espa pkm

Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2026, 6:25:33 μμ

Ελλάδα

Ενημέρωση για τις δυνατότητες επενδύσεων που παρουσιάζει η ελληνική αγορά και για την συνεργασία Ελλάδας - Κίνας, έκανε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε αντιπροσωπεία του Κρατικού Ινστιτούτου Οικονομικών και Αναπτυξιακών Ερευνών της Κίνας (DRC) που επισκέπτεται την Ελλάδα.
«Η κυβέρνηση παραδόθηκε, δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ κι έφερε ένα νέο μνημόνιο ντροπής, χωρίς να συνοδεύεται, για πρώτη φορά, από χρηματοδότηση» είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, στη διάρκεια εκδήλωσης με τη συμμετοχή κομματικών στελεχών και πολιτών στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.
Οι συνθήκες για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές και την ουσιαστική ανάκτηση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία διαμορφώνονται σταδιακά σήμερα, ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος από το βήμα της τέταρτης ετήσιας οικονομικής διάσκεψης της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ).
Την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι.

«Το Πατριαρχείο είναι λίκνο και κοιτίδα μας και πρέπει να αντιληφθεί η τουρκική ηγεσία ότι η παρουσία του στην Κωνσταντινούπολη είναι ένας από τους ισχυρότερους δεσμούς της Τουρκίας με την Ε.
Τρίτο κρούσμα κλοπής πανάκριβου ιατρικό εξοπλισμού σημειώθηκε, αυτή τη φορά στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί της Δευτέρας όταν οι γιατροί άνοιξαν το γαστρεντερολογικό και το βρογχολογικό εργαστήριο στον 4ο όροφο του νοσοκομείου Λαμίας, διαπίστωσαν ότι τα ειδικά μηχανήματα έχουν κάνει «φτερά».
Τα κόμματα ενημερώνει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, για την πρότασή του προς τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας και τον γγ του ΟΗΕ, αλλά και γενικότερα για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.
Η τελετή των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου «Πυρρίχιο Πέταγμα» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στην πλατεία Αλεξάνδρας στον Πειραιά. Παράλληλα ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ.
Στις 11 το πρωί, στην Πλατεία Συντάγματος θα συγκεντρωθούν εργαζόμενοι στους δημοτικούς, παιδικούς σταθμούς, αντιδρώντας στην προωθούμενη προσχολική αγωγή για νήπια ηλικίας 4-6 ετών, αλλά και το θέμα των συμβασιούχων, μετά τις πληροφορίες ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο θα κρίνει αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των συμβάσεων.
Ισχυρό μήνυμα διαχρονικής υποστήριξης της Ελλάδας στο έργο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου έστειλε από την Τουρκία ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος εντός της ημέρας θα συναντηθεί και με τον τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν.
Αποκαθίσταται σταδιακά η υδροδότηση του Ωραιοκάστρου και, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΥΑΘ, το πρωί τέθηκε σε λειτουργία το αντλιοστάσιο νερού της εταιρείας στη Νέα Ιωνία.

Υπενθυμίζεται ότι το αντλιοστάσιο είχε υποστεί βλάβη λόγω φωτιάς (πιθανόν από βραχυκύκλωμα), με αποτέλεσμα περιοχές του Ωραιοκάστρου να μείνουν χωρίς νερό.