espa pkm

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2026, 5:03:20 πμ

Ελλάδα

Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 25χρονος που συνελήφθη μετά την ληστεία σε χρηματαποστολή της Γεωπονικής Σχολής, το πρωί της Τετάρτης.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακεκριμένη ληστεία κατά συναυτουργία, κλοπή κατά συναυτουργία, οπλοφορία και απείθεια, αδίκημα που αφορά την άρνησή του να δακτυλοσκοπηθεί.
Σήμερα Πέμπτη 11 Μαΐου, στις 13:30, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση (briefing) των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών από τον υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Πηγή: Το Βήμα
Στον ανακριτή οδηγήθηκαν την Πέμπτη οι 15 συλληφθέντες ως μέλη της γνωστής «συμμορίας των χρηματοκιβωτίων», ανάμεσά τους και τα τέσσερα αρχηγικά.

Πρόκειται για 14 έλληνες ομογενείς από πρώην ανατολικές χώρες, ηλικίας από 18 έως 40 ετών, καθώς και 26χρονο Αλβανό.
Φτωχότερη είναι από χθές η ελληνική ιατρική κοινότητα καθώς απεβίωσε ο καθηγητής Παθολογίας και ιδρυτής του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη και των επιπλοκών του (ΕΚΕΔΙ) Σωτήρης Ράπτης.
Στην τελική ευθεία τίθεται η διαδικασία για την πλήρωση, μέσω Α.Σ.Ε.Π, με σειρά προτεραιότητας, 257 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας και στο Αρεταίειο Νοσοκομείο (Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων).
Πολιτικές αναταράξεις φέρνει το ζήτημα των συμβασιούχων, μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Μάλιστα, ήδη ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας κ.
Ενημερωτικό φυλλάδιο κατά της νέας συμφωνίας, κυκλοφόρησε το ΚΚΕ με θέμα: «Λαϊκός ξεσηκωμός! Ενάντια στη νέα συμφωνία και τη λεηλασία. Ο λαός έχει τη δύναμη να αλλάξει την πορεία».

«Οι επόµενες ώρες και µέρες είναι κρίσιµες! Το ΚΚΕ καλεί όποιον αγανακτεί, όποιον βλέπει ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο, να αφήσει πίσω δισταγµούς και να κάνει τώρα το βήµα! Να πούµε όλοι µαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!» υπογραμμίζει το ΚΚΕ.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι δημοτικοί υπάλληλοι έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Κλειστή είναι αυτή την ώρα η οδός Σταδίου από το ύψος της Πεσματζόγλου.

Οι συγκεντρωμένοι αντιδρούν στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και του υπουργού Παιδείας για ένταξη των παιδιών από 4 ετών στα νηπιαγωγεία.
«Σε δυο ημέρες που θα αποκαλυφθούν τα κείμενα της συμφωνίας θα γίνει σεισμός. Θα περιλαμβάνουν ακόμη και μέτρα που θα εφαρμόσουν άμεσα, μέτρα που θα αφορούν το 2017 και το 2018» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ 'Αδωνις Γεωργιάδης.
Ένα πιστόλι Zastava με σβησμένο τον αριθμό , ένα κινητό (παλιά συσκευή Nokia) όπως και προσωπικά έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοχή του 25χρονου φοιτητή του Πολυτεχνείου έχουν μπει στο μικροσκόπιο της ΕΛ.