είκοσι έως 30 ημέρες, κατά μέσο όρο, παραμένουν για κοινωνικούς λόγους, πλέον τα βρέφη, στα δημόσια νοσοκομεία «Έλενα Βενιζέλου» και «Αλεξάνδρα», σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η διοίκηση των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Έκπτωση έως 20% στο ειδικό πρόστιμο για εκείνους που θα υπαχθούν έως τις 8 Δεκεμβρίου 2017 στις νέες ρυθμίσεις προβλέπει το νέο σχέδιο νόμου για την τακτοποίηση αυθαίρετων, το οποίο έχει τεθεί στην κρίση της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής (ΚΕ.
Σε θέμα πρώτης προτεραιότητας ανάγει η ΝΔ την Παιδεία, με αφορμή το νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας.

Ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης σε σχετική του δήλωση επισήμανε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι «ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επιδιώκει τη διαίρεση, το διχασμό και τελικά την οπισθοδρόμηση.
Πλήρης διακοπή της κίνησης των οχημάτων στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα προς Λαμία, από το 39,3 χλμ (αυτοκινητόδρομος Μαρκόπουλου) έως το 44,1 χλμ (αυτοκινητόδρομος Μαλακάσας), στο ύψος του Ωρωπού, θα ισχύσει από τις 19.00 της Πέμπτης έως τις 07.00 της Παρασκευής, λόγω εργασιών τοποθέτησης νέων γεφυρών σήμανσης.